Maurice Quaedvlieg en Roland de Jonge aan de slag bij Mazars

15 februari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mazars heeft twee ervaren professionals toegevoegd aan het team. Maurice Quaedvlieg is als Equity Partner toegetreden tot de maatschap en maakte de overstap van Deloitte, terwijl Roland de Jonge in dienst is getreden als Director en overkomt van Kop of Munt.

Maurice Quaedvlieg werkte de afgelopen 21 jaar voor Deloitte. Hij begon zijn loopbaan bij het Big Four kantoor in 1996 en groeide door tot Director in de Audit en Assurance praktijk. Hij heeft ruime controle-ervaring bij bij not-for-profit klanten, zowel in Nederland als het buitenland. Tot zijn klantenkring behoren fondsenwervende en culturele instellingen en organisaties in de ontwikkelingssamenwerking. 

Naast zijn werkzaamheden als accountant is hij ook actief in bestuursfuncties bij het Nederlands Rode Kruis (District Haaglanden en het aan het Rode Kruis gelieerde Dorgelo Energie Rampenfonds) en Young Africa International. Tevens is hij lid van de raad van toezicht van Theater Ins Blau in Leiden.

Bij Mazars is Quaedvlieg per 1 januari 2018 als partner toegetreden. Hij richt zich vooral op het verder uitbreiden van de Audit en Assurance en not-for-profit praktijk van het accountants- en advieskantoor. “Het publiek belang staat centraal bij Maurice. Hij is zich bewust van zijn maatschappelijk rol als extern accountant en gedreven deze publieke rol op een kwalitatief hoogwaardige wijze in te vullen”, aldus Mazars over de nieuwe partner.

Maurice Quaedvlieg en Roland de Jonge - Mazars

Roland de Jonge heeft brede ervaring in de advisering van familiebedrijven en de DGA. Hij startte zijn carrière bij PwC waar hij is doorgegroeid naar Senior Tax Manager. In de fiscale praktijk bij PwC heeft hij zich beziggehouden met advisering over de structurering van internationale expansie, private wealth, eigendom, IP- en financiering. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de advisering van de DGA bij (internationale) structurering van acquisities, financiering en transfer pricing vraagstukken. 

In 2012 maakte hij de overstap naar Kop of Munt, een middelgroot accountancykantoor met een focus op de creatieve industrie, waar hij in de rol van Head of Tax eindverantwoordelijk was voor de fiscale praktijk. Hij heeft bij het accountantskantoor gewerkt voor opdrachtgevers zoals reclamebureaus, mediabedrijven, architectenbureaus en culturele instellingen, waarbij hij zich richtte op managementparticipaties, wijzigingen in de (aandeelhouders)structuur, internationale expansie, acquisities, structurering van diverse activiteiten, bedrijfsopvolgingen en advisering van de DGA. 

Bij Mazars is De Jonge aangesteld als Director. Hij focust zich op het uitbouwen van de fiscale praktijk en de sector Technologie, Media & Telecom van Mazars in Amsterdam. Naast zijn werkzaamheden als fiscalist is hij sinds 2015 ook actief in het bestuur van Stichting CineFonds, waarvan hij ook medeoprichter is.

Eind vorig jaar nam Mazars branchegenoot Ten Kate Huizinga over, waarmee het in termen van de grootte van het personeelsbestand uitgroeide tot de nummer acht in het Nederlandse accountancylandschap.