Ludovic Beukers leidt Debt Advisory praktijk van EY

11 juni 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

EY Transaction Advisory Services heeft Ludovic Beukers aangetrokken als Head of Debt Advisory. Beukers werkte ruim veertien jaar bij Rabobank in diverse rollen op het gebied van Leveraged Finance en Private Equity. Daarbij heeft hij vele buy-outs gefinancierd en begeleid in binnen- en buitenland.

Als gevolg van de sterke veranderingen in het financieringslandschap heeft de Debt Advisory dienstverlening van EY, onderdeel van de Transaction Advisory Services praktijk van het Big Four kantoor, de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Dat komt onder meer doordat het aanbod van financiers de laatste jaren fors is toegenomen en financieringsvormen bovendien alsmaar complexer zijn geworden. Hierdoor doen bedrijven steeds vaker een beroep op financiële specialisten die kunnen helpen bij het vinden van een passende invulling voor hun financieringsvraagstukken.

Concreet helpen de professionals van EY Debt Advisory klanten bij de inrichting van de kapitaalsstructuur. Zo stellen ze voor opdrachtgevers onder meer businessplannen en financiële modellen op, helpen ze bij het structureren van financiering en het benaderen van potentiële financiers, en helpen ze bij de daaruit voortvloeiende onderhandelingen. EY beschikt daarbij naar eigen zeggen over een “groot (internationaal) netwerk en goede relaties met zowel (internationale) banken, alternatieve financiers (direct lending) en private equity.”
Ludovic Beukers, Head of Debt Advisory - EY

Ludovic Beukers

In lijn met de groeiende vraag naar hun dienstverlening heeft EY onlangs het Debt Advisory team versterkt met een ervaren bestuurder. Het gaat om Ludovic Beukers, een professional met ruim vijftien jaar managementervaring op het snijvlak van debt advisory, leveraged finance en fusies en overnames en met ruime ervaring in zowel private organisaties als familibedrijven.

Na aan het begin van zijn loopbaan enkele jaren te hebben gewerkt bij KPMG Corporate Finance
, maakte Ludovic de overstap naar de bankensector. In 2004 startte hij bij Rabobank als Manager Credit Analysis, om na een jaar door te groeien tot Senior Investment Manager Corporate Finance. Vervolgens werd Beukers benoemd tot Executive Director Global Acquisition Finance, een rol die hij ruim vier jaar zou vervullen. De afgelopen ruim tweeenhalf jaar heeft hij binnen Rabobank gewerkt als Executive Director Financial Sponsor Coverage, een functie waarin hij verantwoordelijk was voor het onderhouden van de relaties met private equity partijen.

In zijn nieuwe rol binnen EY zal Beukers de Debt Advisory Services tak van het kantoor gaan leiden. Gevraagd naar de kwaliteiten die hij meeneemt in zijn nieuwe rol, wijst hij op zijn “resultaatgerichtheid en sterke klantgerichtheid” en zijn vermogen om “snel complexe situaties te analyseren” en “als teamleider mensen te motiveren richting succes.”