KPMG verwelkomt vier nieuwe partners in Advisory praktijk

03 oktober 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft met ingang van 1 oktober vier nieuwe partners benoemd binnen zijn adviespraktijk. Het gaat om Alexander Raaijmakers, Renee de Boo, Richard Wagenmakers en Sander Klous.

Alexander Raaijmakers richt zich bij KPMG op Finance & Business Services. Nadat hij in 1999 zijn master Public Administration afrondde, trad hij in dienst bij het Big Four-kantoor, waar hij nooit meer is vertrokken. In de bijna twintig jaar binnen het bureau was hij betrokken bij een groot aantal opdrachten binnen uiteenlopende sectoren. Zo nam hij deel aan meer dan 30 shared services-, business process outsourcing- en global business services-projecten op het gebied van strategie, haalbaarheidsstudies, business cases, ontwerp, migratiestrategie, implementatie, evaluatie en ontwikkeling. Tussen 2007 en 2010 was hij vanuit Zuid-Afrika verantwoordelijk voor het opzetten van het Shared Services & Outsourcing Advisory-team en de marktfootprint. Naast dat Raaijmakers opdrachtgevers adviseert over shared services, publiceert hij ook regelmatig over trends en -ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Renee de Boo sloot zich zo’n tweeënhalf jaar geleden aan bij KPMG en ondersteunt vanuit de People & Change-afdeling organisaties bij het realiseren van hun ambities. Hierbij richt ze zich op de expertisegebieden cultuurverandering, veranderleiderschap, (executive) coaching, strategie-executie en lean-transformaties. “Ik help klanten prestaties te verbeteren en ambities waar te maken”, vertelt De Boo. “Ik geloof dat een heldere visie en duidelijke prioriteit, gecombineerd met leiderschap en het creëren van nieuwe gewoontes in organisaties aan de basis liggen van iedere succesvolle organisatieverandering. Als we het kunnen bedenken, kunnen we het realiseren. Daarom richt ik me op het aanwezige potentieel in de organisatie. Samen doen wat nodig is.”

KPMG verwelkomt vier nieuwe partners in Advisory praktijk

Richard Wagenmakers maakt sinds 2001 deel uit van KPMG, waar hij aan het hoofd staat van het Smart Tech Solutions-team. Vanuit deze afdeling ontsluit KPMG zijn wereldwijde kennis en ervaring op het gebied van groei, prestatie, risico en regelgeving. Wagenmakers: “Samen met mijn team en onze KPMG-experts ontwikkelen we technologie-gedreven oplossingen om de groei en prestaties van organisaties te verbeteren in een digitaal tijdperk.” Dit doet Wagenmakers onder meer door het verschaffen van adviesdiensten op het gebied van IT, managementconsulting, innovatie, opkomende technologieën, asset based consulting, digitalisering en innovatieve startups.

Sander Klous, tot slot, begon in 2010 bij KPMG. Eerder promoveerde Klous op het gebied van de hoge-energiefysica, werkte hij bij het Nationaal instituut voor subatomaire fysica (NIKHEF) en verder voerde hij verschillende projecten uit bij de deeltjesversneller van CERN. Sinds 2014 werkt hij ook aan de UvA als hoogleraar Big Data. Klous ontving meerdere subsidies en prijzen en publiceerde tal van artikelen op het gebied van ‘high performance distributed computing’. Sinds zijn start bij KPMG staat hij aan het hoofd van het door hem opgerichte Big Data Analytics-team. “Het is een multidisciplinair team met een technische kern van voormalige CERN PhD’ers”, vertelt Klous: “We bieden onze diensten aan met een vaste overtuiging dat een vertrouwde analyse van data leidt tot betere business en een beter leven. Een positieve impact op de samenleving is dan ook een fundamenteel criterium dat we toepassen bij de selectie van de businesscases waar we aan werken.” 

De vier kersverse partners werken allen vanuit KPMG’s groeiende Advisory-team. De consultancypraktijk – die diensten biedt op gebieden als strategie, verandermanagement, supply chain, digital en fusies- & overnames – zette het afgelopen boekjaar €196 miljoen om, een stijging ten opzichte van de €188 miljoen van het jaar daarvoor. KPMG Advisory is hiermee de snelste groeier binnen het accounts- en advieskantoor. Gemiddeld genomen verdiende een partner bij KPMG afgelopen jaar €431.000 aan winstuitkering. Het ruim honderdjarige kantoor heeft – net als zijn Big Four-rivalen – diverse partnerrangen, wat betekent dat er een groot variatie zit in de hoogte van winstuitkeringen.

KPMG Nederland biedt vanuit twaalf kantoren werk aan zo’n 3.000 professionals.