Venturn neemt executive search activiteiten over van Plimsoll

16 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Adviesbureau Plimsoll heeft zijn executive search activiteiten verkocht aan Venturn, een grotere branchegenoot uit Rotterdam. “We hebben in onze strategie 2020 een ambitieus groeipad neergelegd. Met deze overname zetten we een belangrijke stap in het verwezenlijken van deze groeiambitie”, aldus Patrick van de Ven, oprichter van Venturn. 

Plimsoll levert consultancy- en interimdiensten aan de internationale maritieme en logistieke sector. Het bedrijf, dat werd opgericht in 1984, kent een lange staat van dienst in de twee sectoren. Plimsoll heeft projecten afgerond in Nederland en België, maar ook in onder meer China en Afrika. De afstoting van Plimsoll Executive Search past volgens Dick Binkhorst, managing partner van Plimsoll, in de hernieuwde focus die het bedrijf in de markt wil volgen. Door het verkopen van zijn executive search activiteiten, kan de focus nu volledig worden gericht op consultancy en interim diensten. 

Voor Venturn, een middelgroot adviesbureau uit Rotterdam met zo’n twintig consultants, zorgt de toevoeging van executive search voor een versnelling van zijn groei. Net als Plimsoll is Venturn een nichespeler, met een exclusieve focus op de maritieme en logistieke sectoren. Het adviesbureau biedt echter een breder pallet aan diensten. Zo biedt het naast consultancy, interim en executive search ook training en ontwikkeling- en young professionals-diensten aan klanten.Olivier Binkhorst, Niels Romme, Dick Binkhorst, Mark van Andel, Patrick van de Ven

De bundeling van krachten door de twee praktijken zorgt voor een betere dienstverlening aan klanten, erkennen zowel Binkhorst als Van de Ven. Binkhorst: “De overname van onze search activiteiten door Venturn past in onze traditie van kwaliteit en continuïteit. Door deze combinatie van kwaliteiten kunnen opdrachtgevers en kandidaten een nog betere en bredere dienstverlening ontvangen.” Van de Ven vult aan: “Het bundelen van Venturn en Plimsoll’s sterkste punten is voor Venturn een logische stap.” 

De oprichter van Venturn voegt toe dat door het vermogen om executives bij bedrijven te kunnen plaatsen, ze nu beter in staat zijn de end-to-end relaties met hun klanten te bedienen. Dat zal bovendien ten goede komen aan de overige diensten van het bureau, verwacht hij: “Door het waarborgen van de executive search activiteiten creëeren we ruimte om de interim services en business consultancy activiteiten uit te breiden.” Niels Romme, managing partner van Venturn, voegt toe: “Hiermee ontstaat een nog robuuster adviesbureau, geheel gespecialiseerd in de maritieme en logistieke sector.”

Als onderdeel van de integratie, zal Olivier Binkhorst de overstap maken naar Venturn. Binkhorst heeft meer dan vijftien jaar gewerkt voor Plimsoll, verspreid over twee termijnen – tussen 2003 en 2008 werkte hij bij Geest North Sea Line (tegenwoordig onderdeel van de IJslandse rederij Samskip) en headhunterskantoor Stanton Chase. “Ik zie er naar uit een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van de executive search activiteiten van Venturn.” Binkhorst blijft op afstand betrokken – hij wordt onderdeel van Venturn’s Raad van Advies. 

Eerder dit jaar, benoemde Venturn een nieuwe partner. Mark van Andel bracht meer dan vijfentwintig jaar aan ervaring binnen de internationale maritieme, transport- en logistieke sector mee naar het maritieme adviesbureau.