Paul de Kort treedt terug als partner bij M&I/Partners uit Zeist

15 juni 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Paul de Kort treedt begin volgende jaar als Partner terug bij M&I/Partners. Na circa acht jaar bij het adviesbureau uit Zeist is De Kort klaar voor een nieuwe uitdaging: “Ik ga nieuwe paden ontdekken en mogelijkheden onderzoeken.” Voordat De Kort toetrad tot het partnerteam van de IT-adviseur deed hij ruim twintig jaar ervaring op in het advieslandschap bij andere organisaties, onder meer bij Ordina. 

In 2011 sloot Paul de Kort zich aan als partner bij het toentertijd in Amersfoort gevestigde M&I/Partners. Samen met Jan Houben, Patrick van Eekeren en Marco Zoetekouw gaf hij sindsdien leiding aan het adviesbureau dat zich focust op het snijvlak van ICT-advies, projectmanagement en digitale executie binnen de publieke en semipublieke sector.

Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een (middel)groot consultancybureau dat beschikt over zo’n 100 medewerkers.

Paul de Kort, Partner - M&I Partners

Energiek afscheid

Het afscheid van De Kort was intern al langer bekend – hij kondigde bijna een jaar geleden al aan dat hij vanaf 1 januari 2019 zijn dagelijkse werk als Partner zal neerleggen. Het laatste half jaar van De Kort bij M&I/Partners gaat binnen enkele weken in.

Zijn medepartners kijken met een positief gevoel terug op zijn werk en inbreng: “Met succes heeft De Kort samen ons de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de overheid binnen M&I/Partners op zich genomen. Waar M&I/Partners doorgaat op de ingeslagen koers heeft Paul de ambitie een ander pad te verkennen.”

Alhoewel De Kort achter zijn keuze staat, kent een afscheid vaak twee smaken. “Het is spannend maar geeft mij bovenal een hoop energie voor mijn toekomst. Ik laat een warm nest achter van medewerkers, collega’s en ondersteuning, waarmee ik veel energie heb gedeeld”, aldus De Kort. Wat hij na zijn aftreden zal gaan doen, daar heeft hij nog geen concrete voorstelling bij. Wel weet hij dat hij zichzelf wil herontdekken: “Ik ga nieuwe paden ontdekken en mogelijkheden onderzoeken.”

Voorgeschiedenis

Voordat De Kort toetrad tot het partnerteam van M&I/Partners, had hij al ruim twintig jaar ervaring opgedaan in het advieslandschap. Zo was hij van 2006 tot 2011 eigenaar van Outonoom. De naam van het bedrijf is in lijn met de missie van de organisatie: het verbeteren van de productiviteit van ondernemingen door de autonomie van het management en medewerkers te vergroten.

Bij Outonoom richtte De Kort zich in het bijzonder op sourcingvraagstukken. Op hetzelfde onderwerp stortte hij zich eerder (2004-2006) in dienst van adviesbureau Morgan Chambers* in de rol van Principal Consultant, waar hij onder meer opdrachten vervulde voor ING, ABN AMRO, Staatsbosbeheer en Robeco.

Daarvoor bekleedde De Kort circa vier jaar een directiefunctie bij ICT-dienstverlener Ordina (2000-2004): “Naast lid van het managementteam van de sector Public was ik onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles strategie, Human Resources en Management Development, voor het ontwikkelen en invoeren van het programma klantmanagement en voor het werven van grote en strategische opdrachten.”

Voordien vervulde hij zo’n negen jaar de rol van Management Consultant bij Panfox (1991-2000), dat lange tijd als onafhankelijk partij diensten verleende op het gebied van bedrijfs- en informatiestrategieën, maar in 2000 werd overgenomen door Ordina. De Kort begon zijn carrière in het consultancywezen in 1989 bij Brainforce, waar hij anderhalf jaar actief was. “Ik richtte me toen op informatieplanning en informatie-architectuur vanuit een bedrijfsmatige invalshoek”, laat De Kort weten.

Zijn studententijd bracht hij door in Noord-Brabant, waar hij in 1985 startte aan de Universiteit van Tilburg. In 1989 werd zijn scriptie – getiteld: ‘De productieve organisatie’ – goed gekeurd, waarmee De Kort in het bezit raakte van een doctorandustitel in de Sociologie.

Jaren later, gedurende zijn professionele loopbaan in de adviesbranche, zocht hij de collegebanken meermaals op. Zo behaalde hij in 2012 een certificaat in leiderschap via Comenius Leergangen, een instelling die zich richt op visie en leiderschapsontwikkeling. Eveneens doorliep hij in 2015 een cursus ontologisch coachen aan het Ontological Coaching Institute, waarmee hij zich verdiepte in de zijnsleer achter begeleidingstrajecten. 

* Morgan Chambers werd in 2007 overgenomen door EquaTerra, dat zelf vier jaar later door KPMG Advisory werd ingelijfd.