Vier professionals aan de slag bij energiebureau Ciratum

09 oktober 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Ciratum heeft zijn team van consultants uitgebreid: Geert Kamminga, Merel Bruinsma, Boudewijn Veenhuizen en Desirée Moonen zijn sinds kort actief voor het energieadviesbureau uit Leeuwarden.

Alvorens hij de stap maakte naar Ciratum, een adviesbureau dat organisaties binnen de energiesector adviseert, behaalde Geert Kamminga aan het Windsheim Honours College een bachelor in Business Administration. Over zijn nieuwe werkgever zegt hij: “Het jonge team alsmede het afwisselende en uitdagende werk overtuigde mij om juist hier mijn loopbaan te beginnen.” Als Business consultant zal Kamminga zich bezighouden met het analyseren en oplossen van procesmatige vraagstukken. “Mijn doel is mijzelf de komende jaren te ontwikkelen terwijl ik daarnaast zoveel mogelijk waarde toevoeg bij een breed scala aan opdrachtgevers”, aldus Kamminga.

Tijdens zijn studententijd zat Kamminga niet enkel in de boeken. Zo was hij bijna drieënhalf jaar actief bij wervingsbureau SQ People, waar hij onder meer de rol van Salesmanager bekleedde: “Ik verzorgde trainingen voor verschillende projecten en leidde nieuw personeel op. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de prestaties van wervers op straat.” Verder was hij ook een jaar werkzaam bij ServiceHouse, een innovatief bedrijf op het gebied van duurzame energie en mobiliteit: “Ik adviseerde potentiële klanten over het aanschaffen van zonnepanelen en isolatie. Daarop aansluitend verkocht ik panelen en isolatie.” Daarnaast liep Kamminga stage bij ontwikkelingshulpverlener Respo International, waar hij onder meer onderzoek verrichte naar factoren die van invloed zijn op de implementatie van sociaal ondernemerschap in ngo's binnen de Ethiopische context. 

Merel Bruinsma is als Contentmanager gestart bij Ciratum : “Als invulling van deze rol houd ik mij voornamelijk bezig met het beheren en creëren van content. In combinatie met deze werkzaamheden, focus ik mij op het behalen van een master in Sustainable Business & Innovation”, aldus Bruinsma. Eerder behaalde ze aan Nyenrode New Business School al een bachelor in Business Administration.

Tijdens haar studietijd ging Bruinsma ook het veld in. Zo liep ze vier maanden stage bij de wereldwijde duurzaamheidsafdeling van ING in Amsterdam, waar ze zich met verschillende onderwerpen bezighield, zoals circulaire economie: “In deze rol heb ik de interne gemeenschap beheerd en geherstructureerd.” Eerder liep Bruinsma ook al stage bij ING: “Voor deze stage deed ik een case study over het gebruik van Agile en Scrum in het ontwikkelingsproces en het beheer van software. De resultaten van deze case study heb ik gepresenteerd aan het Lean/Agile Team van ING.”Vier professionals aan de slag bij energiebureau CiratumBoudewijn Veenhuizen is bij het Friese energieadviesbureau net als Kamminga gestart als Business Consultant. Inmiddels is hij vanuit Ciratum actief voor Alliander bij de afdeling Expertise Centrum Fraude: “Na eerst mee te hebben gedraaid op deze afdeling, gaan we nu kijken of in dit traject verbeteringen kunnen worden toegepast om uiteindelijk een sneller werkproces te creëren.” Veenhuizen maakte de overstap naar Ciratum vanuit claimservicekantoor Claimingo, waar hij werkte als Legal Counsel: “Ik had daar de dagelijkse leiding over het Legal-team dat claims voor compensatie behandelt.” Hij begon zijn professionele carrière bij vastgoedbank FGH Bank: “Hier was ik Analist bij het Customer Due Diligence-project in het kader van de integratie door een andere bank.” 

Eerder studeerde Veenhuizen af als Meester in de Rechten aan de Universiteit Leiden (UL). Aan diezelfde universiteit behaalde hij in 2013 ook zijn bachelor in Rechtsgeleerdheid. Een jaar daarvoor verkreeg hij aan de UL een bachelorsgraad in Criminologie. Tijdens zijn academische jaren deed Veenhuizen ook praktijkervaring op. Zo liep hij stage bij de fusie- en overnameafdeling van advocaten- en notarissenkantoor AKD. Eveneens ondersteunde hij bijna een jaar als docent Engels leerlingen vanuit bijlesbureau StudentsPlus.

Ten slotte is ook Desirée Moonen als Business Consultant gestart  bij Ciratum. Moonen maakte de overstap vanuit sportartikelenretailer Decathlon, waar ze zich richtte op de zwemsport. Dat interessegebied kwam niet uit de lucht vallen, want eerder was ze ruim anderhalf jaar actief als badmeester bij een gemeentelijk zwembad in het Noord-Brabantse Someren. Ook zet ze zich al meer dan negen jaar in voor de Reddingsbrigade Nederweert, waar ze sinds 2015 actief is als bestuurslid. Eerder was Moonen medewerker sport & entertainment bij het Roompot-vakantiepark in Weert.

In 2017 behaalde Moonen aan de Universiteit van Maastricht een master in International Business. Binnen dat programma richtte ze zich op ondernemerschap en het mkb. Een jaar daarvoor rondde ze aan de Universiteit van Tilburg een bachelor in Bedrijfseconomie af. Tijdens haar bachelorsfase, studeerde Moonen – bij wijze van uitwisseling – enige tijd in Glasgow aan Strathclyde Business School. Daar nam ze onder meer deel aan verschillende workshops die werden georganiseerd vanuit het Scottish Institute for Entreprise.

Gerelateerd: Jubilerend energieadviesbureau SV Utilities gerebrand naar Ciratum.