KplusV begeleidt groei van biologisch babyvoedingsbedrijf Madaga

16 november 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KplusV heeft babyvoedingsbedrijf Madaga ondersteund bij het zetten van de volgende stap in zijn ontwikkeling. Het bureau hielp onder meer bij het vertalen van de groeistrategie naar de kapitaalbehoefte en het opstellen van een marktstrategie. Eerder was KplusV ook al betrokken bij de oprichting van Madaga.

Toen Ingrid Cayet in 2008 moeder werd van haar zoon Gabriel, merkte ze hoe lastig het is om gezond én lekkere babyvoeding te bereiden, met name als dit moet worden gecombineerd met een drukke baan: “Na dit ‘circus’ een paar maanden volgehouden te hebben, waren we er allebei klaar mee”, aldus Cayet. “Ik dacht: ergens moet je toch goede, verse babyvoeding kunnen kopen. Gezond, zonder troep, iets wat Gabriel heerlijk vindt, en waar ik op kan rekenen. Maar nee. Het was of zelf koken, of Gabriel een potje geven zonder smaak, zonder liefde, niks.” 

Hier besloot Cayet zich niet bij neer te leggen. Ze zegde haar baan op en startte begin 2009 Madaga, een bedrijf dat biologische, warme maaltijden verzorgt voor kinderdagverblijven: “Zodat alle kleintjes kunnen genieten van eten dat ze wel lekker vinden en wat ook nog gezond is”, vertelt Cayet. Inmiddels, zo’n tien jaar later, voedt Madaga naar eigen zeggen zo’n 15.000 kleine kinderen door heel het land, zowel in kinderdagverblijven als in ziekenhuizen en bij gezinnen thuis. Dit doet het bedrijf ook via Groentjespret, een “verantwoorde en lekkere” groentespread voor op brood.

De groei van Madaga zorgt ook voor nieuwe uitdagingen. Zo ontstaan er nieuwe vragen over de beste marktstrategie, de benodigde groeifinanciering en de partijen waarmee hiervoor kan worden samengewerkt. Voor ondersteuning bij het aangaan van dergelijke vraagstukken deed Madaga een beroep op de adviseurs van KplusV, die het bedrijf ook al hadden begeleid in zijn pilotfase. “Dit keer gingen we aan de slag met de vertaling van groeistrategie naar kapitaalbehoefte. Die hebben we verder handen en voeten gegeven door met verschillende financiers te onderhandelen en de juiste financieringsconstructie neer te zetten”, vertelt adviseur Dwayne van der Klugt, die onlangs nog werd opgenomen in de lijst van ‘Beste Young Professionals’. “Niets is vervolgens mooier om te zien dan dat een startup als Madaga uitgroeit tot een geslaagde scale-up.”

KplusV begeleidt groei van biologisch babyvoedingsbedrijf Madaga

De eerste keer dat KplusV werd ingeschakeld door Madaga, hielp het bureau de toenmalige startup met het vinden van de juiste investeerders. “Daarvoor boorden we ons uitgebreide netwerk met financiers aan”, vertelt algemeen directeur en adviseur Hendrik van der Meulen, die destijds verantwoordelijk was voor de begeleiding van Madaga. “Maar dat niet alleen. We werkten ook samen met het bedrijf toe naar een financieringsstructuur en een eerlijk productverhaal, passend bij de investeerder. En we hielpen bij de onderhandelingen met een producent en bij het sluiten van een deal, wat weer andere financiers over de streep trok om met Madaga in zee te gaan.”

Cayet geeft aan dat er steeds een goede klik was met de adviseurs van KplusV: “En dat schepte vertrouwen. Dankzij hun contacten, advies en hulp hebben we bij onze start een geloofwaardig verhaal rondom Madaga ontwikkeld en investeerders aan boord gehaald. Het is prettig om bevestigd te krijgen dat we met iets goeds bezig zijn én om tegelijkertijd opbouwende kritiek te ontvangen. Met de groeifinanciering die we onlangs hebben opgehaald, kunnen we nu onze doelen in de praktijk brengen.” 

De ondersteuning van Madaga vond plaats vanuit KplusV Startup Funding, dat beginnende ondernemers helpt bij het vormgeven van hun strategie en het ophalen van funding. Het bureau – dat jaarlijks zo’n 200 ondernemers ondersteunt en in de eerste helft van dit jaar zo’n €20 miljoen aan financiering realiseerde voor zijn klanten – blikt tevreden terug op de begeleiding aan Madaga, en wijst daarbij op de paralellen tussen de twee bedrijven: “Van prille start naar snelle groei. Dat kan alleen vanuit een gezonde basis. In deze visie vinden KplusV en Madaga elkaar. Madaga zet zich met biologische voeding in voor de ontwikkeling van baby’s en peuters tot energieke kinderen. En KplusV helpt jonge bedrijven zich te ontplooien tot succesvolle scale-up. Madaga is er daar een van.”

Lees ookKplusV verbindt zich als hoofdpartner aan StartupDelta Summit.