EY-dealmaker Michael Weijsenfeld richt Key Corporate Finance op

24 november 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Fusie en overname-adviseur Michael Weijsenfeld heeft een nieuwe corporate finance boutique opgericht, genaamd Key Corporate Finance. De oprichter deed zijn ruime ervaring op bij onder meer Mazars Berenschot Corporate Finance en meest recent de M&A-tak van EY. Via Key Corporate Finance ondersteunt hij bedrijven bij strategische financiële vraagstukken, waaronder fusies, overnames en financieringen.

Michael Weijsenfeld is een M&A-adviseur met ruim tien jaar consultancyervaring op de teller. In zijn meest recente rol was hij Senior Manager Mergers & Acquisitions bij EY. Daarvoor werkte Weijsenfeld ruim 2,5 jaar als M&A Consultant voor Mazars Berenschot Corporate Finance, sinds het najaar van 2015 actief onder de naam MBCF. In deze twee functies deed Weijsenfeld ruime ervaring op met het adviseren over financieel management, waardecreatie, maatwerkfinanciering en het begeleiden bij de aan- en verkoop van bedrijven. Eerder werkte hij als Business Consultant voor VolkerWessels en als Servicemanager voor Ericsson.

Michael Weijsenfeld richt Key Corporate Finance op

Key Corporate Finance

Per 1 oktober is Weijsenfeld zijn eigen M&A-advieskantoor Key Corporate Finance. De corporate finance boutique, die gevestigd is in Tilburg, richt zich op het leveren van strategisch financieel advies aan MKB-bedrijven, grote bedrijven en familiebedrijven. “Onze missie is om ondernemers in een vroegtijdig stadium meer financieel inzicht te geven in hun onderneming, zodat ze betere strategische keuzes kunnen maken”, aldus Weijsenfeld. Hij vervolgt: “Wij zijn erop gefocust toegevoegde waarde te leveren in elke levensfase van een onderneming. Wij openen deuren en zorgen daarbij voor betere, slimmere en efficiënte oplossingen, zodat ondernemers zich vooral met ondernemen kunnen bezighouden.”

Om ondernemers zo goed mogelijk te kunnen helpen in hun financiële besluitvorming, heeft Weijsenfeld samen met zijn partners de afgelopen maanden hard gewerkt aan de realisatie van een aantal "slimme financiële" tools. Met de Key Dutch Finance Monitor, de Key Risicoscan en de Key Value Monitor geeft het bureau ondernemers meer inzicht in hun financiële situatie, financiële risico’s en hun kredietwaardigheid en waardeontwikkeling. “Hierdoor kunnen ondernemers meer grip op de zaak krijgen, betere strategische keuzes maken en daarmee de waarde van de onderneming verhogen”, licht Weijsenfeld toe.

De voormalig EY-dealmaker sluit af, “Wij zijn open voor business en staan klaar.”