Yellowtail start interim label voor Digital Professionals in de financiële sector

11 april 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Yellowtail heeft een nieuwe propositie gelanceerd. Onder het label ‘Digital Professionals’ wil het advies- en fintechbureau uit Naarden op interimbasis professionals leveren aan zijn klanten in de financiële sector. “We willen Digital Professionals uit laten groeien tot de voorkeursleverancier in het digitale interimdomein, waarop onze klanten altijd kunnen terugvallen”, aldus Yellowtail.

“We speelden al enige tijd met het idee om een aparte businessline op te richten voor onze interimactiviteiten”, licht Dirk van Gent, Managing Consultant bij Yellowtail, de keuze voor het nieuwe label toe, daarbij wijzend op het onbenutte potentieel in de markt voor tijdelijke professionals van hoge kwaliteit.

Digital Professionals

Sinds de oprichting van Yellowtail in 2003, verschaft het adviesbureau opdrachtgevers naast adviesdiensten en fintech-oplossingen ook individuele professionals op interimbasis. Gevraagd naar waarom Yellowtail toch de aparte ‘Digital Professionals’-propositie in het leven heeft geroepen, vertelt Van Gent: “De afgelopen jaren heeft Yellowtail een uitstekende reputatie opgebouwd als nichespeler in het hypotheken-, pensioenen -en vermogendomein. Onze mensen hebben veel relevante ervaring opgedaan, beschikken over de juiste kennis en zijn heel sterk in implementatietrajecten. Deze goede reputatie is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven in de markt. Onze bestaande (maar ook nieuwe) klanten nemen steeds vaker contact met ons op met het verzoek om deze expertise op tijdelijke basis in te huren.”

Van Gent vertelt hoe binnen het bureau het bewustzijn ontstond dat er binnen dit gebied nog veel potentieel onbenut is. “Niet alle spelers in de markt zijn namelijk op de hoogte van het feit dat wij niet alleen ‘aannemer’ zijn van innovatieve projecten, maar ook individuele (Digital) Professionals kunnen leveren.” Met Digital Professionals wil Yellowtail inspelen op dit onbenutte potentieel en de markt hiermee actief benaderen, waar dit in het verleden meer op reactieve basis gebeurde. Van Gent: “Op deze manier kunnen wij onze kennis delen met klanten, om zo hun dienstverlening richting consumenten te optimaliseren.”

Yellowtail start interim label voor Digital Professionals in de financiële sector

Van oorsprong positioneert Yellowtail zich als een full service IT- en consultancybedrijf dat, zo legt Van Gent uit, “alle expertise in huis heeft op het gebied van digitale hypotheek- en pensioen- en vermogensconcepten, robotisering, data-intelligence en UX Design”. Het adviesbureau is vaak van het begin tot het eind betrokken bij een project, waardoor de professionals van Yellowtail expertise kunnen leveren in vrijwel elk onderdeel van de keten. Dat maakt dat het adviesbureau ervaren professionals voor diverse rollen kan leveren.

Zo levert Yellowtail om te beginnen businessanalisten, waarvan een deel tevens gespecialiseerd is in robotisering, machine learning en data-science. “Onze businessanalisten zijn gewend om de brug te slaan tussen IT en de business”, vult Van Gent aan. Verder kan Yellowtail putten uit een ruime pool aan ervaren projectmanagers en scrummasters, die zelf verantwoordelijk zijn geweest voor het realiseren van digitale proposities bij de klanten van het adviesbureau. Daarnaast beschikt Yellowtail over ervaren UX en Visual designers, die volgens Van Gent “zeer goed in staat zijn om de juiste balans te vinden tussen ontwerp en User Experience.” Tot slot levert het bureau ook eigen ontwikkelaars, die gespecialiseerd zijn in complexe integraties in aanvraag- en beheerprocessen.

Onderscheidend vermogen

De markt voor interimdiensten kent tal van grotere gevestigde spelers, maar ziet vandaag de dag ook met regelmaat nieuwe spelers opduiken. Gevraagd naar hoe Yellowtail zich binnen de concurrerende markt denkt te kunnen onderscheiden, antwoordt Van Gent: “Yellowtail is van oudsher een ondernemend en innovatief bedrijf (met producten zoals Cord-Finance en Ockto) met slimme en zeer gedreven professionals. Onze Digital Professionals zijn gewend zelf verantwoordelijkheid te dragen voor het ontwerpen en realiseren van vernieuwende digitale klantproposities. Deze projectervaring en implementatiekracht gecombineerd met zeer specifieke domeinkennis in elke stap van het aanvraag- en beheerproces onderscheidt ons van andere partijen.”

Van Gent ziet de toekomst dan ook rooskleurig in en deelt zijn ambities voor Yellowtail en het nieuwe label: “Onze ambitie is om de laatste innovatieve ontwikkelingen binnen de sector als standaardkennis onder te brengen bij onze klanten. Dit zal het aanvraag- en beheerproces voor de consument verbeteren en daar doen we het natuurlijk allemaal voor. Onze droom is dat Digital Professionals uitgroeit tot de voorkeursleverancier in het digitale interimdomein, waarop onze klanten altijd kunnen terugvallen.”