Christian van den Berg start als organisatieadviseur bij WagenaarHoes

27 september 2018 Consultancy.nl

Christian van den Berg is toegetreden tot WagenaarHoes als organisatieadviseur en interim-manager. Van den Berg maakte de overstap naar het adviesbureau vanuit de gemeente Overbetuwe, waar hij de rol van algemeen directeur vervulde. 

“De expertise en kennis van Christian past uitstekend bij ons bureau. Hij heeft ruime ervaring in het bestuurlijk-ambtelijk samenspel en weet effectief en vernieuwend de verbinding tussen beide werelden te leggen. We zijn dan ook erg blij dat Christian onze equipe komt versterken”, zegt Alinda van Bruggen, directielid van WagenaarHoes. Ook Van den Berg is erg blij met zijn nieuwe werkgever: “Het is een bureau dat bekend staat om innovatieve oplossingen, high-end advies levert en doet dat op het niveau waar de échte besluiten vallen. Dat sprak mij enorm aan. Ik vind het dus wel heel leuk dat ik hier aan de slag mag gaan!” 

Van den Berg was hiervoor ruim drie jaar actief als topman van de gemeente Overbetuwe. In diezelfde periode hield hij zich daarnaast nog met meerdere kwesties bezig. Zo zat hij in de Raad van Toezicht van Stichting Artikel 1 Midden-Gelderland. Hij vertelt dat deze stichting is opgericht naar aanleiding van de nieuwe Wet gemeentelijke anti-discriminatievoorziening: “De wet bepaalt dat gemeenten een onafhankelijke en laagdrempelige voorziening moeten inrichten waar inwoners discriminatie en pesten kunnen melden. Het advieswerk van de consulenten is de kernactiviteit van de stichting.” Tegelijkertijd was Van den Berg ook onderdeel van de Raad van Toezicht van CODA-Apeldoorn, waaronder het cultuurhuis van Apeldoorn, de openbare bibliotheek, het gemeentelijk archief en twee musea vallen.

Christian van den Berg start bij organisatieadviseur WagenaarHoes

In de jaren daarvoor bekleedde hij veel verschillende functies in het publieke domein. Zo was Van den Berg onder meer beleidsadviseur bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Rotterdam, Lid van het Dagelijkse bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken, Afdelingsmanager bij het Ministerie van Financiën en Algemeen Directeur bij de gemeente Doesburg. Ook was hij bijna vijf jaar onderdeel van het bestuur van de Vereniging van Gemeentesecretarissen: “Binnen het dagelijkse bestuur had ik de verantwoordelijkheid voor de portefeuilles Goed Werkgeverschap en Integriteit.” Hij begon zijn professionele carrière bij architectenbureau Panfox – dat inmiddels is overgenomen door Ordina – nadat hij in 1999 afstudeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in Bestuurskunde. 

Van den Berg hoopt de kennis en ervaring die hij de afgelopen twee decennia heeft opgedaan – als bestuurskundige, raadslid, gemeentesecretaris en toezichthouder – optimaal en veelal gecombineerd te kunnen inzetten bij WagenaarHoes. Het gaat dan onder meer over zijn expertise op het gebied van ‘Deliverology’; een methode om gedragen besluiten op een effectieve manier ten uitvoer te brengen. “Simpel gezegd een methode om dat wat je had beoogd ook echt te gaan bereiken, zowel op strategisch als op tactisch niveau”, zegt Van den Berg. Hij voegt toe dat binnen zijn denk- en werkwijze een belangrijke rol is weggelegd voor de eigen verantwoordelijkheid van mensen. “Ik heb veel ervaring met het ontwikkelen van eigenaarschap bij medewerkers en in teams.”

WagenaarHoes, een middelgroot organisatieadviesbureau gevestigd in Driebergen-Rijsenburg, laat tot slot weten veel vertrouwen te hebben in de nieuwe organisatieadviseur en interim-manager: “Christian boort op een inspirerende en enthousiaste manier de kwaliteiten en overtuigingen van mensen, teams en organisaties aan. Hij boekt zijn resultaten door creatieve en nog niet bedachte oplossingen te bedenken. Hij heeft daarbij een bewezen trackrecord op het creëren van eigenaarschap en resultaatgerichtheid. Werken vanuit de bedoeling en met de overtuiging om de groots mogelijke meerwaarde te genereren zijn sleutelwoorden van zijn werkwijze.”


Profiel

Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst ResidentieProfs RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup