Sander Klous van KPMG hoogleraar Big Data aan UvA

16 juni 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft Sander Klous, adviseur bij KPMG Management Consulting, benoemd tot hoogleraar Big Data Ecosystems for Business and Society aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. 

Klous heeft sinds 2010 de leiding over de Big Data Analytics-dienstverlening bij KPMG. Daarvoor werkte hij jarenlang voor onder meer Shell en NIKHEF (het Nationaal instituut voor subatomaire fysica), waar hij betrokken was bij verschillende projecten. Klous promoveerde op het gebied van de hoge-energiefysica en ontving de afgelopen jaren verschillende subsidies en prijzen met betrekking tot high performance distributed computing. Ook heeft hij tal van publicaties achter zijn naam staan. 

Sander Klous - BigData - KPMG

Als onderdeel van zijn hoogleraarschap gaat Klous onderzoek doen naar de manier waarop bedrijfsleven en samenleving maximaal kunnen profiteren van data-analyse technieken. Doelstelling is om bruggen te bouwen tussen technische randvoorwaarden (het verwerken van grote hoeveelheden data tot bruikbare inzichten), maatschappelijke randvoorwaarden (het voldoen aan de eisen en wensen van de samenleving op het gebied van onder andere privacy en gemak) en de vertaling van theorie naar praktijk. Bij dit laatste gaat het om de borging van de technische en maatschappelijke randvoorwaarden bij de inrichting van Big Data-systemen en de vertaling van de verkregen inzichten naar de wensen en behoeften van individuen, organisaties en samenleving. 

Meer artikelen van Sander Klous op Consultancy.nl:
- RTL Z Big Data event verzorgd door Atos, IBM en KPMG
- KPMG Consulting: Big Data maakt finance belangrijker
- KPMG: NL topmanagers hebben moeite met Big Data