Boer & Croon trekt Dicky Sijpkens en Anthonie Weller aan voor Management Solutions

29 november 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Dicky Sijpkens en Anthonie Weller hebben zich als Manager aangesloten bij Boer & Croon. Daarmee zijn ze nu onderdeel van de businessunit Management Solutions en worden ze ingezet in uiteenlopende situaties en organisaties.

Voordat ze de overstap maakte naar Boer & Croon, werkte Dicky Sijpkens meer dan een jaar als Regiomanager voor Connexxion. Hier was ze commercieel en operationeel verantwoordelijk voor zo’n veertig vervoerscontracten binnen het Noord-Hollandse doelgroepenvervoer. Daarbij kreeg ze te maken met een uitdagende transitieopgave ten aanzien van operationele performance, organisatiecultuur en commerciële verbeteringen en nam ze via moederbedrijf Transdev deel aan een internationaal innovatieprogramma. Voor haar functie als Regiomanager was ze bij dit moederbedrijf als adviseur van de Raad van Bestuur onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe mobiliteitsproposities, zoals Mobility as a Service en vraaggestuurd openbaar vervoer. 

Sijpkens begon haar professionele loopbaan bij Berenschot, waar ze zich zo’n vier jaar bezighield met strategische advisering in de sectoren infrastructuur, mobiliteit, water, regionale economische ontwikkeling en veiligheid. Ook was ze lid van de interne klankbordgroep voor interne strategie- en organisatievraagstukken. Voordat ze zich als adviseur aansloot bij Berenschot, doorliep ze er al een zes maanden durende stage in het kader van haar master Public Administration, die ze volgde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, nadat ze aan de UvA al de master Urban Planning had afgerond. 

Bij Boer & Croon is Sijpkens nu begonnen als Manager. “De combinatie van denken en doen bij Boer & Croon, op het snijvlak van strategie en operatie, spreekt mij enorm aan. We realiseren doelen van onze opdrachtgevers van binnenuit, samen met de belangrijkste stakeholders en in rollen op senior managementniveau. Zo creëren we duurzame impact”, aldus Sijpkens.

Boer & Croon trekt Dicky Sijpkens en Anthonie Weller voor YEM-programma

Anthonie Weller is afkomstig van kinderwagen- en koffermaker Bugaboo, waar hij de afgelopen twee jaar actief was als PMO Manager: “Ik was verantwoordelijk voor het opzetten van het interne business support-team en de projectmanagement office ter ondersteuning van Bugaboo’s groei en expansie”, aldus Weller. “Hierbij focuste ik me op het faciliteren van cross-departementale projectplanning, de implementatie van de strategische doelen van het bedrijf en de continue verbetering van de business. In deze rol rapporteerde ik direct aan het bestuur.” 

Voor die tijd was Weller ruim anderhalf jaar Trainee International Commerce bij baggergigant Boskalis. Vanuit Panama was hij verantwoordelijk voor het tenderproces, waarbij hij onder meer voorstellen schreef voor baggerprojecten in Noord- en Latijns-Amerika, en zich bezighield met productieberekeningen en projectplanning. Gedurende zijn traineeship was hij als Liaison Officer ook zes maanden verantwoordelijk voor de coördinatie rond de uitvoering van baggerwerkzaamheden en steenplaatsing voor project ‘Punta Pacifica’: een nieuw kunstmatig eiland voor de kust van Panama-Stad.

Zijn bachelor in Civil Engineering en master in Hydraulic Engineering voltooide Weller aan de TU Delft. Gedurende deze periode deed hij bij De Kleine Consultant ook zijn eerste ervaring op binnen de adviesbranche. Met zijn overstap naar Boer & Croon keert hij daar nu terug. “Als Manager werk ik bij klanten in complexe omgevingen, waarbij behoefte is aan seniormanagement en projectleiders op het raakvlak van advies en/of (interim) management”, vertelt Weller. “In mijn ontwikkeling word ik ondersteund door een op maat gemaakt leiderschapsprogramma.”

Management Solutions

Hiermee doelt Weller op Boer & Croons Manager Development Programma, waar beide nieuwe aanwinsten nu aan deelnemen. “De businessunit Management Solutions bestaat onder andere uit meer dan 60 Young Executives en Managers en zij vormen een bijzondere groep van talenten met uitzonderlijke kwaliteiten”, aldus Boer & Croon. “Zij worden veelal de managers en ondernemers van de toekomst genoemd. Voor hun opdrachtgevers zijn zij van grote toegevoegde waarde, ze zijn snel inzetbaar in uiteenlopende situaties en organisaties, als individu en als team.” Aan het hoofd van het programma staat een vierkoppig managementteam, bestaande uit drie partners en een talent manager. Een van de drie partners is Paul Stoop.