Credit Suisse besteedt structured products activiteiten uit aan Delta Capita

19 april 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Europese bank Credit Suisse heeft Delta Capita aangesteld als beheerder van zijn structured products activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De managed services praktijk van het consultancybureau wordt in het kader van de samenwerking verantwoordelijk voor het beheer, de distributie en de levering van de samengestelde beleggingsproducten van Credit Suisse.

De afgelopen tien jaar heeft de markt voor structured products – samengestelde financiële producten zoals derivaten, zekerheden, opties, indices, grondstoffen en buitenlandse valuta, evenals renteswaps – een snelle groei vertoond. In reactie op de snelle groei van de markt, in combinatie met de opkomst van complexere financiële producten, zijn er de afgelopen jaren nieuwe regels, richtlijnen en standaarden ingevoerd om de private investeerder te beschermen en de regie terug in handen te geven. De meerderheid van deze nieuwe regels richten zich op het standaardiseren van de manier waarop deze producten worden aangeboden en geleverd om zo de kwaliteit en beheersbaarheid van de producten voor klanten te verbeteren.

Een van de grotere spelers in het landschap, Credit Suisse, heeft recentelijk aangekondigd zijn structured products activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) onder te brengen bij Delta Capita. Het internationale consultancybureau, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Londen, specialiseert zich in het bedienen van de financiële dienstverleningssector en heeft, naast zijn management consulting en technologie implementatie praktijk, ook een praktijk die managed services oplossingen aanbiedt. Hierin combineert de dienstverlener on-site, off-site en offshore services met elkaar.

Credit Suisse besteedt EMEA structured products uit aan Delta Capita

In een reactie op de uitbesteding, zegt Larry Flechter, Head of Solutions voor Credit Suisse in de EMEA regio, dat de overeenkomst Credit Suisse in staat zal stellen om zijn standaarden en activiteiten te verbeteren en tegelijkertijd de kosten voor zijn klanten te verlagen. “We verwachten dat Delta Capita een leidende rol gaat spelen in het leveren van deze verbeteringen.”

Als onderdeel van de overeenkomst, zal een aantal van de huidige Credit Suisse professionals de overstap maken naar Delta Capita. Zij krijgen een werkplek op het hoofdkantoor van het bureau in Londen, gevestigd aan Canary Wharf. Joe Channer, CEO van Delta Capita, stelt dat de partnership Credit Suisse in staat stelt zich te focussen op productontwikkeling, in de wetenschap dat zij kan vertrouwen op een “schaalbare dienst van hoge kwaliteit, gekoppeld aan een platform dat hun activiteiten zal ondersteunen”. Hij verwacht dat dit zal leiden tot een meer consistente aanpak, een verbetering van de efficiency (d.m.v. lagere operationele kosten) en van de klantervaring.

De aanstelling als managed service provider voor Credit Suisse volgt op de eerdere benoeming van Delta Capita als managed service provider voor Plato Partnership, een non-profit sectorgroep opgericht in 2014 door onder meer BlackRock, Barclays, Bank of America Merrill Lynch, Citi en Deutsche Bank.

Eerder deze maand trok Delta Capita Benelux twee ervaren adviseurs aan: Rob Kemna, hiervoor Senior Executive Vice President bij de Rabobank, en Remko Dur, een voormalig ABN Amro bankier.