Jeffrey de Jong en Marc Advocaat versterken Vanberkel Professionals

11 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Vanberkel Professionals, een snel groeiend interim- en adviesbureau gericht op financiële dienstverlening aan de publieke sector, heeft het team uitgebreid met twee nieuwe Interim Professionals: Jeffrey de Jong en Marc Advocaat.

Marc Advocaat is een ervaren verander- en interimmanager en is sinds februari 2018 in dienst bij Vanberkel Professionals. Nadat hij twaalf jaar bij HHSK in Rotterdam heeft gewerkt was hij toe aan een volgende stap in zijn carrière. Bij HHSK was hij afdelingshoofd van de afdeling bedrijfsvoering. Bij Vanberkel is hij interim professional, wat betekent dat hij op een breed scala van werkzaamheden binnen de financiële kolom, en zelfs breder, inzetbaar is. “De eerste maanden bij Vanberkel heeft Marc als buitengewoon prettig ervaren door de vele contacten die hij heeft mogen opdoen bij verschillende opdrachtgevers”, vertelt Bob van Berkel, oprichter van Vanberkel Professionals, die toevoegt: “Doordat iedere organisatie zijn eigen dynamiek en uitdagingen kent word je telkens uitgedaagd om met nieuwe oplossingen te komen.”

Zo is Advocaat op dit moment projectleider harmonisatie financiële processen voor een drietal gemeenten. “Doordat drie verschillende organisaties, ieder met hun werkwijzen en cultuur, samen met een nieuw financieel pakket gaan werken is deze harmonisatie slag nodig. Om deze werkwijzen en culturen met elkaar te verbinden is een grote maar leerzame exercitie waar hij veel voldoening uithaalt. Door dergelijke projecten wordt hij in staat gesteld om als professional steeds verder te groeien en dat was voor Marc een belangrijke reden om voor Vanberkel te kiezen”, licht Van Berkel toe.Marc Advocaat en Jeffrey de Jong versterken Vanberkel ProfessionalsJeffrey de Jong is sinds april in dienst als Interim Professional. Hij maakte van EY, waar hij in zijn laatste rol Manager was, de overstap naar Vanberkel, omdat hij toe was aan een nieuwe uitdaging binnen de publieke sector. “De belangrijkste reden voor hem om te kiezen voor Vanberkel is de persoonlijke aandacht voor medewerkers binnen een professionele organisatie”, vertelt Van Berkel, die aanvult: “Ook binnen de groeidoelstellingen van Vanberkel blijft onverminderd de aandacht voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers centraal staan. Deze kernwaarden in combinatie met de drive en enthousiasme binnen Vanberkel hebben Jeffrey doen besluiten om de overstap te maken.”

De eerste weken zijn De Jong goed bevallen. Binnen de (semi)publieke sector bedient hij klanten met interim en adviesopdrachten, zowel gericht op de lokale als Rijksoverheid. Van Berkel: “In de rollen die hij vervult zijn de woorden ‘Advisering en Controle’ de rode draad.” De Jong werkt aan twee opdrachten. Bij de eerste opdracht is hij als projectleider verantwoordelijk voor de AO/IC bij de ministerie-brede implementatie van een inkoopsysteem. In de andere opdracht is hij als projectleider aangetrokken om de manier van tijdschrijven, rapporteren en voorraadbeheer binnen een GR op orde te brengen.

Momenteel zit De Jong nog in de laatste fase van de opleiding ‘Executive Master of Internal Auditing (RO)’. Nu hij zijn scriptie heeft afgerond hoopt hij snel te worden ingeschreven in het SVRO register, laat Van Berkel weten.

Sterke groei

Met de komst van de twee Interim Professionals werken er ruim zeventig professionals in vaste dienst bij Vanberkel, dat sinds de oprichting een zeer sterke groei heeft weten door te maken en is uitgegroeid tot een gevestigde en vertrouwde naam in de markt. Na al meerdere keren te zijn uitgeroepen tot FD Gazelle, wist Vanberkel Professionals recentelijk bovendien een plek te bemachtigen in de Top 250 groeibedrijven van 2018.  

Vanberkel richt zich anno 2018 vooral op het op interim- en adviesbasis vervullen van financiële vraagstukken bij de Rijksoverheid, in het lokaal bestuur en bij woningcorporaties en het geven van trainingen aan opdrachtgevers in deze sectoren.