EY-Parthenon voegt vijf nieuwe strategieconsultants toe aan team

25 april 2018 Consultancy.nl 11 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategisch advieskantoor EY-Parthenon heeft vijf nieuwe consultants toegevoegd aan zijn Nederlandse team. Jan Willem Gerth van Wijk, Ellen Tolboom, Geerte Struik en Pim Jager bekleden sinds kort de rol van Associate. Anne Vree is momenteel nog actief als Associate Intern en begint in mei als Associate. 

Binnen het advieslandschap is EY-Parthenon – dat in 2014 ontstond door een samenvoeging van Parthenon Group en EY en – zeker geen kleine speler: het adviesbureau heeft inmiddels meer dan dertig kantoren in meer dan twintig landen. De organisatie adviseert het topmanagement van grote bedrijven en instellingen in Europa, de VS, Azië en Australië bij strategische vraagstukken. Ook de consultants actief vanuit de vestiging in Rotterdam dragen hieraan bij. Sinds enige tijd vormen Jan Willem Gerth van Wijk, Ellen Tolboom, Geerte Struik, Pim Jager en Anne Vree onderdeel van dat team. 

Jan Willem Gerth van Wijk

Jan Willem Gerth van Wijk werkt sinds februari bij EY-Parthenon in Rotterdam en vervult daar de rol van Associate. Zijn eerste stappen binnen de adviesbranche deed hij tijdens zijn studententijd: “Ik ben in aanraking gekomen met strategieconsulting via De Kleine Consultant. Mijn ervaringen daar waren erg positief, niet alleen doordat we inhoudelijk interessante dingen deden, maar ook door de sfeer in de teams.” Volgens Gerth van Wijk verschillen de grote adviesbureaus inhoudelijk gezien niet rigoureus, “maar de sfeer is toch overal verschillend”. Niet geheel verrassend kwam hij daarom in contact met zijn huidige werkgever via een goede bekende: “Via een vriend die bij EY-Parthenon werkt heb ik kennisgemaakt met het kantoor, en het klikte meteen. Voor mij sprong EY-Parthenon eruit door de nuchterheid, open communicatie en humor.”

Voordat hij aan de slag ging bij het kantoor maakt hij eerst enkele maanden een reis. Dit nadat hij zijn studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam summa cum laude afrondde in 2017, waarmee hij Master of Science werd in Economics of Management and Organisation. In 2016 behaalde hij aan diezelfde universiteit een meestertitel. Daartoe schreef hij zijn scriptie bij advocatenkantoor NautaDutilh. In datzelfde jaar verkreeg hij ook zijn bachelordiploma – met de kwalificatie cum laude – in de Economie, wederom aan de Erasmus Universiteit. Twee jaar eerder voltooide hij ook al een bachelor aan de Rotterdamse academische instelling, ditmaal in de Rechtsgeleerdheid. 

Gedurende zijn studententijd was Gerth van Wijk ook buiten de boeken om in de weer. Zo liep hij stage in New York en Amsterdam bij NautaDutilh, waar hij zich boog over zakelijke geschillen, M&A en financiële markten. Ook was hij ruim een jaar actief als bestuurder binnen de studievereniging In Duplo – gericht op studenten met een dubbele graad. Verder verbond hij zich voor bijna vierenhalf jaar als onderwijsassistent aan de Erasmus School of Economics, waar hij tutorials in micro-economie, personeelseconomie en wiskunde verzorgde.

Anne Vree, Jan Willem Gerth van Wijk, Ellen Tolboom, Pim Jager en Geerte Struik

Ellen Tolboom

Per maart is Ellen Tolboom als Associate begonnen voor het strategische adviesbureau. In 2016 kwam Tolboom al zo’n drie maanden in aanraking met EY-Parthenon, toen als stagiaire. Haar start bij haar huidige functie volgt op het behalen van haar Master of Science-titel in Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft. Binnen dat programma koos ze voor de richtingen Nuclear Physics en Medical Physics. Haar bachelorgraad in de Technische Natuurkunde voltooide ze eerder tevens in Delft.

Na het behalen hiervan besloot Tolboom een jaar lang fulltime plaats te nemen in de studentenraad van de Technische Universiteit Delft. Dat comité – waarvan zij gedurende het collegejaar 2014-2015 deel uit maakte – bestaat uit tien studenten die tezamen meer dan 20.000 studenten vertegenwoordigen bij het College van Bestuur. Enige tijd later, in november 2016, liep ze circa drie maanden stage bij een ziekenhuis in Caïro, waar ze werkte op de afdeling stralingsbehandeling. Tolboom studeerde af op een daaraan gerelateerd onderwerp – protontherapie voor een nieuwe protonenkliniek in Delft. 

Geerte Struik

Begin deze maand is ook Geerte Struik toegetreden tot het team van EY-Parthenon als Associate. Ze maakte de overstap vanuit Performation, waar ze een jaar actief was als Healthcare Consultant. In die sector heeft ze de nodige ervaring, want in 2016 zette ze de Rotterdamse tak van Medical Business Projects op: “Deze non-profit organisatie is qua activiteiten vergelijkbaar met De Kleine Consultant maar heeft als specialiteit een primaire focus op projecten binnen Zuid-Hollandse zorginstellingen. De deelnemers of consultants die de projecten uitvoeren zijn ofwel medische studenten ofwel mensen met een businessachtergrond en een duidelijke affiniteit met de medische sector.”

Gelet op haar academische loopbaan komt haar professionele interesse in de zorgsector niet uit de lucht vallen. Zo behaalde ze in 2014 een bachelordiploma in de Biomedische Wetenschappen met een minor in de Rechtsgeleerdheid. Twee jaar later – in 2016 – studeerde ze in Amsterdam af aan de Vrije Universiteit (VU) waarmee ze Master of Science in Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences werd. Gedurende die periode volgde ze ook de cursus Financial Management in Healthcare aan de Erasmus Universiteit.

