Protiviti zamelt voedsel in voor Voedselbank Amsterdam

01 juli 2015 Consultancy.nl

In het kader van zijn ‘i on Hunger’-initiatief organiseert Protiviti Nederland de tussentijdse actie ‘Supporter of Meals’ (SOM), in samenwerking met Voedselbank Amsterdam. De werknemers van de wereldwijde dienstverlener roepen hun buren in het SOM gebouw en andere Zuidassers op om voedsel en geld bij elkaar te leggen om arme Amsterdamse gezinnen van een extra steuntje in de rug te voorzien.

Om hongerlijdende mensen wereldwijd van maaltijden te voorzien is Protiviti in het najaar van 2014 het ‘i on Hunger’-initiatief gestart. Het doel van het initiatief om een miljoen maaltijden te leveren is inmiddels – ruim voor de deadline – gehaald. Medewerkers van het wereldwijde adviesbureau op het gebied van Governance, Risk en Control zetten zich samen met meer dan 30 non-profits tijdens evenementen in door maaltijden in te pakken of af te leveren bij de doelgroep. In Nederland ging Protiviti de samenwerking aan met Voedselbank Amsterdam. 

Voedselbanken

Leeg distributiecentrum
Protiviti Nederland helpt Voedselbank Amsterdam door voedsel in te zamelen, en door dozen in en uit te pakken in het distributiecentrum. Maar het distributiecentrum is sinds de kerstacties eind 2014 niet veel meer aangevuld, waardoor de voorraden aan lang houdbaar voedsel – b.v. rijst, pasta, ingeblikt voedsel – nu zijn uitgeput.

SOM-actie
Om de schappen van de Voedselbank te vullen is Protiviti daarom op 9 juni de actie ‘Supporter of Meals’ (SOM) gestart. Het is een tussentijdse actie die verder losstaat van de vaste ‘i on Hunger’ inzamel- en inpakevenementen. Protiviti roept in het kader van deze actie alle huurders, werkgevers, werknemers, bewakers en schoonmakers van het SOM gebouw evenals zijn buren aan de Zuidas op om voedsel in te zamelen. Zo willen de initiatiefnemers op 3 juli, aan het begin van de zomervakantie, dozen vol met voedsel afleveren bij de Voedselbank Amsterdam. Ook geld wordt ingezameld, daarmee kan de Voedselbank dan in bulkhoeveelheden rijst en pasta inkopen.

Protiviti iCare

Door de voorraden van het distributiecentrum aan te vullen kan Voedselbank Amsterdam ook in de zomermaanden hulpbehoevende gezinnen – zo’n 1.820 gezinnen met 1.719 kinderen – van voedselpakketten blijven voorzien. “Hiermee maken we hen niet alleen blij, we dragen ook bij aan hun gezondheid!” aldus het adviesbureau.

Ondersteuning
Bedrijven en mensen die willen bijdragen aan de ‘Supporter of Meals’ actie kunnen tot 3 juli een geldelijke bijdrage leveren, hiermee kan Protiviti in één keer zo efficiënt mogelijk lang houdbare goederen inkopen. Ook gezond en lang houdbaar voedsel kan worden ingeleverd bij het team, om donateurs te ondersteunen kan Protiviti banners, posters en doosjes of kratten leveren (en weer ophalen).

Contactpersonen zijn Sharon Lammers en Peggy van Berkel-de Graaf, coördinatoren van het initiatief. In ruil voor de bijdrage zal Protiviti aandacht besteden aan de deelnemende bedrijven via onder meer online platforms (waaronder Consultancy.nl) en social media.

Nieuws

Meer nieuws over