Atos en Siemens maken €100 miljoen extra vrij voor digitale innovatie

20 april 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Atos en Siemens gaan ieder €100 miljoen extra vrij maken voor hun gezamenlijke digitale innovatieagenda. De twee bedrijven werken sinds medio 2011 nauw samen – met de nieuwe commitment van de Franse en Duitse giganten komt het totaalbudget voor de innovatie en R&D tot 2020 uit op €330 miljoen. 

Na de overname van Siemens IT Solutions door Atos sloten de twee partijen een strategsiche samenwerkingsovereenkomst. De Fransen betaalden eind 2010 zo’n €850 miljoen voor de ICT-tak van Siemens, in retour kregen de Duitsers circa 15% van de aandelen van Atos in handen. Het aandelenpakket had destijds een waarde van €12,5 miljoen.

Sindsdien hebben de twee corporates samengewerkt aan meerdere projecten (zo hielp Siemens Atos met de wereldwijde uitrol van SAP HANA), nieuwe dienstverlening (zoals cybersecurity-diensten voor industriële bedrijven) en research & innovatie. 

Atos en Siemens maken €100 miljoen extra vrij voor digitale innovatie

De resultaten van de samenwerking hebben tot dusver “alle verwachtingen overtroffen”, aldus Thierry Breton, bestuursvoorzitter en CEO van Atos. “De strategische alliantie tussen Atos en Siemens is uniek in onze industrie. Dankzij deze samenwerking combineren we onze industriële en technologische expertise om de digitale transformatie van onze klanten te ondersteunen.” Roland Busch, CTO en lid van de Managing Board van Siemens en lid van de Raad van Bestuur van Atos, voegt toe: “De strategische alliantie blijft resulteren in sterke bedrijfsresultaten, waarbij de partners inzetten op de ontwikkeling van innovatieve digitale technologieën.”

Volgens de twee bestuurders hebben de twee partijen sinds het begin van het partnership in 2011 hun orderportfolio uitgebreid met een bedrag van meer dan €2,5 miljard.

Voortbouwend op de resultaten breiden Atos en Siemens hun investeringen in innovatie nu verder uit – samen stoppen ze €100 miljoen extra in de R&D-pot. Het gemeenschappelijke innovatie- en investeringsprogramma is gericht op de ontwikkeling van gemeenschappelijke capaciteit op het gebied van data-analyse, kunstmatige intelligentie, geavanceerde IoT- en connectiviteitsdiensten, cybersecurity en digitale technologieën. Hiermee willen de twee bedrijven voorop blijven lopen in het IT-domein. 

“We blijven de kracht van beide bedrijven combineren en breiden ons investeringsprogramma uit om inhoud te geven aan onze gemeenschappelijke visie op thema’s als cybersecurity en kunstmatige intelligentie. Het is daarnaast cruciaal voor ons dat Atos een belangrijke partner is in ons ecosysteem voor MindSphere (het cloud IoT-platform van Siemens, red.), wat onze gemeenschappelijke ambities onderstreept.”