Rajib Ranjan Ganguly sluit zich aan bij Murex adviespraktijk van Varrlyn

17 mei 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Technologieconsultant Rajib Ranjan Ganguly is toegetreden tot Varrlyn, een Nederlands adviesbureau dat is gespecialiseerd in het begeleiden van technologische transformaties van dealing rooms binnen de financiële sector. 

Rajib Ranjan Ganguly brengt een schat aan ervaring op het gebied van technologieadvies mee naar Varrlyn. Zijn expertise concentreert zich rondom Murex, een applicatie voor trade, risicobeheer, onderpand, boekhouding en post-trade activiteiten in het domein van de financiële markten. Ganguly heeft een brede productkennis over kapitaalmarktproducten zoals IRD, CRD, Forex en aandelen. Hij heeft binnen uiteenlopende projecten gewerkt in zowel ontwikkelingsrollen als ondersteunende functies.

Tot voor kort werkte Ganguly vanuit Sydney voor de Commonwealth Bank van Australië als lid van het OTC Regulatory Reformsteam. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de compliance-activiteiten van de bank voor verschillende toezichthoudende instanties – waaronder EMIR, GTR, HKMA, MAS en ASIC. Hij droeg vanuit zijn functie bij aan de ontwikkeling en ondersteuning van rapporten en interfaces. Voor zijn tijd bij de Australische bank was Ganguly Murex Consultant bij het Franse adviesbureau PALO IT. Tot de opdrachten waaraan hij daar heeft bijgedragen, behoren onder andere een Murex-segregatieproject bij OCBC Singapore en een upgradeproject bij Murex Singapore, ter ondersteuning van een van diens klanten. Eerder in zijn carrière werkte de Indiase consultant in het wereldwijde marktteam van andere adviesbureaus.

Rajib Ranjan Ganguly, Murex Consultant bij Varrlyn

Ganguly heeft zich aangesloten bij de Murex-praktijk van Varrlyn, een in Nederland gevestigd adviesbureau dat werd opgericht in 2010 en vorig jaar werd gekwalificeerd als Murex consulting- en integratiepartner. Ganguly is inmiddels enige tijd onderdeel van een groeiend Murex-team en doorloopt daarmee hetzelfde pad als Anand Vardhan en Sagarika Biswas, die afgelopen jaar bij het adviesbureau van start gingen. Hij is in Parijs op het Murex-kantoor begonnen te werken voor een van de Murex customer delivery teams. Vanuit de Franse hoofdstad ondersteunt hij een van de Murex-implementaties die momenteel in Nederland worden uitgerold. Ganguly lost daarbij complexe problemen op voor het projectteam in Nederland en werkt ook samen met Murex bij de eerste configuratie, nog voordat de code verder wordt getest bij de klant. 

“Raijb brengt een sterk trackrecord op het gebied van kapitaalmarkten naar Varrlyn”, vertelt Cherien van Ampt, Business Development lead bij Varrlyn, in toelichting op het binnenhalen van Ganguly. Ze voegt daaraan toe: “Hij heeft gewerkt in projecten zoals Murex-migratie, trade masking en segregatie en OTC-regelgevingshervormingen; ervaring die zowel onze klanten als ons interne team ten goede zal komen.”

De benoeming van Ganguly volgt kort op de komst van Rakesh Pai, die zich sinds zijn aanstelling bij Varrlyn richt op technologie-implementaties en scrumprojecten.