5 dienstverleners lanceren Digital Transformers Award

14 oktober 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Morgen wordt de Digital Transformers Award uitgereikt in B.Amsterdam aan de beste digital transformer van 2015. De jaarlijkse Digital Transformers Award is een initiatief van vijf dienstverleners – SparkOptimus, Mirabeau, Lubbers De Jong, InSites Consulting en NEWPEOPLE – en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Zes digitale experts zijn nog in de race voor de titel.

Bedrijven zien zich door steeds verdergaande digitalisering gedwongen om zelf ook een digitale transformatie door te voeren. Dat is echter niet zomaar iets, aangezien voor sommige organisaties dit betekent dat zij zichzelf tot op hun basis aan toe moeten herdefiniëren. In sommige gevallen worden hier externe consultants en IT’ers voor ingeschakeld, maar in andere gevallen komt de beweging richting digital ook vanuit het digitale talent binnen de organisatie zelf. Om het digitale talent in ons land in de schijnwerpers te zetten en de digitale ontwikkeling van organisaties te stimuleren, hebben vijf dienstverleners besloten de handen ineen te slaan en de ‘Digital Transformer Award’ in het leven te roepen.

Digital Transformers

Digital Transformer Award
De Digital Transformer Award is een gezamenlijk initiatief van SparkOptimus, InSites Consulting, Mirabeau, Lubbers de Jong en NEWPEOPLE. Laatsgenoemde is een recruitment, interim management en executive search bureau uit Amsterdam dat zich richt op het gebied van online en omnichannel marketing, e-commerce, CRM en het vinden van data professionals, managers en (managing) directors. Mirabeau is een ontwerper en ontwikkelaar van digitale platformen en websites voor klanten als Air France-KLM, ING, Transavia.com en V&D met zes locaties verspreid over Nederland.

InSites Consulting is een marktonderzoeksbureau met zes kantoren wereldwijd. Lubbers de Jong is een Amsterdams PR-bureau, en tot slot is SparkOptimus een snelgroeiend management consultancybureau uit Amsterdam dat zich richt op het realiseren van digitale oplossingen.

Finalisten
Uit de ruim honderd aanmeldingen voor de Digital Transformer Award zijn zes finalisten geselecteerd.

Bas Touw, Caspar Fraiture, Maarten Stramrood, Mijke Broeders, Robert van Geffen, Wolter van Haersma Buma

- Bas Touw, Program Manager Agile Transformation binnen Nuon Customers Business to Consumers
- Caspar Fraiture, Digital Transformation Manager a.i. bij VvAA
- Maarten Stramrood, Director Online Marketing & Insights bij Ziggo
- Mijke Broeders, Manager Digitale Strategie & Development bij de Efteling
- Robert van Geffen, Global Digital Marketing Strategy & Technology Leader bij Philips HealthTech
- Wolter van Haersma Buma, Head of Strategy & Development bij Transavia

De prijs wordt morgen in B.Amsterdam uitgereikt. De keuze voor de persoon die zich een jaar lang de beste digital transformer van Nederland mag noemen is ‘peer-based’, en wordt dus gemaakt door de digitale community en de andere kanshebbers zelf. Bij de beslissing wordt gekeken naar de digitale visie, de digitale kennis & vaardigheid en de realisatiekracht van de finalisten.

De initiatiefnemers geven via Consultancy.nl vijf entreekaarten weg voor het evenement. Aanmelden kan via deze link, first come, first serve.