innogy Consulting opent kantoor in de Verenigde Staten

19 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau innogy Consulting – een dochteronderneming van de Duitse energiegigant innogy – opent een kantoor in de grootste consultancymarkt ter wereld: de Verenigde Staten. Het bedrijf streeft ernaar zijn expertise en opgedane ervaringen in Europa te benutten om managementadvies te bieden aan Amerikaanse nutsbedrijven die zich moeten aanpassen aan het veranderende energielandschap.

“De Amerikaanse energiemarkt is de grootste en meest dynamische ter wereld. Het versterken van onze aanwezigheid in Noord-Amerika staat centraal in de strategie van innogy Consulting voor toekomstige groei”, stelt Klaus Grellman, Managing Director bij innogy Consulting. 

In 1981 werd het latere innogy Consulting opgericht als RWE Consulting. Toen de energiegigant in 2016 zijn hernieuwbare energietak onderbracht in een nieuwe bedrijfseenheid – genaamd innogy – werd het interne adviesbureau omgedoopt tot innogy Consulting. Het bedrijf heeft momenteel een team van ongeveer 180 consultants verspreid over kantoren in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Tsjechië, Dubai, en nu ook de VS. 

Om leiding te geven aan de Amerikaanse tak, heeft innogy Consulting een ervaren expert uit de industrie in dienst genomen. Het betreft Glenn George, die meer dan drie decennia aan ervaring in de wereldwijde energiesector aan het bedrijf toevoegt. Zo heeft George gediend als Managing Director bij NERA Economic Consulting, onderdeel van Oliver Wyman, als Partner bij de adviespraktijk van KPMG en tevens was hij hoofd van de wereldwijd opererende energiegroep bij Nomura Securities.

Innogy Consulting opent kantoor in de Verenigde Staten

George zal plaatsnemen in de vestiging van innogy Consulting in Boston, waar hij zich voornamelijk zal richten op klanten uit Boston, New York, Philadelphia en Washington DC. “De afgelopen jaren hield ik mij met name bezig met de transformatie die nutsbedrijven ondergaan om groenere, klantgerichtere en meer technologie-gedreven organisaties te worden. Daarbij bood ik hen strategische, transactionele, regelgevende, geschil-gerelateerde en operationele ondersteuning”, aldus George. “Innogy Consulting is het ideale platform om dit soort werk te leveren”, voegt hij daaraan toe. 

Om proposities te ontwikkelen en opdrachten uit te voeren, zal George nauw samenwerken met Oliver Riedel – Managing Director van innogy Consulting US – en met de teams van het bedrijf in Europa en het Midden-Oosten. Het portfolio van innogy Consulting omvat grootschalige managementconsultancyopdrachten voor de sectoren netwerk en infrastructuur, retail en hernieuwbare energiebronnen. Zo begeleidde het bureau de op één na grootste beursgang in de Duitse geschiedenis. Het inhouse-kantoor treedt ook op als adviseur voor de M&A-strategie van innogy. 

“Innogy Consulting heeft bijgedragen aan het katalyseren, vormgeven en opleveren van de voortdurende energietransformatie in Europa en het Midden-Oosten. George’s komst zal helpen om een vergelijkbaar soort fundament te leggen voor de Noord-Amerikaanse markt”, aldus Riedel.

Innogy Consulting in Nederland

De Nederlandse afdeling van innogy Consulting wordt geleid door Partner Cornelius Huber, die vorig jaar overkwam vanuit Duitsland. Op de Nederlandse markt ondersteunt innogy Consulting al enige tijd het energieconcern Essent, dat sinds 2016 onderdeel is van de innogy groep. Momenteel zet Essent in op een transitie naar een duurzame toekomst. Hiermee wil het energiebedrijf zijn steentje bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. In dit proces is een sleutelrol weggelegd voor innogy Consulting, dat vanuit zijn rol als interne adviesafdeling de veranderkoers van Essent op strategisch niveau ondersteunt.