Atos helpt Siemens met wereldwijde uitrol SAP HANA

08 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Siemens en Atos hebben een zesjarige overeenkomst gesloten voor de realisering van een SAP HANA cloud-platform voor data services. Het platform - gebaseerd op bullion, de high-end x86 server van Bull - wordt door Siemens wereldwijd uitgerold en zal na go-live door ruim 100.000 medewerkers binnen de Groep gebruikt worden.

Als onderdeel van haar streven naar een meer collaboratief bedrijfsmodel heeft het management team van Siemens onlangs besloten om zijn IT-landschap een forse impuls te geven. Een van de pijlers is de migratie van een substantieel deel van Siemens’ kernsystemen en processen van een klassieke SAP-omgeving naar SAP HANA, een schaalbare en cloud-gebaseerde SAP-omgeving. Dit zal resulteren in een hogere kosteneffectiviteit, flexibiliteit en schaalbaarheid binnen de organisatie.

Ter ondersteuning van de transformatie – volgens Siemens de grootste implementatie van SAP HANA ter wereld – heeft het van oorsprong Duits bedrijf de hulp van IT-dienstverlener Atos ingeschakeld. Atos begeleidt de transitie naar SAP HANA als één geïntegreerd project, waarbij het bureau zowel de IT-oplossing voor zijn rekening neemt (bullion; de nieuwste generatie van x86-servers ontwikkeld door Bull*) als het algehele projectmanagement.

Atos - We are business technologists

“Het project is cruciaal voor het realiseren van de nieuwe strategische visie van Siemens, door de totstandkoming van een omgeving waarin we kunnen innoveren en de basis leggen voor de verdere groei van onze business. Atos is als jarenlange partner van Siemens de aangewezen partij om ons te ondersteunen bij de transitie van SAP naar SAP HANA”, vertelt Norbert Kleinjohann, CIO van Siemens.

Kari Kupila, verantwoordelijk voor de Siemens Account bij Atos, voegt toe: “Atos is er trots op geselecteerd te zijn als de design- en implementatiepartner voor een project dat Siemens klaarmaakt voor de toekomst. We zijn erg blij dat Siemens opnieuw vertrouwen toont in Atos om haar te ondersteunen tijdens deze belangrijke transitie.”

De keuze van Siemens voor Atos is onderdeel van een bredere alliantie die in 2011 tot stand is gekomen. De samenwerking is gebaseerd op drie pijlers. Zo zijn Siemens en Atos zakelijke partners die een focus delen op het ontsluiten van nieuwe zakelijke mogelijkheden en het creëren van klantwaarde met behulp van technologie. Daarnaast is Siemens de grootste klant van Atos en is Atos voorkeursleverancier van Siemens voor systeemintegratie, managed services en consulting.

* Bull werd in mei 2014 voor ongeveer €620 miljoen overgenomen door Atos.