UC Group trekt Elise Gerritsen aan als algemeen directeur

03 januari 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Interim- en adviesbureau UC Group heeft Elise Gerritsen benoemd tot algemeen directeur. De komst van de ervaren bestuurder maakt dat de twee oprichters van UC Group – Pascal van Beek en Wilbert Stoutjesdijk – meer tijd kunnen besteden aan business development, het stimuleren van innovatie en het uitvoeren van klantopdrachten. 

Elise Gerritsen brengt meer dan 25 jaar ervaring in management, human capital en logistiek/supply chain mee in haar nieuwe rol. Het afgelopen decennium was zij partner bij twee human resource consultancybureaus, waaronder het Arnhemse Redwoods. Gedurende die periode ondersteunde zij opdrachtgevers in verschillende sectoren bij onderwerpen als HR-advies, management van verandering, coaching, talentontwikkeling, loopbaanbegeleiding, outplacement, reorganisaties en het op tijdelijke basis bekleden van de HR Business Partner rol. Alvorens ze in 2007 koos om te gaan ondernemen, werkte Gerritsen als HR-directeur bij Carglass en als Business Unit Directeur Fashion bij logistieke dienstverlener DHL.

Eerder in haar carrière werkte zij onder meer voor Van Gend & Loos en Ballast Nedam. “Met de komst van Elise haalt UC Group veel ervaring binnen op het gebied van ondernemerschap, logistiek en (organisatie) ontwikkeling”, zegt Pascal van Beek, medeoprichter van UC Group.

Van Beek begon UC Group in 2008, samen met medeoprichter Wilbert Stoutjesdijk. De twee professionals waren goede bekenden van elkaar – Van Beek was tussen 2006 en 2008 Commercieel Directeur van de Business Unit Technologie van DHL. Stoutjesdijk was destijds ook werkzaam voor het internationale logistieke bedrijf, op de supply chain-afdeling. Dat was ook waar zij beiden voor het eerst Gerritsen ontmoetten. Op basis van hun samenwerking, en na in contact te zijn gebleven, vertrouwen beide oprichters er nu op dat Gerritsen de juiste persoon is voor haar nieuwe rol als directeur van UC Group.

Elise Gerritsen, Algemeen directeur, UC Group

“Elise wordt als algemeen directeur verantwoordelijk voor de algemene leiding van UC Group en haar vijf VakMaatschappen”, zegt Stoutjesdijk. Gerritsen heeft de opdracht gekregen om de explosieve groei van het bedrijf van de afgelopen jaren voort te zetten. In de afgelopen vijf jaar heeft het consultancybureau een gemiddelde samengestelde jaarlijkse groei van meer dan 50% weten te realiseren. Tot de klantenkring van het bureau uit Rotterdam horen namen als Bol.com Heineken, Xenos, Action, AkzoNobel, Huawei en DB Schenker.

Door de dagelijkse leiding over te nemen, worden Van Beek en Stoutjesdijk vrijgemaakt om meer tijd te besteden aan business development en rechtstreekse ondersteuning naar de klanten (Van Beek) en het verder stimuleren van innovaties (Stoutjesdijk). "Door Wilbert vrij te maken voor technologie verwachten we onze technische proposities een boost te geven", zegt Van Beek.

Technologie en digitalisering

Naast het leveren van advies en operationele ondersteuning in logistiek, operaties en supply chain, zet UC Group sterk in op technologie. Net als in andere sectoren, is technologie een gamechanger voor de logistieke wereld. Belangrijke trends als digital, robotisering en robotics process automation (RPA) zullen volgens velen de manier waarop organisaties werken ingrijpend transformeren. Het disruptieve potentieel van technologie werd recent nog aangetoond in een onderzoek van Buck Consultants International (BCI), waaruit bleek dat 40% van banen in distributiecentra kunnen worden overgenomen door robots. “Door trends zoals Internet of Things (IoT), robotisering en blockchain is de wereld snel aan het veranderen. De potentie is groot, omdat het grote en opwindende transformaties voor bedrijven en mensen mogelijk maakt”, zegt Gerritsen.

UC Group is zelf actief op een flink aantal van deze innovatieve technologiegebieden binnen het logistiek-, operations- en supply chain-domein. Zo maakten eerder deze maand UC Group en Safety Changer plannen bekend voor een platform dat blockchain inzet om beter inzicht te geven in de verschillende vormen van regelgeving die gelden voor het transport van gevaarlijke goederen op het Nederlandse transportnetwerk. En zo was UC Group, samen met overige partijen, recent betrokken bij de ontwikkeling van logistiek data platform iShare. Doel van het platform is om het delen van supply chain-data sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder te maken. Op deze manier moet iSHARE bijdragen aan de efficiëntie binnen de sector.

Gerritsen laat weten zin te hebben in haar nieuwe uitdaging: “Mijn huidige rol binnen UC Group noem ik een cadeau. Ik voel mij thuis in de nuchtere wereld van operations en technologie en UC Group kent een cultuur die mij past en waar ik ook in geloof. Zeker in deze tijd! Wendbaarheid, flexibiliteit en zelfwerkend vermogen zijn de kwaliteiten die je vandaag de dag echt nodig hebt. Een manier van opereren die dicht bij de kracht en ondernemende natuur van mensen staat!” Gevraagd hoe UC Group zich volgens haar onderscheidt van de massa, geeft Gerritsen aan: "Onze adviseurs kunnen snel en daadkrachtig beslissen en veranderen. Samen ondernemen is ons credo: altijd op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Met onze kernwaarden vakmanschap, ondernemerschap en co-creatie realiseren we duurzaam resultaat.”