AT Osborne, Sweco en TASK winnen raamovereenkomst bij TenneT

12 september 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Netbeheerder TenneT heeft de combinatie Sweco, TASK en AT Osborne de driejarige raamovereenkomst SCB diensten (Systeemgerichte Contractbeheersing) gegund. De raamovereenkomst betreft dienstverlening op het gebied van architectuur, bouwkunde, civiele techniek en inspectie.

Het hoogspanningsnet in Nederland zal de komende jaren op diverse locaties uitgebreid en vervangen worden. Hierbij wordt steeds vaker gebruik gemaakt van UAV-gc contracten, waarbij de uitvoerende partij meer verantwoordelijkheid heeft over het ontwerp en de inrichting van het project. Ook netbeheerder TenneT werkt voor een groot deel met UAV-GC contracten.

De beheersing van deze contracten vindt plaats middels Systeem gerichte Contractbeheersing (SCB), een methode van contractbeheersing waardoor opdrachtgevers meer zicht krijgen op de kwaliteitsborging ten aanzien van de geleverde producten/diensten van hun opdrachtnemers. TenneT wil deze contractbeheersing op een uniforme manier uitvoeren binnen de organisatie en beschikt zelf over projectleiders en contractmanagers die verantwoordelijk zijn voor de SCB.

AT Osborne, Sweco en TASK winnen aanbesteding bij TenneT voor SCB diensten

Raamovereenkomsten AT Osborne, Sweco en TASK

Om ondersteuning te krijgen op het gebied van risicomanagement, de toetscoördinatie, de (lead)auditing en de producttoetsing besloot Tennet externe expertise in te schakelen. Middels drie raamcontracten – met een totale waarde van de aanbesteding van €600.000 – besteedt TenneT in dat kader de systeem-, proces- en producttoetsen uit. De raamcontracten zijn gegund aan een combinatie van drie partijen.

Het gaat om: Sweco, met 14.500 medewerkers in Europa en projecten in zo’n 70 landen wereldwijd het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa; AT Osborne, met ongeveer 150 professionals een allround adviesbureau gericht op het bredere spectrum van ruimtelijke vraagstukken; en TASK, een specialist op het gebied van infrastructuur, ruimte en vastgoed. Naast de inhoudelijke toetsingswerkzaamheden, gaan de drie samenwerkingspartners de medewerkers van TenneT trainen om de uitrol van SCB succesvol te realiseren.

Freek Braakman, categorymanager bij TenneT, zegt in een reactie op de gunning: “Om het SCB proces optimaal te laten verlopen combineren we de technische expertise van Sweco, het organisatietalent van TASK en de project- en risicomanagement skills van AT Osborne.” Marjolijn Nijssen, teammanager Contractmanagement Infra bij Sweco Nederland, geeft als woordvoerder van de combinatie aan: “We kijken ernaar uit om TenneT te helpen bij een soepele en succesvolle transitie naar een duurzame energievoorziening.”