Rens Knevels wordt aandeelhouder bij Match Plan Corporate Finance

15 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

De 27-jarige Rens Knevels is als aandeelhouder toegetreden tot Match Plan Corporate Finance. “Rens is een prettige collega en gedreven consultant en heeft zich de afgelopen jaren zeer positief ontwikkeld. Dat wilden wij belonen”, aldus Erik Smidt, Partner bij Match Plan.

Rens Knevels is zo’n vijf jaar verbonden aan M&A-adviesbureau Match Plan Corporate Finance. Na afronding van zijn masterstudie Finance aan Tilburg University en een studie Spaans in Salamanca, kwam hij in juni 2013 als Junior Consultant bij de organisatie terecht. Destijds was Match Plan nog in Tilburg gevestigd, maar om groeipotentieel te verzilveren verhuisde de organisatie in 2015 naar Den Haag. Inmiddels bestaat het team van Match Plan uit tien medewerkers.

“Ik zocht na het afronden van mijn masterstudie een dynamische en open werkomgeving waarin ruimte werd geboden voor eigen verantwoordelijkheid en ondernemerschap. Inmiddels kan ik stellen dat Match Plan Corporate Finance goed aansluit bij wat ik zocht”, aldus Knevels. 

Knevels De is bij het bureau doorgegroeid van Junior Consultant tot Senior Consultant en nu dus tot medeaandeelhouder. Opdrachten waarbij hij betrokken was, zijn de verkoop van Trident aan het beursgenoteerde Finse Wärtsilä, de waardering van een groep van bedrijven in de marketingbranche en het verkrijgen van groei- en werkkapitaalfinanciering voor een snelgroeiende GGZ-instelling. Match Plan Corporate Finance helpt vooral mkb-ondernemingen en zorginstellingen rond thema’s als bedrijfsoverdrachten, waardebepalingen, het aantrekken van financieringen en business development.

Rens Knevels

“Wat mij ontzettend aanspreekt, is de diversiteit aan klanten in de Corporate Finance-branche. Ik vind het ontzettend leuk om dagelijks in contact te staan met inspirerende ondernemers en hen bij te staan met advies.” Naast dat hij wijst op de leerzame tijd, beschrijft Knevels zijn periode als prettig, “De open cultuur bij Match Plan maakt dat er een goede werksfeer is en dat je je direct thuis voelt.”

Erik Smidt, partner bij Match Plan, laat weten verheugd te zijn met de stap van Knevels: “Als blijk van ons vertrouwen dat wij in hem hebben en als beloning en stimulering voor de toekomst, hebben we hem de mogelijkheid geboden om te participeren in Match Plan. Dit past bij de filosofie en het beleid van Match Plan om ondernemende professionals aan zich te binden en gezamenlijk door te groeien tot een marktbepalend corporate finance-kantoor in Nederland.”

“Als aandeelhouder word ik nog nauwer betrokken bij de strategie en plannen van Match Plan. Dit geeft heel veel voldoening en energie en samen zullen we onze stip aan de horizon verwezenlijken”, stelt Knevels. 

Over het vervolg van zijn carrière bij het M&A-kantoor zegt hij: “De stap tot aandeelhouder is voor mij een unieke kans en sluit aan bij mijn ambities om op termijn één van de gelijkwaardige partners en aandeelhouders te worden. Hiervoor hebben we een groeipad uitgezet. Belangrijk is dat ik mezelf commercieel en vakinhoudelijk verder blijf doorontwikkelen. Ik hoop binnen enkele jaren een volledig zelfstandige cliëntenportefeuille te beheren.”

Match Plan Corporate Finance werkt door het land met verschillende accountantskantoren aan fusie- en overnamevraagstukken, waaronder NBC/Van Roemburg & Partners, Rijkse accountants & adviseurs en De Groof.