Delta Capita breidt uit met Solutions en Managed Services

05 april 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Delta Capita heeft twee ervaren adviseurs toegevoegd aan haar team: Rob Kemna, hiervoor Senior Executive Vice President bij de Rabobank, en Remko Dur, een voormalig ABN Amro bankier. 

Sinds 2013, drie jaar na de oprichting van het bureau in het Verenigd Koninkrijk, is Delta Capita in Nederland actief. Voortbouwend op het management consultancy succes binnen banking en de verbreding naar het verzekeringswezen – Delta Capita Nederland telt inmiddels een team van bijna 20 professionals – is de dienstverlening nu uitgebreid met twee nieuwe proposities: solutions en managed services. De Solutions tak van het bureau levert IT-oplossingen en tools aan financiële dienstverleners, terwijl de Managed Services tak oplossingen aanbiedt voor outsourcing/offshoring van kennisintensieve bedrijfsprocessen.

Met de uitbreiding van zijn de dienstenportfolio in de Benelux wil Delta Capita nieuwe markten aanboren waarin het bureau internationaal de afgelopen jaren aanzienlijke successen heeft geboekt. Zo werd Delta Capita in september vorig jaar benoemd tot managed service provider voor Plato Partnership, een non-profit sectorgroep opgericht in 2014 door onder meer BlackRock, Barclays, Bank of America Merrill Lynch, Citi en Deutsche Bank. Eerder dit jaar besteedde Credit Suisse zijn Retail Structured Products business voor de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) uit aan Delta Capita. Op het gebied van Solutions heeft Delta Capita diverse contracten weten binnen te halen in de banken- en verzekeringen sector. 

“Kijkend naar de groeifase van ons Delta Capita Benelux kantoor is nu het juiste moment dat wij deze dienstverlening ook aan onze portefeuille toevoegen”, legt Tom Kastelein, managing director van Delta Capita Benelux, uit. 

Delta Capita Benelux breidt uit met Solutions en Managed Services

Rob Kemna

Om leiding te geven aan de nieuwe dienstverlening heeft het adviesbureau Rob Kemna aangetrokken, die na meer dan twintig jaar de Rabobank achter zich laat. Kemna heeft de laatste jaren binnen de Rabobank een aantal managed services opgezet, de ondersteuning verzorgd van de lokale CFRO’s, de dienstverlening van de producten gedigitaliseerd en daarin ook een stevige kostenoperatie doorgevoerd. Daarvoor heeft hij binnen de ICT-omgeving het programma- en informatiemanagement opgezet en werkte hij als marketing manager bedrijven. Kemna, die bedrijfseconomie studeerde aan de Tilburg University, begon zijn loopbaan bij Unilever en Quaker Oats in de marketing en sales. 

Volgens Kemna dwingen veranderingen in het financial services landschap – dat gekenmerkt wordt door toenemende concurrentie en de noodzaak om wendbaarder te opereren – banken en verzekeraars om de efficiëntie en kwaliteit van hun processen opnieuw onder de loep te nemen. “De uitdagingen in de financiële sector zijn in de afgelopen jaren zeer fors gegroeid. Herwinnen van het vertrouwen van klanten met een snelle, eenvoudige en vooral volledig transparante dienstverlening is cruciaal. Net als een verrijking van de inzet van techniek om invulling te geven aan digitalisering. En een scherpe focus op kostenbeheersing is de belangrijkste maatregel om te kunnen voldoen aan de sterk gestegen kapitaalseisen. Deze uitdagingen vragen om nieuwe techniek en nieuwe vormen van samenwerking met verschillende partijen”, aldus Kemna.

Remko Dur

Naast de indiensttreding van Kemna heeft Delta Capita ook een ervaren adviseur aangetrokken: Remko Dur, die hiervoor dertien jaar bij ABN Amro heeft gewerkt. Bij de bank was hij betrokken bij de verandering naar multichannel dienstverlening, en diende hij als de programmamanager voor Internet Bankieren, segmentmanager voor de particuliere markt in Nederland en directeur van het onderdeel Business Solutions. Eind 2009 heeft hij ABN Amro verlaten en met een viertal mede initiatiefnemers een nieuw concept ontwikkeld voor bankieren voor ondernemers in het kleinbedrijf, gebaseerd op communities.

Bij Delta Capita zal Dur, met zijn ervaring als projectmanager, lijnmanager en zelfstandig ondernemer, financiële dienstverleners helpen met strategie-executie en het uitvoeren van strategische programma’s. 

Remko Dur studeerde Informatica aan de Technische Universiteit Delft. Aan dezelfde universiteit heeft hij zijn promotieonderzoek afgerond op het onderwerp Business Process Re-engineering. Hij begon zijn loopbaan als management consultant bij CMG, een juridische voorganger van Logica, tegenwoordig actief als CGI.