Cognizant koopt adviesbureau Equinox Consulting

04 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Cognizant heeft Equinox Consulting gekocht, een Frans financieel adviesbureau. Zo’n 160 adviseurs maken de overstap naar de Indiase IT-dienstverlener. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

Equinox Consulting biedt consulting diensten aan financiële instellingen, waaronder op het gebied van operationele vraagstukken, change management en personeelsbeleid. De organisatie richt zich op de financiële sector, met name op investment banking, asset management en retail banking domeinen. In de afgelopen jaren bouwde Equinox een sterk track record op in de Franse markt rondom de implementatie van financiële regelgeving, zoals Basel III, Solvency II, Emir/Dodd-Frank, Fatca en Mifid. Equinox is opgericht in 2004 en het kantoor is gevestigd aan de Boulevard Haussmann, in Parijs.

Cognizant - Equinox

Met de overname wil Cognizant zijn dienstenaanbod in Europa versterken, met name voor klanten uit de financiële sector. “We kijken er naar uit om Equinox Consulting’s getalenteerde professionals bij Cognizant te verwelkomen” zegt Francisco D’Souza, Chief Executive Officer van Cognizant. “Deze strategische aanloop onderstreept onze focus op de Franse en Europese markten, en versterkt onze positie als een van de top consulting bedrijven binnen de regio” voegde hij toe.

Frankrijk

De overname van Equinox Consulting is de derde grote overname binnen de Franse consulting markt in korte tijd. In juli werd Alti, een grote systems integrator met zo’n 1,200 werknemers in Frankrijk, België en Zwitserland, overgenomen door TCS. En eind september nam Sia Partners alle internationale kantoren van Investance over, een Franse management consultancy organisatie.