Cognizant neemt Oracle specialist KBACE Technologies over

11 februari 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Cognizant heeft KBACE Technologies overgenomen, een consulting- en technologische dienstverlener die zich specialiseert in Oracle strategie, implementatie en integratie. Als onderdeel van de deal zullen de ongeveer 400 consultants en implementatie experts van KBACE de overstap maken naar Cognizant’s operaties in de Verenigde Staten en India.

KBACE Technologies werd in 1998 opgericht en is een IT consultancybureau dat zich specialiseert in Oracle producten en oplossingen, waaronder Oracle E-Business Suite, Fusion Applications en Fusion Middleware. Het bureau is gevestigd in Nashua, New Hampshire en heeft expertise op het gebied van onder meer Human Capital Management, Financials, Projects, Manufacturing, Supply Chain, en Customer Relationship Management.

Onlangs maakte de directie van KBACE Technologies bekend dat het bureau is overgenomen door Cognizant, met ongeveer 220.000 werknemers een van ’s werelds grootste IT consultancybureaus. Als onderdeel van de overnamedeal maken ongeveer 400 KBACE consultants en implementatie experts de overstap en worden binnen de operaties van Cognizant geïntegreerd. Volgens de partners betekent de overname van KBACE een aanzienlijke versterking van Cognizant’s Oracle portfolio, vooral op het gebied van clouddiensten, en maakt de deal het mogelijk om meerdere diensten tegelijkertijd aan klanten te verkopen. Dat zorgt onder andere voor een besparing op de operationele kosten.

“De toevoeging van de technologieën en expertise van KBACE op het gebied van SaaS digitale oplossingen betekent een versnelling voor Cognizant’s cloud strategie en consultancydiensten. Daarnaast geeft het onze klanten toegang tot significante expertise op het gebied van platformen en brengt het ons naar de top van de markt van Oracle Cloud partners en technologie consultants wereldwijd”, vertelt Allen Shaheen, Executive Vice President van Cognizant.

Mike Peterson, een van de vier medeoprichters* en Chief Operating Officer van KBACE, stelt dat de krachtenbundeling met Cognizant de cloud-praktijk van zijn bureau voorziet van de “ervaring, strategisch gedachtegoed en middelen om te groeien” en zal leiden tot een verdere “versterking van zijn relatie met Oracle”.

Binnen het cloud consulting segment was de afgelopen periode sprake van veel fusie- en overname activiteit, als gevolg van de sterke groei die de markt laat zien. Eerder dit jaar nam Accenture Salesforce cloudspecialist CRMWaypoint over in Nederland, terwijl Capgemini zijn cloudexpertise uitbreidde met de overname van oinio, een Duitse partner van Salesforce. Mercer, een van ’s werelds grootste consultancybureaus op het gebied van HR consulting, breidde zijn personeelsbestand uit met 200 Workday experts van CPSG Partners.

* KBACE Technologies werd opgericht door Edward Lazzari II, Mike Peterson, Ravi Mamgain en Darla Cauley.