Boer & Croon verwelkomt drie nieuwe Young Executives

03 december 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Gydo Matthijssen, Inge Schenk en Sterre de Geus hebben zich aangesloten bij managementadviesbureau Boer & Croon als Young Executives.

Gydo Matthijssen is deze maand gestart bij Boer & Croon aan het Young Executive (YE) traject. Matthijssen maakte de overstap naar het managementadviesbureau vanuit het ministerie van Defensie, waar hij ruim elf jaar actief was. Hij begon in 2007 en behaalde in 2011 zijn bachelorsgraad in Krijgswetenschappen aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Tijdens zijn periode aan de KMA studeerde Matthijssen eveneens een half jaar Politicologie en Conflictstudies in Zuid-Afrika aan de Stellenbosch University. In 2011 werd Matthijssen pelotonscommandant binnen de Koninklijke Landmacht.

In 2016 werd hij binnen de krijgsmacht benoemd tot plaatsvervangend compagniescommandant: “Ik was destijds medeverantwoordelijk voor het leiden van een eenheid van 160 militairen, onderverdeeld in verschillende subeenheden en ondersteunend personeel.” Een jaar later promoveerde hij opnieuw, ditmaal tot Project Officer. Hij kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij defensie: “In diverse functies en uiteenlopende omstandigheden kreeg ik de kans om samen te werken met verschillende groepen mensen, experts, specialisten en individuen, zowel nationaal als internationaal.”

Naast zijn werkzaamheden bij het ministerie van Defensie, behaalde Matthijssen dit jaar aan de Open Universiteit een mastergraad in Management (cum laude). De voormalig landmachtofficier geeft aan veel zin te hebben in wat hem te wachten staat: “Een nieuwe omgeving, context en andere mensen, het maakte dat ik enthousiast werd om deze stap te zetten. Boer & Croon past voor mij goed in dit plaatje. Uitgaande van mijn leidinggevende capaciteiten, een interesse in crisismanagement en een master in strategisch management zorgden voor een duidelijke klik. Ik zie er dan ook naar uit om aan mijn eerste opdracht te beginnen.”

Ook Inge Schenk is recent begonnen aan het YE-programma bij Boer & Croon: “Gedurende drie jaar voer ik verschillende opdrachten uit voor verscheidene opdrachtgevers. Door het Management Development-programma verbeter ik eveneens mijn vaardigheden en managementtechnieken. Ook word ik intensief begeleid door senior managers uit het bedrijfsleven. Met name het interpersoonlijke aspect van het werk in combinatie met de uitdagende diepgang van een project of bedrijfssituatie interesseren mij enorm en passen goed bij mijn krachten. Dat waardeer ik erg.”

Boer & Croon verwelkomt drie nieuwe Young Executives

Eerder studeerde Schenk nog aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Dit jaar behaalde ze daar haar mastergraad in Business Information Management. Aan diezelfde universiteit verkreeg ze ook haar bachelorsdiploma in International Business Administration. Tijdens haar bachelorfase studeerde Schenk eveneens een semester in Japan aan Nagoya University of Commerce & Business, waar ze het Global Leadership Program doorliep. 

Gedurende haar studententijd zat Schenk beslist niet alleen met haar neus in de boeken. Zo was onder andere anderhalf jaar betrokken bij de studievereniging STAR binnen de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Vanuit STAR was ze vier maanden actief in Bogota (Colombia): “Als Business Development Consultant onderzocht ik de Colombiaanse luchtvaartmarkt en haar kansen voor een Europese klant, vanuit het Erasmus Consultancy Project, het grootste project van STAR.” Daarnaast was Schenk hoofdverantwoordelijk voor de acquisitiefase binnen het Erasmus Consultancy Project. Haar team wist de omzet van het voorgaande jaar te verdubbelen.

Verder verwelkomende Boer & Croon ook Sterre de Geus als YE. Ze kijkt met veel enthousiasme naar de toekomst: “Ik heb zin om mijn grenzen te verleggen en om mijn tanden in interessante vraagstukken te zetten.” Eerder dit jaar studeerde De Geus af aan de Universiteit van Amsterdam in International Management. Daarvoor studeerde ze in Leiden. Daar behaalde De Geus in 2017 aan de plaatselijke universiteit een bachelorsdiploma in Economie, Bestuur en Management. Tevens doorliep De Geus tijdens haar periode aan de Universiteit Leiden het Honoursprogramma van sociale wetenschappen.

Gedurende haar studieperiode besteedde De Geus de nodige tijd aan extracurriculaire activiteiten. Zo was ze drie jaar lang bestuurslid van de Stichting Model European Parliament For You, een organisatie gericht op het creëren van politieke bewustwording bij Europese jongeren en op het bouwen aan een structurele dialoog tussen jongeren en Europese beleidsmakers.

Daarnaast zette De Geus zich ook in voor het International Research Project van de UvA en de VU: “Het eerste deel van het project bestond uit een gedegen desk research, waarna het team in de zomer van 2018 vier weken veldonderzoek verrichtte in Colombia.” De Geus voerde een onderzoek uit voor baggeraar Boskalis in Cartagena, en maakte van de gelegenheid gebruik dat ze zich in Zuid-Amerika bevond.

Lees ook: Paul Stoop verbindt zich als partner aan Boer & Croon.