Anand Vardhan naar Varrlyn, richt zich op Murex bij banken

22 december 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Varrlyn, een Nederlands adviesbureau gespecialiseerd in technologische transformaties van dealing-rooms, heeft Anand Vardhan aan zijn team toegevoegd. De als Principal Consultant aangestelde Vardhan zal zich in zijn nieuwe rol bezighouden met Murex-projecten bij banken.

Anand Vardhan is een senior consultant met een focus op technologie, regulering en risk. Gedurende zijn meer dan tien jaar durende professionele carrière heeft hij zich ingezet voor grote financiële instellingen, waaronder zowel consumenten- als zakenbanken, vermogensbeheerders, pensioenfondsen en verzekeraars – waarbij hij diensten leverde op gebieden als consultancy, businessanalyse, projectmanagement, kwaliteitscontrole en testen. Na drie jaar in het Indiase Mumbai te hebben gewerkt voor een softwarebedrijf, stapte de in India geboren Vardhan in 2008 over naar een grote technologische dienstverlener.

Toen hij hier drie jaar in dienst was, verhuisde hij naar Nederland om ABN AMRO – een van de grootste klanten van de IT-specialist – te ondersteunen in het kader van een adviesopdracht. Vardhan was ruim vier jaar actief voor de Nederlandse grootbank, in een tijd waarin de bank een grootscheepse verandering onderging in haar technologische infrastructuur. Hij droeg in deze periode bij aan onder meer het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van diverse Murex-oplossingen.

Anand Vardhan

Sindsdien heeft Vardan nog verschillende projecten afgeleverd voor diverse grote organisaties, waaronder Genworth Financials, Deutsche Bank, Equens en de vermogensbeheertakken van APG en Aegon. Bij betalingsverwerker Equens en Aegon Asset Management, een aanbieder van vermogensbeheerdiensten, nam Vardhan de rol van Murex-adviseur op zich, terwijl hij zich bij Deutsche Bank inzette als Test Analyst en bij APG in de rol van Business Analyst verantwoordelijk was voor de validatie van EMIR Level 2-vereisten. Bij al deze opdrachtgevers heeft Vardhan veel ervaring opgedaan in zowel de front- als de backoffice en in zowel (Europese) buy- als sell-side omgevingen. Hij werkte hierbij met de trading-applicaties Murex en Summit op functionele gebieden als rentevoet, fx cash, fx-opties, geldmarkten, grondstoffen en vaste inkomens.

Varrlyn

Per 1 november heeft Vardhan zich aangesloten bij Varrlyn, een in Amsterdam gevestigd adviesbureau dat financiële dienstverleners bijstaat in het managen van technologieën in hun dealing-room. Hiermee keert hij terug naar bekend terrein: in 2014 en 2015 zette hij zich al zo’n anderhalf jaar in voor het boutique adviesbureau. In toelichting op zijn nieuwe uitdaging, laat Vardhan – die een bachelor behaalde aan het Indiase Vellore Institute of Technology – weten verheugd te zijn weer met Varrlyn te werken terwijl het kantoor zijn Murex-voetafdruk verder vergroot. Vardhan is per direct als Front Office Business Analyst aan de slag gegaan bij een van Varrlyns bankklanten, waar hij zich bezighoudt met het verder verbeteren van de frontoffice van de bank.

Martin Defauwes, directeur en een van de drie oprichters van Varrlyn, zegt over de aanstelling: “Anand is een ervaren adviseur met een sterke focus op bankieren en kapitaalmarkten. Hij heeft uitgebreide expertise in trading-applicaties zoals Murex, in de rollen van ontwerper, configurator, analist, tester en projectmanager voor zowel ‘greenfield’- als bestaande complexe implementaties op de beursvloer.”