Talenten leren McKinsey kennen tijdens Business Course in Lissabon

05 november 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Van 12-16 november organiseert McKinsey & Company Amsterdam een uitdagende business course voor masterstudenten. Voor de locatie is dit jaar gekozen voor het zonnige Lissabon, waar de topstudenten zullen leren om hun potentieel optimaal te ontplooien en waar bovendien in een uitdagende case hun probleemoplossend vermogen op de proef zal worden gesteld.

Voor veel aanstormend consultancytalent is het een gedroomd toekomstplaatsje: werken bij McKinsey & Company, het grootste en volgens sommigen het meest prestigieuze strategy consultancykantoor ter wereld. Niet iedereen is echter weggelegd voor een functie bij McKinsey, laat staan een toekomst binnen strategy consulting, een van de meest populaire gebieden voor business studenten om hun loopbaan in te starten. Strategy consultancykantoren hanteren namelijk doorgaans zeer strenge selectiecriteria om als nieuwe medewerker te mogen starten. 

McKinsey business course in Lissabon

Ambitieuze masterstudenten die graag een kijkje in de keuken willen nemen en willen ervaren hoe het leven van een strategieconsultant eruit ziet, hebben jaarlijks de keuze uit verschillende recruitmentevenementen, waarvoor ze zich kunnen opgeven. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld ieder jaar in contact komen met de grotere strategiekantoren tijdens Consultancy Castle, maar ook bijvoorbeeld door deel te nemen aan een van de vele business courses die door strategiekantoren frequent worden aangeboden.

McKinsey Business Course in Lissabon

Talentvolle studenten die in het bijzonder een kijkje achter de schermen willen nemen bij McKinsey & Company, hebben zich de afgelopen weken opgegeven voor deelname aan de McKinsey Business Course in Lissabon, die van 12 tot en met 16 november verzorgd zal worden door het Amsterdamse kantoor van McKinsey. Onder leiding van consultants van McKinsey zullen de uiteindelijk geselecteerde deelnemers in de Portugese hoofdstad onder meer leren hoe zij hun potentieel optimaal kunnen ontplooien. Daarnaast zullen ze hun probleemoplossende vaardigheden verder verdiepen.

De vijfdaagse business course bestaat uit vier dagen die worden doorgebracht in Lissabon, waar de deelnemers in een trainingscentrum diverse inzichten zullen opdoen over onderwerpen als leiderschap en communicatiestijlen, en een dag in Amsterdam, waar de deelnemers kennismaken met de cultuur van McKinsey, het werk en de mensen. Daar zullen ze bovendien samenwerken met McKinsey consultants aan een echte, complexe case, waarin ze veel over zichzelf en over het strategy consultancykantoor zullen leren. De business course is exclusief bedoeld voor studenten in de laatste fase van een academische opleiding.