GITP dochter PiCompany sluit partnership met vereniging voor HR-professionals

14 februari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PiCompany, een dochterbedrijf van GITP, heeft een partnership gesloten met NVP, een vereniging voor HR-professionals. In lijn met de deal zullen de twee bedrijven intensief samenwerken om HR-professionals te helpen bij het versterken van hun capaciteiten door middel van kennisevenementen, trainingen en het delen van ervaringen.

HR-professionals staan anno 2018 voor een toenemende uitdaging. Terwijl de economie aantrekt, de werkzame beroepsbevolking afneemt en er op tal van arbeidsmarkten een talentschaarste aan het ontstaan is, worstelen HR-medewerkers steeds vaker met het werven en behouden van deze talenten.

Een organisatie die zich inzet voor deze groep is de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP), een netwerk van HR-professionals uit alle branches. De Vereniging heeft als ambitie om het bestaande kennis- en netwerkplatform uit te breiden zodat HR-professionals, ondernemend Nederland en HR-relevante kennispartners elkaar eenvoudig kunnen ontmoeten en versterken door onder andere kennis te delen op het gebied van HR-strategie, arbeidsverhoudingen, werving en selectie, HR-technologie, beloningssystemen, arbeidsvoorwaarden en opleidingsplannen.

In lijn met hun doelstellingen besloot de NVP onlangs de handen ineen te slaan met PICompany, gevestigd in Utrecht en met 28 professionals in dienst een specialist in geavanceerde online talent management-oplossingen voor het identificeren, matchen en ontwikkelen van talent. Met online tooling, talent analytics-toepassingen en consultancy stelt het adviesbureau, sinds 2010 onderdeel
 van HR- en assessmentbureau GITP, organisaties in staat zelfstandig inzichten te verkrijgen in het talent, de inzetbaarheid en het ontwikkelpotentieel van medewerkers, zowel op individueel, team- als organisatieniveau.

Dirk-Jan van de Werfhorst en Kim WillemsDe NVP en PiCompany zullen met het partnership vooral gaan inzetten op kennisdeling rondom Advanced Talent Management, waarbij ze HR-professionals zullen informeren over innovaties op dit vlak. Binnen de samenwerking staat dan ook vooral het uitwisselen van expertise centraal, onder meer via het communicatienetwerk van de NVP.

“De technologische ontwikkelingen binnen ons vakgebied gaan snel. Het stelt organisaties in staat om innovatieve geïntegreerde vormen van talent management aan te bieden; online, flexibel en data-gedreven. In onze visie is de toekomst van talentmanagement dan ook mensgericht én data-gedreven. HR is en blijft echter mensenwerk. Het partnership met NVP biedt een mooi platform om onze kennis en expertise met de aangesloten leden te delen”, laat Dirk-Jan van de Werfhorst, directeur PiCompany, weten in een reactie op de samenwerking. 

Kim Willems, bestuurslid NVP, vult aan: “Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met PiCompany. Een sterke partner op de e-HRM-markt zoals PiCompany, biedt de NVP de mogelijkheid om actuele en innovatieve kennis te delen met onze leden. De focus zal liggen op advanced talent management-oplossingen voor HR, waarmee de NVP een nog actueler en hoogwaardiger kennisplatform kan bieden aan HR Nederland en NVP-leden in het bijzonder."