Cognizant breidt Benelux consultancytak uit met Hedera overname

04 mei 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Cognizant heeft advies- en analysebedrijf Hedera Consulting overgenomen. Door de deal versterkt de zakelijke dienstverlener zijn digitale transformatie adviesproposities in vier Europese landen: België, Nederland, Polen en Zwitserland.

“Belgische en Nederlandse bedrijven zijn momenteel druk bezig met het opzetten van bedrijfs- en IT-modellen die passen bij het digitale tijdperk”, zegt Santosh Thomas, President Global Growth Markets bij Cognizant, in een reactie op de overname. Hij voegt toe: "Hedera Consulting breidt ons vermogen uit om deze Europese klanten te helpen flexibele en digitaal getransformeerde ondernemingen te creëren, waarmee ze beter in staat zijn uit grote hoeveelheden data zinvolle klanteninzichten te verkrijgen. Hiermee worden nieuwe producten ontwikkeld, kunnen bedrijven innoveren en daardoor nieuwe zakelijke mogelijkheden creëren.”

Met de overname van het in Kontich, België gevestigde Hedera Consulting voegt Cognizant een specialist in bedrijfsadvies en data-analyse in verschillende sectoren – waaronder financiële dienstverlening en nutssectoren – toe aan zijn portfolio. Met wereldwijd ongeveer 220.000 werknemers in dienst, is Cognizant een van de grootste IT-consultancybureaus ter wereld en een specialist in het ondersteunen van klanten bij de (digitale) transformaties van hun business, operationele en technologiemodellen.

Groei door overnames

De afgelopen jaren heeft Cognizant zich regelmatig op het overnamepad begeven. Zo nam het vorig jaar het Australische Adaptra over, een bureau met zo’n 100 professionals. In 2016 werd KBACE Technologies ingelijfd, een consulting- en technologische dienstverlener gespecialiseerd in Oracle implementatie- en integratiediensten. Ook kocht Cognizant datzelfde jaar het Deense ReD Associates en in ons land werd digital marketing en customer experience specialist Mirabeau aangeschaft. In de jaren daarvoor nam Cognizant onder andere digital marketing bureau Cadient Group over (2014) en Equinox Consulting (2013), een Frans financieel adviesbureau.

Cognizant neemt advies- en dataspecialist Hedera Consulting over

Met de overname van Hedera Consulting zal Cognizant klanten in België en Nederland naar eigen zeggen “nog beter kunnen voorzien van het juiste bedrijfsadvies en -inzicht en ondersteunen bij digitale transformatie”. Hedera heeft ruim 70 consultants, waarvan het overgrote deel gevestigd is in de Benelux – in Kontich en in Zeist. De klantenkring van Hedera Consulting is internationaal: de consultants en data-analisten bedienen verschillen organisaties in Europa, waaronder in Italië, Zwitserland, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, maar ook in het Midden-Oosten. Diensten die worden aangeboden zijn onder meer advies en implementatiesupport bij vraagstukken op het gebied van groeistrategie, innovatie, marketing, verkoop en klantenservice.

Door de integratie binnen Cognizant’s Consulting-bedrijfstak zal Hedera Consulting klanten beter van dienst kunnen zijn, stelt Philip Lahey, Partner bij Hedera Consulting. “De meest succesvolle organisaties zijn bedrijven die sneller inzichten kunnen omzetten in acties. Door samen te werken met Cognizant, zijn we nog beter in staat om klanten te helpen bij het bepalen van hun strategie, bedrijfstransformatie en het verkrijgen van inzicht en concurrentievoordeel in een snel veranderende en sterk concurrerende markt.”

Lahey is een van de vier partners van het adviesbedrijf. Samen met mede-partners Patrick Fransen and Dimitri Leemans deed hij voor Hedera ervaring op bij Accenture, de vierde vennoot werkte eerder voor Belgisch IT firma RealDolmen.

Bovendien wijst Lahey op de complementaire kennis en ervaring van beide organisaties: “Onze gebundelde branche- en lokale kennis, ervaring en gespecialiseerde teams zorgen ervoor dat onze klanten in de Belgische en Nederlandse markt beter in staat zijn data te analyseren en deze inzichten te gebruiken om producten, diensten en klantervaringen te verbeteren.”

Financiële details van de deal zijn niet naar buiten gebracht. Cognizant genereert wereldwijd een omzet van $14,8 miljard.