Acht nieuwe Partners treden toe tot PwC Advisory

24 september 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC Advisory heeft acht professionals benoemd tot Partner. Bastiaan Oomens, Casper Scheffer, Edgar van der Aart, Gülbahar Tezel, Jessica Lombardo, Peter Hoijtink, Jorn van Etten en Bas Weber zijn allen recent toegetreden tot het partnerteam van de adviestak van het internationaal opererende concern.

Bastiaan Oomens begon in 2006 bij PwC als Manager binnen de Deals-tak en richtte zich in die functie voor een krappe vijfenhalf jaar op transaction services en commercial due diligence. Vervolgens verliet hij het Big Four-kantoor om twee jaar in New York te werken – bij Aquiline Captial Partners – en te studeren aan de Columbia Business School. In 2013 keerde hij terug bij PwC Deals als Senior Manager. Na eerst de stap te hebben gemaakt naar Director is hij nu benoemd tot Partner binnen de transactieafdeling van het accountants- en adviesbureau. 

Casper Scheffer studeerde in 2001 af als ingenieur aan de Technische Universiteit Eindhoven en werkte vervolgens een jaar als Trainee bij Philips en vier jaar als Supply Chain Coordinator voor Nestlé. Sinds medio 2006 is hij onafgebroken werkzaam bij PwC, waar hij begon als Principal Manager. Die functie – waarin hij zowel kopende als verkopende partijen ondersteunde – bekleedde hij ruim negen jaar. In 2015 werd hij benoemd tot Director Deals en ruim drie jaar later tot Partner binnen de M&A-tak van PwC, aldus Scheffer: “Ik help TMT-bedrijven succesvol te zijn in transformationele fusies en overnames, van strategie tot uitvoering.” 

Ook Edgar van der Aart is onlangs benoemd tot Partner binnen de M&A-afdeling van PwC. Hij begon zijn professionele carrière ruim zeventien jaar geleden bij PwC als Auditor, kort nadat hij zijn mastergraad in Accounting had behaald aan de Universiteit van Maastricht. Aan diezelfde universiteit rondde hij in 2003 de opleiding tot Registeraccountant af. Van 2005 tot 2008 was hij binnen PwC actief binnen het onderdeel dat transaction services verleent. In de afgelopen jaren klom hij gestaag door de rangen, van Manager naar Director tot zijn huidige rang van Partner.

Zeven nieuwe Partners treden toe tot PwC Advisory

Gülbahar Tezel is in het bezit van een doctorstitel in de Economische Wetenschappen. Ze schreef haar proefschrift – titel: Alfred Marshall on Technology: Tensions and Teachings – aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en rondde dit in 2004 af. In 2002 begon ze tegelijkertijd als Econoom bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit, waar ze in totaal ruim zes jaar in dienst was. Daarna – in 2008 – startte Tezel bij PwC als Principal Manager. Vervolgens verliet ze het advies- en accountskantoor voor vier jaar om zich voor de Autoriteit Consument en Markt in te zetten. In 2014 keerde ze terug bij PwC als Director en zo’n vier jaar later is ze benoemd tot Partner binnen de adviestak.

Jessica Lombardo is Partner binnen de Dealspraktijk van PwC. Ze licht toe waar ze zich in die rol op focust: “Ik leid due diligence projecten, voornamelijk op het gebied van de vastgoed- en kredietmarkten, samen met andere Financial Services-targets.” Daarvoor droeg Lombardo bij aan de Capital Markets diensten van het Big Four-kantoor. Ze begon haar professionele loopbaan – met een mastergraad in Accounting & Finance op zak – bij PwC in 2001 als Senior Associate. Die stap maakte Lombardo nadat ze verschillende stages liep binnen het accounts- en advieskantoor, maar ook daarbuiten, zoals bij concurrent Deloitte. 

Peter Hoijtink werd onlangs benoemd tot Partner binnen de managementconsultancy-afdeling. “Ik ben een ervaren customer strategy consultant met een passie voor groeistrategieën en revenue management. Mijn belangrijkste focus ligt op de agri-food, consumentengoederen en retail sectoren”, laat Hoijtink weten. Na het behalen van zijn mastergraad aan de Universiteit van Twente in Technische Bedrijfskunde, begon hij zijn loopbaan bij voedselproducent Univeler. Daarna werkte hij drie jaar voor Deloitte als Manager en Senior Manager, om zich vervolgens in 2008 aan te sluiten bij PwC als Director. Verder was hij naast verschillende andere functies binnen het accounts- en adviesbedrijf ook actief voor dochter Strategy& als Director. 

Jorn van Etten is door PwC Corporate Finance aangesteld als Partner. De ervaren overnamespecialist is afkomstig van ABN Amro, waar hij ruim zestien jaar werkte in verschillende functies. Van Etten is een positief over de toekomst van het bedrijfsonderdeel waarvoor hij werkzaam is: “Kijk je naar de positie van PwC in de breedte van de dienstverlening op de M&A-markt dan zijn wij marktleider, maar er zijn genoeg mogelijkheden, mede door het sterke internationale netwerk van meer dan 2.500 M&A-adviseurs, om verder uit te bouwen in M&A Advisory. In de komende tijd gaan wij actief op zoek naar meer goede hires om de ambities om de midmarket te bestormen verder kracht bij te zetten.” 

Ten slotte Bas Weber, die zich vooral richt op klanten in de sectoren bouw, engineering, industrie, retail en consumentengoederen, olie & gas en telecom. Weber is reeds elf jaar werkzaam voor PwC, daarvoor was hij in dienst bij branchegenoten BearingPoint, Atos Consulting en KPMG Consulting. Hij heeft uitgebreide ervaring opgedaan in digitalisering, business process engineering, benchmarking, werkkapitaal management, kostenreductie programma's en ERP implementaties.

PwC telt 4.800 medewerkers in ons land, werkzaam vanuit 12 vestigingen. Het bedrijf, dat geleid wordt door CEO Ad van Gils, genereert een omzet van €767 miljoen.