Protiviti voorziet 1 miljoen mensen in nood van maaltijd

19 juni 2015 Consultancy.nl

In de herfst van 2014 voegde Protiviti een nieuw programma toe aan zijn verzameling van mvo initiatieven, het ‘i on Hunger’-programma. Het doel achter dit initiatief is het in 1 jaar tijd uitdelen van meer dan 1 miljoen maaltijden aan mensen in nood. Het initiatief is inmiddels wereldwijd uitgerold en met groot succes – vier maanden voor de deadline liet het Protiviti weten zijn doel te hebben behaald.

Volgens het World Food Programme hebben 805 miljoen mensen wereldwijd niet voldoende voedsel om een gezond en actief leven te leiden. Bij bijna de helft (45%) van de gevallen van kindersterfte onder de vijf jaar, is ondervoeding de hoofdoorzaak – dat zijn jaarlijks zo’n 3,1 miljoen kinderen.

Om zijn steentje bij te dragen in de strijd tegen wereldwijde honger heeft consultancybureau Protiviti in de herfst van 2014 zijn ‘i on Hunger’ initiatief gelanceerd. De belangrijkste doelstelling is om binnen 1 jaar tijd meer dan 1 miljoen maaltijden uit te delen aan mensen in (hongers)nood. Daartoe kon het bureau gebruikmaken van zijn netwerk van meer dan 70 locaties in meer dan 20 landen.

i on Hunger - Protiviti iCare

De afgelopen maanden hebben de medewerkers van Protiviti zich ingezet om maaltijden te verpakken en in sommige gevallen te bezorgen tijdens 63 evenementen in 16 landen, waaronder Australië, Brazilië, China, Frankrijk, India, Japan, Singapore, Nederland en de Verenigde Staten. Duizenden werknemers hebben aan de diverse evenementen deelgenomen, soms ook met ondersteuning van klanten van Protiviti. “We zijn zeer dankbaar dat zoveel van onze klanten de mouwen hebben opgestroopt om ons te helpen maaltijden in te pakken voor mensen in nood”, aldus Joseph Tarantino, President en CEO van Protiviti.

Om het ‘i on Hunger’ programma kracht bij te zetten werkt Protiviti samen met meer dan 30 non-profit organisaties, waaronder City Harvest, Feed My Starving Children, Feeding Children Everywhere, Food Lifeline, Harvester's Foodbank, Philabundance, Ronald McDonald House, Stop Hunger Now en in Nederland met Voedselbank Amsterdam.

Joseph Tarantino - CEO of Protiviti

Het harde werken van werknemers, klanten en vrijwilligers werd eerder deze week beloond – maandag maakte Protiviti bekend dat het doel van 1 miljoen maaltijden behaald is, meer dan vier maanden eerder dan gepland. De aankondiging volgde na een maaltijd-inpakevenement in Orlando, Florida, waar de nieuwe lichting stagiairs voor de zomer van 2015 in totaal 100.000 maaltijden inpakten. De bijna 200 stagiairs, die naar Orlando afreisden voor een week van training en oriëntatie, werden bijgestaan door bestuursleden van Protiviti – waaronder Tarantino zelf – evenals werknemers van Protiviti’s lokale kantoor. Met de gezamenlijke inspanning passeerde het totale aantal maaltijden de magische grens van 1 miljoen.

“Zonder de toewijding van onze wereldwijde werknemers hadden we deze mijlpaal nooit zover van te voren kunnen bereiken. Zij beschikken over een inspirerende passie om mensen in hongersnood te helpen”, reageert Tarantino op het uiteindelijke resultaat.

i on Hunger initiative

Honger stopt niet
Hoewel de grote mijlpaal is behaald, betekent dit niet dat Protiviti zich vanaf nu minder zal inzetten voor het initiatief, vertelt de CEO van het bureau. In de komende maanden staan nog eens 25 i on Hunger evenementen gepland in de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Duitsland, India, Italië en ook in Nederland en Zuid-Afrika. “Hoewel het behalen van het doel van een miljoen maaltijden een indrukwekkende prestatie is, zien wij ook in dat honger niet stopt en dus zullen ook wij niet stoppen. Protiviti is van plan om maaltijden te blijven aanbieden aan diegenen die deze nodig hebben, om zo een positieve impact te realiseren voor de meest kwetsbare mensen ter wereld”, sluit Tarantino af.

Nieuws

Meer nieuws over