Koen van den Houdt en Joost Klein Poelhuis junior consultant bij Marktlink

22 augustus 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marktlink heeft zijn team versterkt met twee nieuwe professionals. Joost Klein Poelhuis en Koen van den Houdt zijn beiden begonnen als Junior Consultant bij de Amsterdamse vestiging van het M&A-adviesbureau. 

Koen van den Houdt maakt de overstap naar het aan de Boelelaan gevestigde kantoor van Marktlink Amsterdam vanuit TransMatch Capital Partners. Bij deze financieel adviseur – die zich onder meer richt op M&A, herstructureringen en vermogensbeheer – werkte Van den Houdt negen maanden als Junior Associate. Tijdens deze periode werd hij als Business Analyst ingezet bij de Tandheelkunde Groep Nederland. Voor die tijd was hij ook al vier maanden actief binnen TransMatch, maar dan als stagiair. Hij doorliep deze stage in het kader van zijn master Finance, die hij volgde aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar hij eerder ook zijn bachelor Economie en Bedrijfseconomie voltooide.

Gedurende zijn studie werkte hij ook ruim anderhalf jaar als Studentchauffeur voor Chauffeurstelefoon, dat (zakelijke) klanten in hun eigen auto naar elke gewenste bestemming brengt. Daarnaast zette hij zich op vrijwillige basis in voor de Nacht van de Fooi, een jaarlijks evenement waarin horecamedewerkers door het hele land voor een nacht hun fooi afstaan aan een goed doel. Binnen het bestuur had hij de rol van penningmeester en hield hij zich daarnaast bezig met acquisitie. Bij Marktlink is Van den Houdt deze maand gestart als Junior Consultant.

Tegelijk met Van den Houdt is ook Joost Klein Poelhuis begonnen bij Marktlink Amsterdam. Poelhuis voltooide eerder dit jaar zijn master Financial Management aan Nyenrode Business Universiteit. Daarvoor doorliep hij aan dezelfde universiteit een pre-master op het gebied van General Management. Zijn bachelor Geschiedenis volgde hij aan de Universiteit Utrecht. Hierbinnen specialiseerde hij zich in internationale diplomatie, nationalisme in Europa en economische geschiedenis.

Joost Klein Poelhuis, Tim van der Meer en Koen van den Houdt

Terwijl hij bezig was met zijn opleiding zette Klein Poelhuis zich ook in voor verschillende werkgevers. Zo was hij enkele maande actief als Administratief Medewerker voor Arts en Zorg, een Utrechtse organisatie van geïntegreerde eerstelijns gezondheidscentra. Ook werkte hij in Nieuwegein een tijdje als Teammanager voor PostNL. Hier stond hij aan het hoofd van een team van 25 medewerkers die handmatig post sorteerden. Bij Marktlink is Klein Poelhuis net als Van der Houdt begonnen als Junior Consultant. De overnameadviseur reageert verheugd op het binnenhalen van de twee jonge talenten: “Marktlink Amsterdam is twee talentvolle junior consultants rijker. Joost Klein Poelhuis en Koen van den Houdt, welkom bij Marktlink!”

Het in 1996 opgerichte Marktlink ondersteunt zowel kopers als verkopers, waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Ook treedt het bureau op als onafhankelijke adviseur voor waardebepalingen, financieringen en bij conflictbemiddeling. Onlangs begeleidde Marktlink de Wenneker Group – een internationale groep van productiehuizen voor commercials en (online) films – bij het vinden van een ervaren financiële partner voor een versnelling van de internationale groeistrategie. Hierbij werd uiteindelijk een pre-exit deal gerealiseerd met ABN AMRO Participaties. 

Ook adviseerde het kantoor bij de miljoenenverkoop van gereedschappenmaker EMD Tooling aan Vado Beheer, het investeringsvehikel van de Brabantse zakenfamilie Van Doorne, die zijn vermogen vergaarde met de oprichting van DAF. Eerder dit jaar was Marktlink ook al betrokken bij deals van NIBC, MKB Fonds en Green Park. Hierbij nam NIBC een belang in Roadshow Group, investeerde MKB Fonds in handelsonderneming Remalux en deed Green Park Investment Partners de eerste Nederlandse investering in Kimman Process Solutions.

Met de diverse opdrachten in het huidige jaar hoopt Marktlink – dat beschikt over vestigingen in Amsterdam, Deventer, Gouda en ’s-Hertogenbosch – een goed vervolg te geven aan zijn sterke prestaties in 2017. In dat jaar zag het kantoor zijn dealwaarde stijgen met maar liefst 40%. Daarnaast werd het bureau door overnameplatform Brookz aangemerkt als een van de tien beste M&A-specialisten voor het mkb-segment.