InCorpe: M&A en corporate finance advieskantoor uit Twente

01 oktober 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Hans Bredewoud, voorzitter van voetbalclub Heracles Almelo, houdt zich naast zijn functie in het voetbal ook bezig met fusies en overnames. Als Partner leidt hij samen met Marco Bekhuis, André Oude Weernink en Jan Voskamp al enige tijd het betrekkelijk nieuwe doch ruim ervaren Twentse M&A-kantoor InCorpe.

Aan het begin van het voetbalseizoen 1998/99 werd Jan Smit voorzitter van Heracles Almelo. Deze functie vervulde hij bijna twintig jaar, terwijl hij gelijktijdig – eigenlijk al sinds 1973 – in de weer was als directeur én eigenaar van verschillende deurwaarderskantoren. Die rollen gingen Smit allebei niet onverdienstelijk af. Zo wordt zijn privévermogen door Quote inmiddels geschat op ruim €60 miljoen en daarnaast transformeerde hij de voetbalclub van een matige Eerste Divisionist naar een serieuze Eredivisionist die in het seizoen 2016/17 zelfs meedeed aan de UEFA Europa League.   

Binnen Heracles lijkt men sindsdien te geloven in een voorzitter uit het zakenleven. Per 1 juli 2017 gaf Smit namelijk het stokje door aan Hans Bredewoud, de voormalig Penningmeester van de Almelose club, die kan leunen op een professionele loopbaan buiten de voetbalwereld van ruim dertig jaar. Zo werkte hij bijvoorbeeld bijna zeventien jaar als belastingadviseur voor de financiële dienstverlener KroeseWevers uit Deventer. Eveneens was hij daar ruim anderhalf jaar werkzaam als Directeur van het M&A-onderdeel.

Sinds de troonwisseling, gaat het op sportief gebied beslist niet onaardig: Heracles werd afgelopen seizoen tiende en bezet op moment van schrijven zelfs een top-5 plek in de Eredivisie, net achter de grootmachten PSV, Ajax en Feyenoord. Ook op het zakelijk vlak gaat het Bredewoud voor de wind. Zo leidt hij al enige tijd samen met drie andere Partners het betrekkelijk nieuwe doch ruim ervaren advieskantoor InCorpe.

Twents M&A-advies

Het advieskantoor richt zich op “waardecreatie bij bedrijven” en is gespecialiseerd in corporate finance, bedrijfsanalyses, fusies & overnames, rendementsverbetering, financieringsadvies en corporate goverance. De vier Partners van InCorpe beschikken allemaal over specifieke expertises om klanten te kunnen bedienen. Zo is Bredewoud een ervaren adviseur op het gebied van corporate finance en gespecialiseerd in bedrijfswaarderingen, aldus de website van het adviesbureau uit Hengelo: “Hij adviseerde reeds vele ondernemers bij het sluiten van deals in het kader van de koop of verkoop van ondernemingen. Hij is voor ondernemers dan ook een graag geziene sparringpartner en een trusted advisor.”

InCorpe- M&A en corporate finance advieskantoor uit Twente

Ook Marco Bekhuis is onderdeel van het partnerteam. Hij is een ervaren dealmaker in de financieringswereld en gespecialiseerd in bedrijfs- en financieringsadvies aan het Nederlandse middenbedrijf, stelt het bedrijf: “Met zijn uitgebreide bancaire ervaring, zijn analytisch vermogen en pragmatisme kan hij snel en adequaat bepalen of (financiering van) een overname, investering, herfinanciering of herstructurering haalbaar is.” Voordat hij zich aansloot bij InCorpe, was Bekhuis bijna veertien jaar actief bij ABN Amro, waar hij uiteindelijk doorgroeide tot het seniormanagement van de Acquisition & Leveraged Finance-tak.

Partner Jan Voskamp is volgens de andere Partners een veelzijdige professional: “De gebieden waarover hij advies geeft, beperken zich niet alleen tot rendementsverbetering en corporate finance activiteiten. Ook heeft hij door zijn integere en deskundige optreden al diverse keren geadviseerd over de Corporate Governance binnen ondernemingen en managementteams begeleid bij hun persoonlijke doorgroei binnen de onderneming. Als zoon van een ondernemer weet hij ook precies van binnenuit hoe met de belangen van alle kinderen bij een overdracht binnen de familie moet worden omgegaan.” Eerder deed Voskamp onder meer zo’n 35 jaar ervaring op bij KPMG, waar hij meest recentelijk de rol van Partner bekleedde.

Ten slotte staat ook André Oude Weernink aan het roer als Partner bij InCorpe. Hij is een ervaren adviseur op het gebied van corporate finance, bedrijfsanalyses, rendementsverbeteringen, financiering, externe verslaggeving, interne beheersing en financiële informatievoorziening, zegt het M&A-kantoor: “Sinds jaar en dag fungeert hij als klankbord en trusted advisor voor ondernemers en toezichthouders in het bedrijfsleven en in de non-profitsector.” Net zoals Voskamp, is ook Oude Weernink oud-Partner van KPMG. Zo was hij ruim 37 jaar actief voor het Big Four-kantoor, zowel in ons land als in de Nederlandse Caribbean en Suriname. 

Daarnaast zijn er ook er twee Associate Partners werkzaam bij de fusies en overnamesspecialist. Een daarvan is Jaap Spoorenberg, die ondernemers begeleidt bij financieringsvragen en ervoor zorgt dat de best passende financiering uit de markt wordt gehaald, laat de leiding van de Hengelose financiële dienstverlener weten: “Hij krijgt van ondernemers terug dat hij integer, betrokken en deskundig is. Hij gaat voor de lange termijn relatie met de ondernemer die zijn toegevoegde waarde steeds ervaart.” Eerder werkte Spoorenberg onder meer voor ABN Amro als Directeur Corporate Clients binnen de regio Twente.

De andere Associate Partner is Jan Snijders, die uiteenlopende bedrijven adviseert over verschillende kwesties zoals strategie, beleid, financiering, overnames en fusies: “Hij is opgeleid tot registeraccountant, werkte bij KPMG en is 30 jaar CFO geweest bij verschillende ondernemingen zoals: Weweler, Vos Groep en Plegt-Vos Bouwgroep. In die periode heeft hij in binnen- en buitenland veel overnames, verkopen en samenwerkingsverbanden met bedrijven gerealiseerd. Hij was in die dertig jaar ook verantwoordelijk voor het gehele financieringsbeleid van deze ondernemingen. Dat vroeg, zeker in crisistijd om adequaat handelen en om een transparante, betrouwbare en voorspelbare communicatie tussen alle stakeholders”, aldus het partnerteam van InCorpe tot besluit.

Lees ook: De beste adviesbureaus voor fusies & overnames en due diligence.