Communicatieadviseur Rike Weeda-Swamborn verruilt Berenschot voor Arcadis

09 januari 2018 Consultancy.nl

Rike Weeda-Swamborn is, na ruim tien jaar bij organisatieadviesbureau Berenschot te hebben gewerkt, gestart als Online Marketeer bij ingenieurs- en adviesbureau Arcadis. Terwijl ze met veel plezier begint aan de nieuwe uitdaging, kijkt ze tegelijkertijd met veel warme gevoelens terug op de afgelopen periode bij Berenschot.

Na haar bachelor Communicatiemanagement te hebben voltooid, kwam Weeda-Swamborn in oktober 2006 als Communicatiemedewerker in dienst bij Berenschot, een adviesbureau dat publieke en private organisaties helpt bij het oplossen van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken. Vanuit die rol was ze verantwoordelijk voor de corporate communicatie van Berenschot – zoals de wekelijkse e-nieuwsbrief, het maandelijkse interne tijdschrift B2B, het externe klantenmagazine, de vacatures, het intranet, de website, social media en advertenties. Ook droeg ze bij aan het organiseren van evenementen, waaronder klantendagen en studiedagen. 

In april 2009 groeide Weeda-Swamborn door in de functie van Communicatieadviseur, een rol die ze heeft vervuld tot aan haar recente afscheid van Berenschot. In de ruim achtenhalf jaar dat ze deze positie bekleedde, was Weeda-Swamborn betrokken bij diverse projecten – waaronder de creatie van een nieuwe website voor Berenschot, de invoering van meer klantgericht werken, een optimalisering van het pr-beleid, de vormgeving van de digitaliseringsstrategie en merkpositionering, en het communicatiever maken van de organisatie. Weeda-Swamborn: “Geen dag is hetzelfde (vandaar dat ik er ruim tien jaar heb gewerkt). Als ik iets interessant vond, dan kon ik dat gelijk gaan testen, ontdekken en ook gewoon doen.” 

Ze vertelt enthousiast over het snel veranderende marketingvak: “Als ik alleen al kijk naar de ontwikkelingen binnen online de laatste jaren: eerst kwam er Hyves en zat ik gelijk in Amsterdam op het hoofdkantoor te ontbijten om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen tussen andere marketingcommunicatiemensen. Al ‘krabbelend’ kwamen we aan bij Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram en hebben we vorig jaar weer een nieuw online platform mogen opleveren waar de adviseurs van Berenschot met al hun kennis centraal staan, versterkt met de kracht van het merk Berenschot.”

Rike Weeda-Swamborn, Online Marketeer bij Arcadis

De diverse projecten hebben bijgedragen aan haar eigen ontwikkeling, stelt Weeda-Swamborn: “Wat was het een leerzame tijd en wat heb ik verder nog veel mogen doen: van webmasters in Brussel trainen, tot relatie- en interne magazines maken, tot nieuwe huisstijlen uitrollen, tot leaflets, brochures, uitnodigingen, persberichten, whitepapers maken, tot websites voor Curaçao opleveren, geen communicatiemiddel was te gek.” Bovendien bleef ze bijleren door een master in Interculturele Communicatie te doorlopen aan de Universiteit Utrecht, die ze in 2013 afrondde. Daarnaast volgde ze een communicatieadviseurs C-opleiding van SRM en nam ze regelmatig deel aan kortdurende en praktische sessies, zoals ‘Proposities bouwen’, ‘KPI-metingen met Google Analytics’ en ‘Online Persbeleid’. 

Sinds zo’n twee jaar zet de ervaren communicatieadviseur haar communicatievaardigheden ook in voor haar eigen onderneming, Rike.Online, een blog over interculturele communicatie en de omgang met cultuurverschillen. Begin 2016 publiceerde ze het zelfgeschreven ‘Op reis naar Marokko’, een meertalig kinderboekje (Nederlands, Frans en Arabisch) over een Nederlands meisje dat op vakantie gaat naar Marokko waar Frans en Arabisch wordt gesproken.

Afscheid

Eind vorig jaar maakte Weeda-Swamborn bekend de overstap te gaan maken naar Arcadis, met 27.000 professionals in ruim zeventig landen wereldwijd een van de grotere ingenieurs- en adviesorganisaties. Weeda-Swamborn: “Na ruim tien jaar ga ik Berenschot verlaten om per 1 januari te starten als Online Marketeer bij Arcadis.” Ze neemt ruime kennis en ervaring mee naar haar nieuwe werkgever: “Bij Berenschot ben ik doorgegroeid van een communicatiemedewerker die als contentmanager dagelijks werkte aan de on- en offline zichtbaarheid van Berenschot, naar een marketingcommunicatieadviseur die aan de versterking van de marktpositie van Berenschot meebouwde en Berenschot-adviseurs hielp om op een efficiënte en effectieve manier hun diensten en producten te vermarkten”, geeft ze aan. 

Dat Weeda-Swamborn met veel plezier aan haar nieuwe uitdaging is begonnen, betekent niet dat ze Berenschot snel zal vergeten: “Wat ik vooral ga missen (hoe cliché) zijn m’n collega’s, de mensen met wie ik in de afgelopen tien jaar lief en leed heb gedeeld. Met wie ik in de band van het cabaret van Berenschot heb gezeten en gitaar heb gespeeld. De mensen met wie ik de tienweekse hardlooptraining heb doorstaan om tijdens de Ronde van Amersfoort wel vijf hele kilometers af te leggen. De mensen met wie ik op jubileumreis naar Parijs ging. De mensen met wie ik verschillende keren per jaar op de mountainbike door het bos heb gecrost. De mensen met wie ik heb staan dansen tijdens de jaarlijkse studiedag. De mensen met wie ik zingend op de tandem door de stad Utrecht heb gefietst. De mensen met wie ik in een Deux Chevaux over smalle straatjes en bruggetjes heb gestuiterd. Bedankt allemaal, voor ruim tien jaar ervaring en ontwikkeling, op naar een nieuwe uitdaging bij Arcadis!”


Profielen

Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Trevian Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group Zanders Zestgroup