LINKIT opent kantoor in B-Building Amsterdam in jubileumjaar

19 januari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In het jaar dat LINKIT zijn twintigjarig jubileum viert, heeft de IT-sourcingsonderneming een tweede kantoor in Nederland geopend. Het nieuwe pand in Amsterdam is gevestigd in B-Building, een van de grootste hubs voor startups en innovatieve bedrijven van ons land.

Met meer dan 800 IT-specialisten werkzaam bij klanten in verschillende branches, is LINKIT een van de grootste detacheerders van ICT-professionals van ons land. Het bedrijf, in 1998 opgericht door de huidige CEO en eigenaar Bert Peters, opereerde de afgelopen negen jaar vanuit een vestiging in De Meern. Hier komt nu een tweede vestiging bij. Voortbouwend op hun spectaculaire groei in 2017 – de omzet groeide met maar liefst 42% naar €85 miljoen – heeft LINKIT onlangs namelijk zijn activiteiten uitgebreid naar Amsterdam. “Middels dit kantoor wil LINKIT haar IT-professionals uit de regio Amsterdam beter faciliteren door onder andere werkplekken en inspiratieruimtes in de buurt aan te bieden”, zegt Peters. 

Gevraagd naar wat het geheim is achter het succes van het bedrijf, in een markt die wordt gekenmerkt door hoge concurrentie en kritische opdrachtgevers, zegt Peters: “De kracht van LINKIT is het onderhouden van relaties en het steeds weer vinden van innovatieve oplossingen.” Hij voegt toe dat het bedrijf floreert door zijn unieke bedrijfscultuur, die hij beschrijft als een cultuur met een “no-nonsense informele werksfeer”, in combinatie met een “stevige ambitie die heerst onder het personeel”.

LINKIT opent kantoor in B-Building Amsterdam in jubileumjaar

Vandaag de dag heeft LINKIT 76 klanten – ruim 50% meer dan een jaar eerder. Onder de opdrachtgevers die het in 2017 aan zijn bestand heeft mogen toevoegen staan namen als de Belastingdienst, het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Buitenlandse Zaken en Wigo4IT – bij al deze partijen is LINKIT verkozen als preferred supplier voor ICT-inhuur. Ook gemeente Den Haag koos onlangs LINKIT als voorkeursleverancier voor het ontwikkelen en beheren van OutSystems-applicaties.

Het nieuwe Amsterdamse kantoor van LINKIT is gevestigd in B-Building Amsterdam, dat werd geopend in 2014 en in totaal bestaat uit drie gebouwen. De keuze voor een kantoor bij B-Buildings komt voort uit meerdere aspecten, zegt Pascal Rinck, Event en PR Manager bij LINKIT. Hij wijst op “het ondernemende karakter dat daar heerst, de ligging, interessante inhouse companies en de uiterst geschikte eventlocatie voor meetups en andere kennissessies."

Hij voegt toe dat de kantoorruimte, die een oppervlakte van 90 m2 beslaat met daarin twaalf ruim opgezette werkplekken en een vergader- en inspiratiehoek, zal dienen als een inspirerende werkplek. "We dragen graag goede zorg voor onze mensen. Niet alleen in het vinden van de meest geschikte uitdaging en ondersteuning in persoonlijke ontwikkeling, maar ook in minder reistijd, geavanceerde werkapparatuur en goede werkomgevingen." Het belangrijkste, zo geeft Rinck aan, is dat het kantoor flexibel is voor opschaling, in het geval dat LINKIT zijn groeipad voortzet: "Er is nog voldoende ruimte om het aantal werkplekken uit te breiden."

De uitbreiding komt in een jaar, waarin LINKIT iets bijzonders te vieren heeft. Dit jaar viert de ICT dienstverlener zijn 20-jarig jubileum en LINKIT heeft in het kader van die mijlpaal allerlei activiteiten in gang gezet. Zo heeft het een speciaal jubileumlogo ontworpen, lanceert het een nieuwe corporate website – die de dienstverlening en het onderscheidend vermogen beter etaleert – en prijkt er een grote sticker op de voorgevel van hun kantoorpand.