Josine van Kesteren en Nick Nijenhuis over het WIN traineeship

26 juli 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Josine van Kesteren en Nick Nijenhuis zijn beiden werkzaam als PMO Professional bij WIN. Ze vertellen over het traineeshipprogramma van het projectmanagementbureau, hun (eerdere) ervaringen bij opdrachtgevers en hun ambities voor de toekomst.

Josine van Kesteren startte reeds twee jaar terug als trainee bij WIN en ook na afronding van het programma werkt ze nog altijd met veel plezier bij de projectmanagementspecialist uit Doorn. Als trainee mocht Van Kesteren eind 2016 aan de slag met een opdracht bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid als Portfolio Management Officer. In de periode daarna werd ze verder ingezet in een soortgelijke rol bij Zorginstituut Nederland en Vesting Finance. Sinds vorige maand is ze vanuit WIN als PMO professional actief bij Holland Casino, waar ze een ervaren PMO-collega mag opvolgen. “Voor mij een prachtige nieuwe stap”, aldus Van Kesteren.

Gedurende de afgelopen twee jaar heeft Van Kesteren verschillende relevante opleidingen en trainingen mogen volgen, zoals Prince2, P30 en IPMA PMO. Van Kesteren licht toe: “Bij WIN heb je de mogelijkheid om te leren van je meer ervaren collega’s, en wordt je ook gekoppeld aan een buddy waar je altijd terecht kan met vragen. Door het doorlopen van het traineeship heb ik in korte tijd veel geleerd en ben ik gegroeid tot een PMO Professional met een mooi scala aan kennis en ervaring.”

Gevraagd naar hoe het is om te werken bij de projectmanagementspecialist, zegt Van Kesteren: “We zijn een relatief klein team, waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Iedereen kent elkaar en is betrokken. En ook na het traineeship is er ruimte voor opleiding en groei. Daarnaast heb je doordat we binnen WIN in teams werken ook een klankbord en altijd sparringspartners. En, niet onbelangrijk, de uitjes zijn legendarisch.”

Nick Nijenhuis en Josine van Kesteren - WIN PMO

De komende periode wil Van Kesteren “nog veel meer ervaring opdoen bij interessante opdrachtgevers”, zo geeft ze aan. “Mijn interesse is nog vrij breed, van portfoliomanagement tot aan agile werken. En bij WIN krijg ik de mogelijkheid om me op al deze verschillende facetten te blijven ontwikkelen.” Van Kesteren behaalde een master in International Development Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen en voorafgaande aan haar start bij WIN was ze de afgelopen jaren bij verschillende organisaties en in verschillende coördinerende en leidende rollen actief met fondsenwerving (onder andere bij het Oranje Fonds en WereldOuders).

Sinds zijn start twee maanden geleden met het traineeship, is Nick Nijenhuis vrijwel direct begonnen met het volgen van verschillende opleidingen zoals PMO, de Start-up, Prince 2 en Agile Officer. In de tweede week begon hij aan zijn eerste opdracht bij Leaseplan waar hij de theorie in de praktijk mocht omzetten. “Hier werkte ik samen met een ervaren PMO Professional van WIN waar ik veel van kon leren en terecht kon voor vragen.” Nu werkt Nijenhuis als PMO Professional aan een nieuwe opdracht bij Urenco Nederland, waar hij opnieuw is gekoppeld aan een ervaren collega. “Zo ontwikkel ik in korte tijd de juiste kennis en ervaring”, geeft Nijenhuis aan. 

Gevraagd naar wat hem aanspreekt in zijn nieuwe werkgever, zegt hij: “Nog voordat ik echt was gestart bij WIN ben ik mee geweest naar een teamweekend in Rotterdam. Hier heb ik kennis gemaakt met mijn (toen toekomstige) collega’s en ervaren hoe betrokken en leuk het team is. Er is veel kennis en iedereen staat open voor vragen en is bereid om kennis en ervaringen te delen. Het werk is erg afwisselend. Je maakt kennis met diverse bedrijven en ontmoet veel verschillende mensen.”

De komende periode zal Nijenhuis zich verder ontwikkelen tot een zelfstandige en ervaren PMO Professional. “Ik heb een brede interesse en ik krijg energie van het leren van nieuwe dingen. Dit betekent dat ik ervaring op wil doen binnen diverse organisaties en afwisselende projecten.” In zijn eerdere loopbaan werkte de jonge professional als Beweegcoach bij Accres Apeldoon, als Afdelingsmanager bij Decathlon Nederland en meer recent als Accountmanager bij Werkis/Verder met werk.