Protiviti betreedt Colombiaanse markt met kantoor in Bogota

01 december 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal consultancykantoor Protiviti heeft zijn Latijns-Amerikaanse activiteiten versterkt door een nieuw kantoor te openen in Bogota. Het nieuwe filiaal in de Colombiaanse hoofdstad is onderdeel van Protiviti geworden dankzij een overeenkomst die werd gesloten met het lokale adviesbureau Creinpro Colombia.

Wereldwijd heeft Protiviti meer dan zeventig kantoren in ruim twintig landen, waar opgeteld ongeveer 4.500 professionals werkzaam zijn. Tot op heden bestond het Latijns-Amerikaanse netwerk van de adviesorganisatie uit filialen in zes landen: Venezuela, Brazilië, Chili, Argentinië, Peru en Mexico. 

De uitbreiding naar Colombia, qua inwoneraantal het een-na-grootste land van Zuid-Amerika, weerspiegelt volgens Protiviti-CEO Joseph Tarantino de snelle opkomst van de economie van het land. Kijkend naar de toekomst, staat Colombia volgens recent onderzoek van PwC aan de vooravond van een periode van voorspoed. Het Big Four kantoor voorspelt dat het land zal uitgroeien tot de snelst groeiende economie van Latijns-Amerika. Dit terwijl McKinsey waarschuwt dat de Latijns-Amerikaanse regio in economische problemen kan geraken, tenzij bepaalde belangrijke basiscondities verbeteren. 

Protiviti breidt Zuid-Amerikaanse aanwezigheid uit met opening kantoor in Bogota

“We zijn verheugd om zowel nieuwe als bestaande klanten die willen profiteren van kansen in de Colombiaanse en Zuid-Amerikaanse markt, te ondersteunen met onze expertise in lokale regulatieve en compliance-vraagstukken, waar Protiviti wereldwijd om bekendstaat”, stelt Tarantino, die sinds 2007 de leiding heeft over Protiviti.

Het nieuwe kantoor van Protiviti in Bogota is ontstaan dankzij een samenwerkingsverband met Creinpro Colombia, een plaatselijk adviesbureau gevestigd in de hoofdstad. Deze Colombiaanse zakelijke dienstverlener biedt diensten op het gebied van digitale transformaties, anti-witwas compliance, IT-advies (inclusief cybersecurity en datamanagement) en internal audit.

Creinpro Colombia zal – ondanks dat het klanten zal ondersteunen onder de vlag van Protiviti – net als andere aangesloten kantoren binnen het netwerk van Protiviti opereren als een separate en onafhankelijke rechtspersoon. Eerder dit jaar vond er bij Protiviti reeds een uitbreiding plaats, niet op geografisch gebied, maar ten aanzien van het dienstenaanbod. In het voorjaar werd namelijk Protiviti Digital gelanceerd, waarmee het bureau inspeelt op de enorm toegenomen vraag naar advies op het gebied van online en digital.