Chief Digital Officer van Waternet Mario Kortman versterkt Deloitte Consulting

08 maart 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mario Kortman, Chief Digital Officer bij Waternet, heeft Deloitte Consulting versterkt als Manager Agile & Digitale Transformaties. In zijn nieuwe rol zet hij zijn ervaring in Agile at Scale in en richt hij zich op het op gang brengen van de digitale transformatie van grootschalige publieke en private organisaties.

Vandaag de dag is Agile werken een van de belangrijkste trends binnen het bedrijfsleven. In een wereld waarin (onder andere technologische) ontwikkelingen elkaar in een alsmaar hoger tempo opvolgen, is het voor ondernemingen van steeds groter belang om wendbaar te zijn zodat de gekozen koers op elk moment en in korte tijd kan worden gewijzigd. Op deze manier kunnen ze relevant blijven te midden van technische innovaties en veranderende klantverwachtingen. Niet alleen het bedrijfsleven omarmt digitalisering en nieuwe manieren van werken, ook de overheid ziet zich genoodzaakt om in te springen op de ontwikkelingen, om de alsmaar veeleisendere burgers beter van dienst te kunnen zijn of om kosten te verlagen.

Binnen dit veranderende speelveld begeeft zich ook Deloitte Consulting, de adviespraktijk van Big Four kantoor Deloitte. De Public Sector en Digital praktijken van Deloitte ondersteunen overheidsinstellingen en andere publieke organisaties bij hun digitale transformatievraagstukken. De Public Sector praktijk wordt geleid door Partner Digitale Transformatie John Schattorie, een ervaren adviseur die al twaalf jaar werkzaam is bij Deloitte en daarvoor leidinggevende rollen bekleedde bij Capgemini. Binnen Deloitte is Schattorie verbonden aan de praktijken Programme Leadership en Deloitte Digital.

Over de recente versterking met Mario Kortman zei Schattorie: “Ik ben blij dat Mario is gestart als Manager bij Deloitte…In zijn nieuwe rol gaat hij organisaties helpen bij het ontwikkelen van hun strategie, bij het besturen van digitale transformaties en bij de overgang naar Agile werken. Hij heeft bewezen door zijn onorthodoxe aanpak een goed verankerd resultaat te kunnen boeken.”

Chief Digital Officer van Waternet, Mario Kortman, versterkt Deloitte Consulting

Daarmee verwijst hij naar de uitgebreide ervaring die Kortman op het snijvlak van digital en agile meebrengt naar Deloitte. De afgelopen ruim acht jaar is hij werkzaam geweest voor Waternet, een Nederlands overheidsbedrijf dat zich bezighoudt met drinkwatervoorziening, riolering en waterbeheer. Vanuit zijn meest recente rol als Chief Digital Officer was Kortman de laatste anderhalf jaar verantwoordelijk voor strategie, governance en inrichting van Scaled Agile werken, voor business en IT. In eerdere rollen fungeerde hij onder meer als programmamanager, strategisch adviseur en projectleider.

Schattorie: “Mario heeft bij Waternet een toonaangevende digitale transformatie neergezet op basis van Agile principes. Deze casus is ook door Gartner erkend als ‘best practice in digital transformations’. Mario’s visie is dat organisaties zoals de overheid met eigen mensen en een goede structuur enorme stappen kunnen zetten. In de recent door Gartner gepubliceerde casestudy zegt hij over zijn ervaringen: “Kies de juiste mensen, werk -vaak en intensief- samen over de breedte van de organisatie en neem dappere beslissingen wanneer dat nodig is”.

“Ik heb ongelofelijk veel zin in deze nieuwe uitdaging!”, aldus Kortman voorafgaande aan zijn aanstelling, die over zijn nieuwe rol en toegevoegde waarde voor de Public Sector praktijk verder zei: “Mijn focus ligt op het inzetten van mijn ervaring in Agile at Scale en het op gang brengen van de digitale transformatie van grootschalige publieke en private organisaties. Vanuit de service line Programme Leadership ondersteunen ik en mijn collega’s organisatietransformaties…Deloitte heeft een unieke globale positie om vanuit de volledige breedte digitale transformaties te kunnen ontwerpen en realiseren.

Tot slot deelt hij zijn visie ten aanzien van de digitale ontwikkelingen in de markt: “Digitalisering is overal. Gedreven voor een snel veranderende omgeving worden organisaties genoodzaakt om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. Mijn visie is dat organisaties met een duidelijke strategie, goede structuur en vertrouwen in de ontwikkeling van eigen mensen alles kunnen bereiken.”