ArrangeGroup neemt facility management adviesbureau Fier.fm over

06 maart 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Arrange Consultancy, de adviestak van facilitair dienstverlener ArrangeGroup, heeft branchgenoot Fier.fm overgenomen. Twee van de vier medeoprichters van Fier.fm – Sheryl Limburg en Pieter Buis – en de rest van het team van associates sluiten zich aan bij het grotere Arrange Consultancy, dat is gevestigd in Hilversum. 

Sander Koop, Directeur van ArrangeGroup, legt uit dat het bureau zijn positie dankzij de overname verstevigt: “Deze overname past volledig bij onze groeiambitie. Door het bundelen van onze krachten kunnen we ons marktaandeel verder uitbouwen en onze klanten nog beter bedienen.” Arjan Elst, tevens Directeur van ArrangeGroup, voegt toe dat twee van de oprichters van Fier.fm met de deal toetreden tot het partnerteam van Arrange Consultancy: “We zijn blij om Sheryl Limburg en Pieter Buis te verwelkomen. De koers die Arrange Consultancy eind vorig jaar heeft ingezet, ligt in de lijn met hun visie. Zij zullen als mede-eigenaren van Arrange Consultancy de eindverantwoordelijkheid op zich nemen.” 

De groep geeft verder aan de overname van het facilitair advies- en onderzoeksbureau te beschouwen als een logische vervolgstap binnen de eigen groeistrategie: “Hiermee breidt Arrange Consultancy niet alleen uit in kennis, kunde en capaciteit, maar biedt het ook mogelijkheden om ons marktaandeel te vergroten.” Hierbij maakt de groep graag gebruik van het netwerk dat Fier.fm heeft opgebouwd binnen de publieke sector en van de expertise die het kantoor heeft op het gebied van het verbeteren en doorontwikkelen van facilitaire organisaties, waarbij het onder meer dienstverlening gericht op benchmarking, nen-normering, ondersteuning bij visie- en strategieontwikkeling, kennisuitwisseling en prestatiemetingen aanbiedt.

De dienstverlening van het in Alphen aan den Rijn gevestigde Fier.fm zal dan ook worden voortgezet en gecombineerd met het huidige aanbod van Arrange Consultancy, dat onder meer bestaat uit de Servicedesk Scan, het werkplekoptimalisatie-onderzoek en de begeleiding van inkooptrajecten. “En natuurlijk gaan wij de komende tijd nieuwe diensten ontwikkelen, waar wij ook in de komende jaren mee willen verrassen en ondersteunen”, aldus Arrange Consultancy.

ArrangeGroup neemt facility management adviesbureau Fier.fm over

Ook het team achter Fier.fm ziet de krachtenbundeling als een goede stap voorwaarts, zoals Buis aangeeft: “Vanaf de eerste gesprekken voelden wij bij Arrange een ‘klik’. Sheryl en ik hebben er het volste vertrouwen in dat de combinatie van Fier.fm en Arrange Consultancy de klanten ten goede komt. Wij kunnen hen in de toekomst ondersteunen met een breder pakket aan adviesdiensten, met meer deskundige, trotse medewerkers en facilitaire specialismen. En nog steeds op een persoonlijke manier met toepasbare oplossingen.”

Limburg vult aan: “Net als Arrange Consultancy zetten wij klanten, kennis en plezier centraal, dus dat zorgt voor een mooie match. Deze nieuwe uitdaging biedt veel mogelijkheden op het gebied van persoonlijke groei en verdere ontwikkeling. Pieter en ik hebben veel zin in deze samenwerking en maken er met het consultancyteam een succes van.” Limburg en Buis zullen vanaf nu het directieteam van Arrange Consultancy vormen. De twee richtten Fier.fm eind 2009 op, samen met Froukje Terpstra en Remko Oosterwijk. Alle vier de adviseurs deden in het verleden ervaring op bij Capgemini Consulting. 

Terwijl Oosterwijk sinds het begin van het jaar aan het genieten is van zijn pensioen en dus al niet meer werkzaam was voor het bureau, heeft Terpstra ervoor gekozen zich niet aan te sluiten bij Arrange Consultancy: “De afgelopen acht jaar heb ik me met veel enthousiasme ingezet voor Fier.fm. Ik speel met meerdere concrete plannen voor het vervolg van mijn carrière, welke ik de komende maanden verder uit wil gaan werken. Ik kijk terug op een leerzame periode en wens Pieter en Sheryl alle succes toe!”, aldus Terpstra. 

Door de overname wordt Fier.fm – naast van Arrange Consultancy – ook onderdeel van de grotere ArrangeGroup. Deze organisatie is in een kleine twintig jaar uitgegroeid tot een facilitair ondernemingshuis met meer dan 225 medewerkers. Buiten Arrange Consultancy bestaat de groep uit Arrange Integrated (facilitaire dienstverlening) en Arrange Interim. Het bureau is gevestigd in het Rotor Media gebouw in Hilversum.