Sia Partners België steunt studentenadviesbureau 180 Degrees Consulting

31 augustus 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Belgische kantoor van Sia Partners heeft een partnership gesloten met 180 Degrees Consulting, een in Brussel gevestigd studentenadviesbureau.

In 2006 opende Sia Partners een kantoor in België, hetzelfde jaar waarin het ook voet zette in de Italiaanse adviessector met kantoren in Rome en Milaan. Het kantoor in Brussel, gevestigd in een historisch pand, gelegen tussen Louizalaan en station Brussel-Zuid, is actief voor multinationals, grote en middelgrote Belgische bedrijven. De diensten van het advieskantoor richten zich op klanten actief in de financial services, energie en industriële sectoren.

180 Degrees Consulting

In een poging hun banden met ambitieuze studenten te versterken – Sia Partners België is sterk aan het groeien, waarmee ook de vraag naar talent toeneemt – heeft het consultancykantoor onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend met 180 Degrees Consulting. Het uitsluitend door studenten gerunde adviesbureau is actief in 30+ landen en sectoren en werkt met meer dan tachtig toonaangevende universiteiten, waarmee het zich de grootste ‘vrijwillige consultancyorganisatie’ ter wereld kan noemen. 180 Degrees Consulting werkt vooral voor non-profitorganisaties en sociale ondernemingen. Als onderdeel van de samenwerking zal het Belgische kantoor van Sia Partners studenten gaan begeleiden en coachen tijdens hun consultingopdrachten.
Sia Partners België steunt studentenadviesbureau180 Degrees ConsultingSia Partners schaart zich met deze stap bij een groeiend aantal managementadviesbureaus, dat 180 Degrees Consulting ondersteunt. Andere partners in België zijn Nous Group, een adviesbureau dat werkt met klanten in Australië, Europa en Azië, en TrustLaw, het wereldwijde pro deo juridische programma van Thomson Reuters Foundation.

Studentenbureaus in Nederland

In ons land zijn anno 2018 meerdere studentenadviesbureaus actief, waaronder de sterk groeiende Young Advisory Group (YAG), die vier kantoren heeft door heel Nederland; De Kleine Consultant, die actief is vanuit tien kantoren in drie landen en dit jaar zijn tienjarig jubileum viert; UniPartners, die vestigingen heeft in twaalf steden; Solve Consulting Group, die eerder deze maand nieuwe bestuursleden benoemde voor zijn drie vestigingen; en Student Consultancy Group, dat nu nog vooral in Groningen actief is, maar in de toekomst wil uitbreiden.