Zes adviseurs maken promotie binnen Deals praktijk van PwC

10 september 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zes adviseurs van PwC’s Delivering Deal Value-team hebben promotie gemaakt. Het gaat om Deepak Chadha, Rob van den Berg, Kim Pijnacker, Colette van de Winkel, Maarten Pieters en Bas Bross.

De M&A-tak van PwC – genaamd PwC Deals –– is een van de belangrijkste spelers binnen de wereldwijde overnamemarkt. Onlangs nog werd PwC aangemerkt als een van ’s werelds beste bureaus op het gebied van overname-advies en due diligence. Ook in Nederland is de dealtak van het Big Four-kantoor continu betrokken bij diverse M&A-transacties. Zo verleende PwC Deals onlangs belastingadvies bij Conclusions grootste overname tot nu toe en was het verantwoordelijk voor de transactieondersteuning tijdens de overname van Robidus door Aegon. 

PwC Deals bestaat uit verschillende gespecialiseerde onderdelen. Een daarvan is Delivering Deal Value (DDV), dat zich richt op carve-outs, operationele due dilligence, integratieprocessen en post-deal prestatieverbeteringen. Deze maand is er binnen het DDV-team een promotieronde doorgevoerd waardoor zes adviseurs zijn begonnen aan de volgende stap van hun carrière binnen PwC. 

Deepak Chadha startte begin 2016 als Manager Deals bij de M&A-tak van PwC en is sinds deze maand Senior Manager Deals. Hij helpt klanten bij diverse aspecten van het overnametraject, zoals due diligence, verkoopbegeleiding en postfusie-integratie. Voordat hij zich aansloot bij PwC werkte hij zo’n tien jaar voor Tata Consultancy Services. In deze periode werd hij veel ingezet binnen de financiële sector. Zo was hij zo’n drieënhalf jaar actief als Portfolio/Delivery Manager voor ABN AMRO. In 2013 behaalde Chadha aan de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) cum laude een MBA, waarin hij zich richtte op corporate bestuur, finance en strategie. Zo’n tien jaar eerder voltooide hij – ook cum laude – zijn bachelor Electrical Engineering aan de Delhi College of Engineering.

Rob van den Berg maakt sinds een kleine vijf jaar deel uit van PwC. In deze tijd hield hij zich – respectievelijk als Senior Consultant Deals en Manager Deals – bezig met carve-outs, herstructureringen, postfusie-integratie en operationele due diligence. Net als Chadha is Van den Berg deze maand gepromoveerd tot Senior Manager Deals. Vanuit deze rol richt hij zich op de retail- en consumentenbranche, waarbinnen hij opdrachtgevers ondersteunt met carve-outs, desinvesteringen en operationele due diligence. Wederom net als Chadha, behaalde Van den Berg cum laude zijn MBA aan de Erasmus Universiteit. 

Kim Pijnacker is deze maand doorgegroeid naar de rol van Senior Associate Deals nadat ze bij de PwC eerst twee jaar actief was als Deals Consultant. Voordat Pijnacker in 2016 de overstap maakte naar het Big Four-kantoor, zette ze zich twee jaar lang als Financial Manager in voor YEBISU, een driejarig Europees project – gefinancierd vanuit het Erasmus+ programma – dat was gericht op het bouwen van een netwerk van bedrijven en onderwijsinstellingen. Tegelijkertijd voltooide ze haar master Strategic Management aan de Erasmus Universiteit, waar ze eerder ook haar bachelor Business Administration afrondde. Zes adviseurs maken promotie binnen Deals praktijk van PwCColette van de Winkel sloot zich eind 2015 als Senior Consultant Deals aan bij PwC en is sinds deze maand Manager Deals. Voor haar tijd bij het adviesbureau deed ze al de nodige M&A-ervaring op bij KPN – waar ze drie jaar werkte als Analyst M&A – en bij NIBC Bank – waar ze in het kader van haar master Business Studies een stage doorliep binnen de overname-afdeling. Deze master volgde ze aan de Universiteit van Amsterdam, nadat ze eerder haar bachelor in Industrial Engineering & Management afrondde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van de Winkel begon haar professionele loopbaan bij BinckBank, waar ze ruim een jaar actief was als Employee Professional Services. 

Maarten Pieters is – evenals Van de Winkel – gepromoveerd tot Manager Deals, na ruim tweeënhalf jaar te hebben gewerkt als Senior Consultant Deals. Hij startte een maand na Van de Winkel en maakte daarbij de overstap vanuit M3 Consultancy, waar hij een kleine drie jaar actief was als (Senior) Business Analyst. Pieters voltooide twee masteropleidingen aan de Technische Universiteit Delft; een in Mechanical Engineering en een in Production Engineering & Logistics. Gedurende zijn studietijd doorliep hij onder meer stage bij machinemakers ASML en Fontijne Grotnes, waar hij ook zes maanden werkte als Logistics Consultant.

Bas Bross, tot slot, is deze maand begonnen in zijn nieuwe rol van Manager Deals. Na het voltooien van zijn master in Finance aan de Tilburg University, begon hij zijn professionele loopbaan in 2013 met een tweejarig traineeship binnen de M&A-afdeling van PwC. Tijdens dit traject was hij betrokken bij uiteenlopende M&A-diensten, zoals (commerciële) due diligence, waardeverminderingsonderzoek en herstructureringen. Na het voltooien van het traineeship startte Bross drie jaar geleden als Senior Consultant binnen PwC’s DDV-team. Deze functie combineerde hij met de studiewerkzaamheden voor zijn executive master Finance & Control, die hij vorig jaar voltooide aan de Amsterdam Business School van de UvA.

PwC-Partner Casper Scheffer reageert verheugd op de promotie van de zes overnamespecialisten: “Vandaag is een fantastische dag voor het Nederlandse PwC Delivering Deal Value-team. We feliciteren zes collega’s met een welverdiende promotie!” Hij besluit: “Eén stap dichterbij 100% succesvolle transacties.”

Alle PwC-deals uitgelicht door Consultancy.nl zijn te vinden in de rubriek PwC | Nieuws | Fusies & Overnames.