Delta Capita benoemt Brit Steve Vinnicombe tot Chairman

16 februari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Delta Capita heeft de voormalige CEO van Capco UK, Steve Vinnicombe, benoemd tot Chairman. Met de benoeming van Vinnicombe bouwt Delta Capita voort op zijn sterke groei van de afgelopen periode. Vinnicombe zal onder meer leidinggeven aan een geplande financieringsronde en financiële instellingen ondersteunen met nieuwe businessmodellen en fintech-innovaties.

Opgericht in 2010 in het Verenigd Koninkrijk is Delta Capita een internationaal opererende zakelijke dienstverlener gespecialiseerd in het leveren van business en technology consultancydiensten binnen de financiële sector. In 2012 maakte Delta Capita de overtocht naar de Benelux, en sindsdien heeft het Nederlandse kantoor – dat geleid wordt door Managing Partner Tom Kastelein – een sterk trackrecord weten op te bouwen bij organisaties in de bancaire sector. Naast in Londen en Amsterdam heeft het bureau ook een vestiging in Singapore.

De afgelopen jaren heeft Delta Capita een sterke groei doorgemaakt. Zo ook in 2017, toen het in de Benelux een aantal nieuwe initiatieven lanceerde (uitbreiding van het dienstenportfolio met Solutions en Managed Services) om beter aan de behoeften van klanten rondom veranderingen in technologie en wet- en regelgeving tegemoet te kunnen komen.

Terwijl veel klanten in de financiële sector zich voorbereiden op de onzekere economische toekomst en ontwikkelingen als de brexit of cyberrisico’s, heeft Delta Capita nu besloten om haar leiderschap te versterken. De organisatie wordt geleid door ervaren experts uit de industrie, die kunnen bogen op diepgaande en multidisciplinaire kennis. De benoeming van Steve Vinnicombe als nieuwe Chairman van Delta Capita is volledig in lijn met deze aanpak.

Steve Vinnicombe, Chairman bij Delta Capita

Vinnicombe, die kan bogen op meer dan twintig jaar ervaring in de adviesbranche, begon zijn carrière bij Accenture, waar hij elf jaar werkte. In deze periode specialiseerde Vinnicombe zich in Financial Services en Banking, in zijn laatste functie bij het bedrijf vervulde hij de rol van Senior Executive in de Capital Markets unit. In 2014 werd Vinnicombe benoemd tot CEO van de UK praktijk van Capco, een internationaal consultancykantoor gericht op het Financial Services-segment. In die rol droeg Vinnicombe bij aan de samengestelde jaarlijkse groei van 25% die Capco in de periode tussen 2010 en 2016 wist te realiseren. In de laatste twee jaar van zijn termijn bij Capco was Vinnicombe CEO van het bedrijf voor zowel de UK als Zuid-Afrika.

Met de benoeming van Vinnicombe versterkt Delta Capita haar executive governance-structuur, zegt CEO Joe Channer, die het bedrijf oprichtte samen met CTO Petri Arola en Managing Partner Bimal Umeria. "Nu Delta Capita internationaal blijft groeien, moeten we ervoor zorgen dat we blijven voldoen aan de hoogste normen van governance en control, daarom zijn we verheugd om Steve als onze nieuwe Chairman te verwelkomen.”

Channer voegt toe: “Ik heb er alle vertrouwen in dat zijn schat aan managementervaring, gecombineerd met zijn industrie- en bedrijfsinzichten, van onschatbare waarde zal zijn om ons te helpen de mogelijke valkuilen te vermijden waarmee een snelgroeiend consultancybureau te maken heeft.”

In een reactie op zijn aanstelling zegt Steve Vinnicombe: "Het financial services-landschap wordt als nooit tevoren uitgedaagd en Delta Capita is een disruptieve kracht geworden in de manier waarop banken hun bedrijfs- en businessmodellen opnieuw vormgeven.” Over zijn toegevoegde waarde zegt hij ten slotte: “Mijn prioriteit zal liggen in het ondersteunen van het management om onze ambitieuze groeiplannen te realiseren en de ondernemende cultuur waarmee Delta Capita zich onderscheidt te behouden.”