Financial services consultancy Varrlyn voegt Rakesh Pai toe aan team

02 maart 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Varrlyn heeft technologieconsultant Rakesh Pai toegevoegd aan zijn gelederen. Pai neemt meer dan tien jaar ervaring binnen het financial services-segment mee naar het Amsterdamse adviesbureau.

Rakesh Pai is een ervaren scrum master met uitgebreide expertise in business analyses, banking operations en technologieconsulting. Hij is onder meer gespecialiseerd in het verbeteren van systemen en platformen van banken en heeft gedurende zijn loopbaan gewerkt voor verschillende Europese en wereldwijde banken. Daarnaast heeft hij uitgebreide ervaring in gebieden als trade & supply chain finance, lending, cash management en payments.

De afgelopen jaren heeft hij aan verschillende projecten mogen bijdragen, zoals grootschalige procestransformaties, datamigraties en verschillende platformimplementaties, waaronder Misys, een ‘next generation’ trade finance-portaal, een leenapplicatie en een financieel supply chain-systeem. Pai, die de afgelopen jaren voor twee IT-consultancybureaus werkte, begon zijn loopbaan bij Standard Chartered Bank, waar hij doorgroeide in de rol van Senior Officer.

Rakesh Pai, Consultant - varrlyn

Afgelopen maand besloot Pai een nieuwe uitdaging aan te gaan en heeft zich aangesloten bij Varrlyn, een Nederlands boutique adviesbureau, gespecialiseerd in technologische transformaties van dealing-rooms. Pai is aangesteld als Business Analyst, een rol waarin hij zich zal inzetten voor klanten binnen de bankensector, die hij zal ondersteunen bij de implementatie van Misys Trade Innovation (TI plus) en MTP. Met zijn sterke trackrecord als scrum master wordt Pai verantwoordelijk voor het voorbereiden van use case-specificaties, het opleveren van de vereisten voor eindproducten en oplossingen, en het leiden van user acceptance testing bij business stakeholders voorafgaande aan de go-live van de nieuwe oplossing.

Over de komst van hun nieuwe Business Analyst, zegt Cherien van Ampt, Business Development Lead bij Varrlyn: “Rakesh is een expert in banking operations en het vertalen van klantverwachtingen naar technologie en (infrastructuur)vereisten, waardoor banken hun activiteiten efficiënter kunnen digitaliseren.

In December van vorig jaar voegde Varrlyn Anand Vardhan toe aan het team – hij richt zich op Murex-implementaties binnen de bankensector.