Tijdens haar periode aan de VU was ze ook actief buiten haar universitaire verplichtingen om. Die ervaringen vormen meteen ook haar eerste uitgebreide contact met de advieswereld: “Ik heb twee onderzoeksstages van een half jaar gedaan bij het consultancykantoor PRC in Rotterdam en bij Accenture in Amsterdam. Mijn eerste onderzoek richtte zich op de introductie van een innovatieve health-tech toepassing binnen de ambulancezorg. Ik was actief betrokken bij een pilot waarbij deze technologie werd getest. Het tweede onderzoek focuste zich rondom het formuleren van de optimale go-to-marketstrategie voor thuismonitoring-technologieën.”

Terwijl haar studieachtergrond en extracurriculaire bezigheden de suggestie zouden kunnen wekken dat Struik louter geïnteresseerd is in de medische hoek, geeft ze aan dat dit niet het geval is: “Ik ben vanaf de middelbare school, waar ik een technisch profiel combineerde met een talenprofiel, altijd al geïnteresseerd geweest in het werken binnen een sector waar zowel analytische vaardigheden als people-skills van groot belang zijn en je in aanraking komt met diverse industrieën. Om die reden heb ik ervoor gekozen om de mogelijkheden te verkennen binnen de strategische consultancyhoek.” Ze voegt daaraan toe: “EY-Parthenon had daarbij vrij snel mijn voorkeur vanwege de prettige sfeer en down to earth-mensen, de variatie in projecten en industrieën, de internationale focus en uiteraard de prachtige locatie aan de Maas en in de mooiste stad van Nederland.”

Het kantoor van EY-Parthenon in Rotterdam

Pim Jager

Sinds het begin van het jaar is Pim Jager als Associate werkzaam bij EY-Parthenon. Hij kwam in contact met het advieskantoor via een strategy course en houdt daar positieve herinneringen aan over: “De open en down-to-earth-cultuur op kantoor sprak mij meteen aan. Na breed solliciteren ben ik via die weg ook tot de conclusie gekomen dat de cultuur van EY-Parthenon het beste bij mij past. Ik ben dan ook met veel plezier begonnen en heb dat nog steeds elke dag. De leuke collega’s gecombineerd met constante uitdaging en afwisseling, zowel in type projecten, als sectoren, als je eigen werkzaamheden, maken dat ik elke dag nog steeds met veel plezier naar kantoor of de klant ga.” 

Zijn beginperiode bij EY-Parthenon is niet zijn eerste ervaring binnen het Nederlandse advieslandschap. Van maart tot en met september van 2017 was Jager namelijk stagiaire bij KPMG Nederland: “Ik deed onderzoek naar de voordelen van Agile voor de ontwikkeling van nieuwe producten in de financiële sector bij KPMG CIO Advisory.” Hij doorliep zijn stage als Graduate Intern nadat hij in 2017 was afgestudeerd in Computing Science en Science Management & Innovation aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zijn bachelorgraad verkreeg hij aan de Technische Universiteit Twente door succesvol het programma Computer Engineering af te ronden.

Tijdens zijn studententijd in Nijmegen zat Jager niet stil. Zo deed hij onder meer mee aan het internationale debatprogramma United Netherlands, waarmee hij tevens deelnam aan de Harvard Model United Nations, een competitie voor studenten waarbij een vergadering van de Verenigde Naties wordt gesimuleerd om diplomatieke competenties te trainen. Men spreekt daarom ook weleens over het officieuze wereldkampioenschap diplomatie. Ook gedurende zijn studietijd in Twente was Jager actief buiten zijn academische verplichtingen om: “Ik ben actief geweest in verschillende organisaties en ik ben onder andere een jaar verantwoordelijk geweest voor het sport- en cultuurbeleid van de Universiteit Twente bij de Student Union.”

Anne Vree

Tot slot start per mei ook Anne Vree als Associate. Momenteel is Vree nog als Associate Intern actief bij EY-Parthenon, een rol waar ze aan het begin van het jaar in begon. Ze is in het bezit van twee mastertitels, die ze beide behaalde aan de Erasmus Universiteit: een op het gebied van Strategic Management en een in Finance & Investments. Daar behaalde ze tevens haar bachelor International Business Administration, in het kader waarvan ze deelnam aan een uitwisseling en eind 2014 enkele maanden studeerde aan de Chinese University of Hong Kong. Tijdens haar studie nam ze ook deel aan de nodige extra activiteiten, zoals het Erasmus honours programme, een internationaal consultancyproject en een research stage bij non-profit organisatie Index Initiative.

Bovendien was Vree de afgelopen jaren actief binnen SOLVE Consulting, een studentenorganisatie die zich richt op social impact consulting, oftwel het adviseren van non-profit instellingen en sociale ondernemingen in vraagstukken over efficiëntie en effectiviteit. Hier was ze achtereenvolgens Project Manager en Portfolio Manager. Na twee maanden door Zuid-Amerika te hebben gereisd, begon haar stagetijd bij EY-Parthenon. De afgelopen periode heeft Vree hierin al het nodige werk gezet: “Ik ben betrokken bij verschillende projecten in de foodservice-industrie en vrijetijdsbesteding-sector. Mijn activiteiten draaien vooral rond het verzamelen en analyseren van informatie en het vertalen hiervan naar implicaties. De projectomvang varieert van een internationale expansiestrategie tot een commerciële due diligence.” Met haar aanstelling als Associate zal ze de komende tijd nog bij vele nieuwe projecten betrokken zijn.

Gerelateerd: Vijf nieuwe associates gestart bij Parthenon-EY in Nederland.