Paul Stoop verbindt zich als partner aan Boer & Croon

15 november 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Paul Stoop heeft zich als partner aangesloten bij Boer & Croon. De ervaren consultant gaat zich bij het managementbureau vooral richten op het uitbouwen van het Young Executive Management in onder andere private equity en financial services.

In 2000 begon Paul Stoop zijn professionele loopbaan in de adviesbranche, bij PwC en vervolgens Accenture. Daarna maakte hij de overstap naar interne consulting, door als Strategy Consultant aan de slag te gaan bij ABN AMRO. “In wezen hebben interne en externe opdrachten veel overeenkomsten; de uitdaging om je plannen van draagvlak te voorzien, tegenover een kritisch publiek, vertelt Stoop. Na zijn tijd bij de grootbank is hij enkele jaren actief geweest in de mediabranche, eerst bij Telegraaf Media Groep (TMG) als Corporate Development Manager, later bij spelontwikkelaar GameHouse en mediagroep Sanoma.

Na een uitstap naar de mediabranche, keert Paul terug naar de financiële en private equity-wereld met Intertrust en MainHaven Capital Advisors, dat zich richt op participaties in – met name Nederlandse – mkb’s en startups. “Bij Intertrust heb ik een mooie bijdrage mogen leveren aan de fusie met branchegenoot ATC. De uitdaging zat met name in het samenbrengen van cultuur, gewoontes, vertrouwen en verdeling van zeggenschap.”

Met zijn overstap naar Boer & Croon keert Stoop nu definitief weer terug in de markt voor bedrijfsadvies. Hij geeft aan dat zijn jaren aan de binnenkant van bedrijven hierbij van grote waarde zijn: “Het is van belang om aan de andere kant van de tafel te kennen. Met mijn ervaring in het bedrijfsleven begrijp ik de context beter. Ik kan een betere inschatting maken van de behoeftes, waar een bedrijf staat op het moment dat je daar aan tafel zit. Met een compleet beeld kun je beter en effectiever in de behoeften voorzien."

Paul Stoop verbindt zich als partner aan Boer & Croon

Consulting van de toekomst

“Wat ik daarbij nog van belang vind en waar ik echt in geloof is dat Boer & Croon alles levert naast de standaard template-oplossingen van weleer”, vervolgt Stoop. “Die kun je huren bij de 'usual suspects', maar wat je moet hebben is de olie tussen de raderen. Wat je niet in Excel kan vangen, daar maken wij het verschil. Je hebt mensen nodig die de zaak in beweging brengen, met een dosis energie, die communiceren met de business, strategie en uitvoering. Begeleiders van verandering en impact, met enthousiasme. Dat is voor mij het consulting van de toekomst.”

“Dat is dus ook direct mijn grootste drijfveer om mij aan te sluiten bij Boer & Croon”, stelt Stoop, die aangeeft ook erg blij te zijn zich bij het bureau te gaan richten op de ontwikkeling van Executives en Managers: “Het Young Executive Management Programma, daar geloof ik echt in. Het is de energie en het enthousiasme en de mooie ambitie om de propositie flink te laten groeien. Ergens aan mee kunnen bouwen is het mooiste wat er is.”

Naast Young Executives biedt Boer & Croon ook Managers. Stoop: “Op dit moment werken we hard aan het uitbreiden en laten groeien van onze Manager-propositie. Zij hebben een ruime dosis ervaring en kunnen geheel onafhankelijk aan de slag binnen verschillende expertisegebieden. Daarbij werken we in combinaties van junioren en een senior, waarbij we kunnen op- of afschalen wanneer nodig én met passende tarieven. Denk daarbij aan een Manager in de rol van bijvoorbeeld programmamanager met enkele Young Executives daar omheen als support.”

Tot slot geeft hij aan: “Onze mensen zijn pragmatische managers – wij geloven in de samenwerking met organisaties en tekenen voor resultaat en borging van onze resultaten. Wanneer zij weggaan zie je dit in positieve zin terug in kosten en omzet.”