Vier nieuwe professionals versterken IG&H Consulting & Interim

27 november 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IG&H Consulting en Interim heeft vier nieuwe professionals aangesteld. De ervaren Joost Petit is aan de slag gegaan als Director Insurance, terwijl Michiel van der Werf als Consultant Retail is begonnen. Daarnaast zijn twee nieuwe Senior Data Scientists gestart: Eelke Visser en Rinke Klein Entink.

Joost Petit is een ervaren management consultant die jarenlang heeft gewerkt binnen het verzekerings- en pensioenlandschap. De afgelopen elf jaar was Petit in dienst bij PwC, in zijn meest recente rol als Senior Manager. Daar richtte hij zich op strategische en operationele vraagstukken voor klanten binnen bovengenoemde sectoren. Daarvoor werkte hij enkele jaren bij Nationale Nederlanden als Project Manager. Voorafgaande aan zijn loopbaan studeerde Petit Bestuurlijke Informatiekunde aan de Universiteit van Tilburg.

Sinds kort versterkt hij IG&H Consulting & Interim als nieuwe Director Insurance. in zijn nieuwe rol zal hij zich richten op strategisch/tactische transformaties bij verzekeraars. Over zijn nieuwe werkgever zegt Petit: “IG&H heeft al jaren een uitstekend trackrecord als management consultant en heeft daarnaast een sterke kennis van de verzekeringsbranche. De combinatie van die kennis en het vermogen om verandering echt voor elkaar te krijgen, maakt het een voorrecht om onderdeel uit te maken van dit team.”
Joost Petit,  Michiel van der Werf,Eelke Visser, Rinke Klein EntinkMichiel van der Werf brengt ruime ervaring en kennis mee op het gebied van Supply Chain and Procurement. In zijn nieuwe rol als Consultant Retail bij IG&H, zal hij zijn kennis inzetten om bedrijven te helpen strategische plannen te implementeren. Van der Werf zegt over zijn overstap: “Ik heb de oversteek naar IG&H gemaakt om mij meer te focussen op supply chain-vraagstukken bij de belangrijkste retailspelers van Nederland. Ik verwacht hier veel te kunnen leren in korte tijd en mijzelf te ontwikkelen tot een ware sector-insider.” De afgelopen twee jaar heeft Van der Werf als management consultant gewerkt bij PwC Consulting. Eerder rondde hij een master in Economie af en volgde hij een MicroMasters in Supply Chain Management aan het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Eelke Visser is bij IG&H gestart als Senior Data Scientist. Na zijn studie Natuurkunde volgde hij een tweede master in Biomedische Technologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Vervolgens maakte hij via de Radboud Universiteit de oversteek naar Engeland, om zich aldaar als Postdoctoraal onderzoeker te verbinden aan de universiteit van Oxford. Visser over zijn keuze voor IG&H: “Dat ik nu de overstap terug naar Nederland maak en bij IG&H aan de slag ga, is omdat ik mijn analytische skills graag voor relevante, kortere projecten in het bedrijfsleven wil inzetten.” IG&H toont zich verheugd over de komst van Visser en geeft aan: “Met zijn sterk analytische vaardigheden, grondige kennis van statistische methoden en uitgebreide ervaring met programmeren, is Eelke een welkome aanvulling voor het snel groeide Analytics team van IG&H.”

Rinke Klein Entink werkte de afgelopen twee jaar als Senior Consultant Advanced Analytics bij Crystalloids in Amsterdam. Daarvoor is hij zo’n vijf jaar als Scientist werkzaam geweest bij TNO. Eerder rondde hij een master in Chemical Engineering af aan Universiteit Twente, waar hij tevens promoveerde in Behavioral Science. Inmiddels is hij gestart als Lead Data Scientist bij IG&H, een rol waarover hij zegt: “IG&H biedt zowel de sterk inhoudelijke consultancyervaring als een gedreven data science-team. Dat is voor mij als Lead Data Scientist de perfecte combinatie om data om te zetten in praktische oplossingen die aantoonbaar resultaat boeken bij de klant.”

Met de toevoeging van de twee kersverse Data Scientists Visser en Klein Entink is het Data team van IG&H in twee jaar tijd uitgegroeid naar in totaal dertien dataspecialisten. In totaal werken vandaag de dag ruim 120 consultants bij het adviesbureau, dat actief is binnen de sectoren finance, healthcare en retail. Afgelopen oktober nog werd het partnerteam van IG&H versterkt met Mark Boerekamp, voormalig partner bij Accenture. Ook startten die maand nog vijf professionals: Maartje van ’t Riet (Director), Robert Menkhorst (Retail Consultant), Agata Michalaszek (Insurance Consultant), Michelle Bentlage (Managing Consultant) en Perry Hansler (Data Scientist).