Digital Transformers Award zet digitale voorlopers in het zonnetje

11 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Vanavond zullen in Amsterdam de beste digitale veranderaars in Nederland in het zonnetje gezet worden, tijdens de uitreiking van de Digital Transformers Award 2018. Het jaarlijkse initiatief brengt daarnaast digitaal talent in Nederland in contact met bedrijven die een digitale inhaalslag maken en biedt professionals de kans om kennis op te doen, te discussiëren en te netwerken.

De afgelopen jaren zijn organisaties geconfronteerd met een alsmaar sneller veranderd landschap. Een grote trend daarbij is digitalisering (van diensten, proposities en processen) geweest; een nog altijd actuele ontwikkeling die ertoe heeft geleid dat bedrijven zich genoodzaakt zagen hun businessmodellen, bedrijfsvoering en manier van werken te herdefiniëren.

Waar sommige organisaties zelf beschikken over digitaal talent om de nodige digitale transformaties door te voeren, schakelen anderen juist externe consultants en IT'ers in om hierbij de ondersteunen. Voor de komende jaren wordt verwacht dat de vraag naar digitale experts vanuit het bedrijfsleven blijft toenemen, zeker gezien de alsmaar zich sneller opvolgende technologische ontwikkelingen in de markt.

Om al het digitale talent in ons land in het zonnetje te zetten en de digitale ontwikkeling van organisaties te bevorderen, besloten enkele dienstverleners in 2015 de handen ineen te slaan en de 'Digital Transformer Award' in het leven te roepen. Het gaat om de volgende Founding Partners: recruiter Newpeople, digital agency Mirabeau en pr-bureau Lubbers De Jong*. Het evenement wordt verder ondersteund door verschillende sponsoren, waaronder dit jaar door ICT-dienstverlener Cognizant**. Dit jaar is het alweer de vierde editie van het jaarlijkse Award-evenement, dat erkenning geeft aan de beste digitale veranderaars in ons land en digitale ontwikkelingen in het bedrijfsleven ondersteunt door inspiratie, inzicht en ontwikkelmogelijkheden te bieden.

Digital Transformers Award zet digitale voorlopers in het zonnetje

Digital Transformers

Bedrijven die voor de award in aanmerking kunnen komen zijn (tech)startups, met bijvoorbeeld een volledig digitaal businessmodel, maar het kunnen ook grotere, gevestigde corporates zijn die vandaag de dag vooroplopen in het succesvol doorvoeren van digitale transformaties. Afgelopen jaar was het Gerhard van der Bijl van Royal FloraHolland – een conglomeraat van veilingen van snijbloemen en planten – die de award in ontvangst mocht nemen.

Een onafhankelijke vakjury was betrokken in het gehele selectieproces, van de longlist tot de nominaties en bepaalt de uiteindelijke winnaar. Drie belangrijke beoordelingscriteria worden daarbij gehanteerd: 1) De ideale digitale transformer heeft een heldere digitale visie met aantoonbare leiderschapskwaliteiten; 2) De kandidaat werkt voor een organisatie waarbinnen de digitale transformatie van fundamentele betekenis is; 3) Er wordt gekeken naar de realisatiekracht van de kandidaat, aan de hand van de impact en bereikte resultaten.

Tijdens een award-avond, vanavond in The Loft van de A'DAM Toren, zullen de winnaars bekend worden gemaakt. Vijf digitale veranderaars stonden tot voor kort nog op de shortlist om de award te winnen. Dit zijn: Hans Böhm, managing director van Beerwulf, Kuldip Singh, Digital Director Retail innogy international, Jan de Groot, Head of Development, DHL, Leo Nolen, Directeur Vers & Fijn; en Bert Reitsma, Programma Manager Digitale Transformatie Centraal Justitieel Incasso Bureau.

De presentatie van de avond zal in handen liggen van Jim Stolze, een expert in digitale transformatie en de drijvende kracht achter de Europese TEDx-conferenties.

* Mirabeau is een ontwerper en ontwikkelaar van digitale platformen en websites; NEWPEOPLE is een recruitment, interim-management en executive search bureau uit Amsterdam en Lubbers de Jong is een Amsterdams PR-bureau.

** Sinds 2016 maakt Mirabeau onderdeel uit van Cognizant.