Drie Brabantse zakelijke dienstverleners fuseren tot Ontdekkracht

18 januari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

In de zuidelijke regionen van Nederland hebben onlangs drie zakelijke dienstverleners de krachten gebundeld. Vanaf 1 januari 2018 zijn de Brabantse kantoren Ontdekkracht Accountants en Adviseurs, Louer Accountancy en Van der Aa & Belderok Accountants gefuseerd tot één kantoor. De naam van de nieuwe speler is gelijk aan die van een van de drie gefuseerde partijen: Ontdekkracht Accountants en Adviseurs.

De drie kantoren voegen hun competenties samen om zo voortaan als full-servicekantoor te kunnen opereren. Daarmee beschikt het nieuwe kantoor over registeraccountants, accountants-administratieconsulenten en fiscalisten. Op deze manier kan de gebundelde versie van Ontdekkracht Accountants en Adviseurs een grote verscheidenheid aan diensten leveren. Het nieuwe bureau benadrukt daarbij het belang van "het hebben van aandacht voor de klant – ook voor het niet-financiële – en het ontdekken van goede en originele oplossingen".

Naast accountancy en fiscaal advies, verzorgt Ontdekkracht Accountants en Adviseurs daarom tevens advies op uiteenlopende gebieden als technologie en automatisering, strategie, personeel en organisatie. Verder biedt het bedrijf ook nog verschillende diensten omtrent salarisverwerking en startersbegeleiding, hulp bij subsidieverstrekkingen en mediation. De grote variëteit aan diensten sluit goed aan bij het motto van Ontdekkracht Accountants en Adviseurs: “Ontdekkracht laat ons dingen zien die we niet eerder zagen. Dingen doen die we niet eerder deden. En ervaren wat we nog niet eerder ervoeren”.

Drie Brabantse zakelijke dienstverleners fuseren tot Ontdekkracht

Waarborging van continuïteit

Door de fusie van de drie kleine kantoren is een middelgroot kantoor ontstaan. Op deze manier hebben de gefuseerde kantoren zich beter gewapend voor de toekomst, aangezien een middelgroot kantoor – met het bovengenoemde breed scala aan diensten – meer overlevingskans heeft dan drie onafhankelijke en onderling concurrerende kleine kantoren. In een reactie op het ontstaan van de nieuwe combinatie laat partner en directielid Olaf van Hoek dan ook weten erg blij te zijn met de krachtenbundeling: “We zijn daardoor interessanter voor zowel cliënten als personeel. Als full-servicekantoor hebben we de beschikking over accountants (RA en AA) en fiscalisten. De continuïteit is beter gewaarborgd.”

De directie van het nieuwe accountancy kantoor bestaat naast Olaf van Hoek uit Ronald Louer en Marlou van Hoek, die ook beiden partner zijn binnen de nieuw ontstane combinatie. Louer is, weinig verrassend, afkomstig van Louer Accountancy en Marlou Van Hoek werkte voorheen bij het Tilburgse Ontdekkracht Accountants en Adviseurs, waarvan de naam nu tevens wordt gebruikt voor het gefuseerde kantoor. Olaf van Hoek heeft meer dan twintig jaar jaar werkervaring als accountant, opgedaan bij Ontdekkracht en een van de juridische voorgangers.

Van Tilburg naar Goirle

De drie gefuseerde kantoren brengen naast expertise ook een hoop werknemers samen. Het kantoor Louer Accountancy betrof een eenmanszaak, van waaruit Louer zich primair inzette als registeraccountant. Het kantoor Van der Aa & Belderok Accountants, ontstaan in 1962, had wat meer medewerkers en kan worden beschouwd als een zogenaamd boutique-kantoor. De derde partij, Ontdekkracht Accountants en Adviseurs, is opgericht in 2013 en had tot aan de fusie ongeveer een tiental werknemers op de loonlijst staan.

Voorafgaand aan de samenwerking opereerden twee van de drie gefuseerde kantoren – Ontdekkracht Accountants en Adviseurs en Louer Accountancy – vanuit Tilburg, de stad waar in mei 2017 branchegenoot Vermetten nog een nieuwe vestiging opende. Sinds de samensmelting is de vestiging van Ontdekkracht Accountants en Adviseurs te vinden in het aan Tilburg grenzende Goirle. Hier wordt geopereerd vanuit het pand waar de derde van de drie kantoren, Van der Aa & Belderok, al gevestigd was.

Recente fusies in de accountancywereld

Naast de Brabantse fusie hebben er binnen de accountancybranche recentelijk veel meer samensmeltingen plaatsgevonden. Eind 2017 nam Flynth Adviseurs en Accountants Veenhof over, een accountant en belastingadviseur uit Oud-Beijerland. De activiteiten van Veenhof zijn verhuisd naar het kantoor van Flynth in Ridderkerk en oprichter Ben Veenhof is bij Flynth in dienst getreden als senior accountant. Daarnaast werd enkele weken geleden bekendgemaakt dat accountants- en adviesorganisatie Mazars Nederland branchegenoot Ten Kate Huizinga heeft overgenomen. Door deze krachtenbundeling is de nieuwe nummer acht in het Nederlandse accountancylandschap ontstaan.