Communicatieadviseur Rike Weeda-Swamborn verruilt Berenschot voor Arcadis

09 januari 2018 Consultancy.nl

Rike Weeda-Swamborn is, na ruim tien jaar bij organisatieadviesbureau Berenschot te hebben gewerkt, gestart als Online Marketeer bij ingenieurs- en adviesbureau Arcadis. Terwijl ze met veel plezier begint aan de nieuwe uitdaging, kijkt ze tegelijkertijd met veel warme gevoelens terug op de afgelopen periode bij Berenschot.

Na haar bachelor Communicatiemanagement te hebben voltooid, kwam Weeda-Swamborn in oktober 2006 als Communicatiemedewerker in dienst bij Berenschot, een adviesbureau dat publieke en private organisaties helpt bij het oplossen van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken. Vanuit die rol was ze verantwoordelijk voor de corporate communicatie van Berenschot – zoals de wekelijkse e-nieuwsbrief, het maandelijkse interne tijdschrift B2B, het externe klantenmagazine, de vacatures, het intranet, de website, social media en advertenties. Ook droeg ze bij aan het organiseren van evenementen, waaronder klantendagen en studiedagen. 

In april 2009 groeide Weeda-Swamborn door in de functie van Communicatieadviseur, een rol die ze heeft vervuld tot aan haar recente afscheid van Berenschot. In de ruim achtenhalf jaar dat ze deze positie bekleedde, was Weeda-Swamborn betrokken bij diverse projecten – waaronder de creatie van een nieuwe website voor Berenschot, de invoering van meer klantgericht werken, een optimalisering van het pr-beleid, de vormgeving van de digitaliseringsstrategie en merkpositionering, en het communicatiever maken van de organisatie. Weeda-Swamborn: “Geen dag is hetzelfde (vandaar dat ik er ruim tien jaar heb gewerkt). Als ik iets interessant vond, dan kon ik dat gelijk gaan testen, ontdekken en ook gewoon doen.” 

Ze vertelt enthousiast over het snel veranderende marketingvak: “Als ik alleen al kijk naar de ontwikkelingen binnen online de laatste jaren: eerst kwam er Hyves en zat ik gelijk in Amsterdam op het hoofdkantoor te ontbijten om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen tussen andere marketingcommunicatiemensen. Al ‘krabbelend’ kwamen we aan bij Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram en hebben we vorig jaar weer een nieuw online platform mogen opleveren waar de adviseurs van Berenschot met al hun kennis centraal staan, versterkt met de kracht van het merk Berenschot.”

Rike Weeda-Swamborn, Online Marketeer bij Arcadis

De diverse projecten hebben bijgedragen aan haar eigen ontwikkeling, stelt Weeda-Swamborn: “Wat was het een leerzame tijd en wat heb ik verder nog veel mogen doen: van webmasters in Brussel trainen, tot relatie- en interne magazines maken, tot nieuwe huisstijlen uitrollen, tot leaflets, brochures, uitnodigingen, persberichten, whitepapers maken, tot websites voor Curaçao opleveren, geen communicatiemiddel was te gek.” Bovendien bleef ze bijleren door een master in Interculturele Communicatie te doorlopen aan de Universiteit Utrecht, die ze in 2013 afrondde. Daarnaast volgde ze een communicatieadviseurs C-opleiding van SRM en nam ze regelmatig deel aan kortdurende en praktische sessies, zoals ‘Proposities bouwen’, ‘KPI-metingen met Google Analytics’ en ‘Online Persbeleid’. 

Sinds zo’n twee jaar zet de ervaren communicatieadviseur haar communicatievaardigheden ook in voor haar eigen onderneming, Rike.Online, een blog over interculturele communicatie en de omgang met cultuurverschillen. Begin 2016 publiceerde ze het zelfgeschreven ‘Op reis naar Marokko’, een meertalig kinderboekje (Nederlands, Frans en Arabisch) over een Nederlands meisje dat op vakantie gaat naar Marokko waar Frans en Arabisch wordt gesproken.

Afscheid

Eind vorig jaar maakte Weeda-Swamborn bekend de overstap te gaan maken naar Arcadis, met 27.000 professionals in ruim zeventig landen wereldwijd een van de grotere ingenieurs- en adviesorganisaties. Weeda-Swamborn: “Na ruim tien jaar ga ik Berenschot verlaten om per 1 januari te starten als Online Marketeer bij Arcadis.” Ze neemt ruime kennis en ervaring mee naar haar nieuwe werkgever: “Bij Berenschot ben ik doorgegroeid van een communicatiemedewerker die als contentmanager dagelijks werkte aan de on- en offline zichtbaarheid van Berenschot, naar een marketingcommunicatieadviseur die aan de versterking van de marktpositie van Berenschot meebouwde en Berenschot-adviseurs hielp om op een efficiënte en effectieve manier hun diensten en producten te vermarkten”, geeft ze aan. 

Dat Weeda-Swamborn met veel plezier aan haar nieuwe uitdaging is begonnen, betekent niet dat ze Berenschot snel zal vergeten: “Wat ik vooral ga missen (hoe cliché) zijn m’n collega’s, de mensen met wie ik in de afgelopen tien jaar lief en leed heb gedeeld. Met wie ik in de band van het cabaret van Berenschot heb gezeten en gitaar heb gespeeld. De mensen met wie ik de tienweekse hardlooptraining heb doorstaan om tijdens de Ronde van Amersfoort wel vijf hele kilometers af te leggen. De mensen met wie ik op jubileumreis naar Parijs ging. De mensen met wie ik verschillende keren per jaar op de mountainbike door het bos heb gecrost. De mensen met wie ik heb staan dansen tijdens de jaarlijkse studiedag. De mensen met wie ik zingend op de tandem door de stad Utrecht heb gefietst. De mensen met wie ik in een Deux Chevaux over smalle straatjes en bruggetjes heb gestuiterd. Bedankt allemaal, voor ruim tien jaar ervaring en ontwikkeling, op naar een nieuwe uitdaging bij Arcadis!”


Profielen
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup